Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Statul Roman NU verifica niciodata in laborator calitatea dezinfectantului din spitale

Recommended Posts

• Administrators

Poate ati vazut pe Tolo.ro:

STATUL ROMÂN NU VERIFICĂ NICIODATĂ ÎN LABORATOR DEZINFECTANȚII DIN SPITALE. REȚETE DIN FABRICA CELUI MAI MARE PRODUCĂTOR ARATĂ CĂ ANTISEPTICELE SUNT DILUATE!

Articolul in gasiti pe Tolo.ro. Ideea de baza este chiar in titlu. Estenta: Victimele de la „Colectiv” au murit și milioane de români sunt tratați în spitale dezinfectate cu substanțe pe care statul nu le controlează niciodată în laborator si care nu sunt corespunzatoare. 

O combinatie a modelului "merge si asa" cu o doza de "coruptie ca sa ne imbogatim rapid" ne omoara prieteni, copii, familie in fiecare zi. 

Investigația facuta de Mirela Neag, Răzvan Luțac, Cătălin Tolontan și Alex Nicodim a scos la iveala ca:

• Victimele de la „Colectiv” au murit și milioane de români sunt tratați în spitale dezinfectate cu substanțe pe care statul nu le controlează niciodată în laborator
  •  Nici măcar când le dă avizul de comercializare.
  • „Noi comparăm doar eticheta și avizul”, spune, uluitor, Direcția de Sănătate Publică (DSP)!
  • Asta chiar dacă Gazeta a găsit, chiar în rapoartele oficiale ale DSP, că autoritățile sanitare au prins „o concentrație mai scăzută decât pe etichetă” pentru unele antiseptice.
  • Ziarul face publice documente interne de la fabrica Hexi Pharma, liderul pieței și firma care are contracte cu peste 300 de spitale din 40 de județe, care arată cum se produc dezinfectante cu o concentrație mult mai scăzută decât cea de pe etichetă.
  • Sunt exact substanțele remarcate și de DSP.
  • Contactată, firma nu a negat până la această oră autenticitatea rețetelor de fabricație aflate în posesia ziarului.
  • „Semnătura pare, într-adevăr, a mea. Dacă am semnat, nu am știut ce am semnat, pentru că eu știu chimie cît dumneavoastră, nu mai mult! Am lansat o anchetă internă”, spune directorul general al Hexi Pharma, care este biochimist.
  • Aceste biocide sunt folosite pretutindeni în spitale: chirurgii se spală cu ele pe mâini, mesele de operație sunt curățate cu ele, bisturiele sunt sterilizate cu ele și, tot cu ele, se spală orice încăpere, de la saloane la terapie intensivă.
  • Și culmea ironiei: vânzările firmei s-au dublat după drama de la Colectiv.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

• Administrators

Ca sa fim corecti iata si dreptul la replica al producatorului:

Hexi Pharma, producătorul român de antiseptice şi dezinfectanți, dorește să răspundă printr-un drept la replică în cazul articolului publicat de către jurnalistul Cătălin Tolontan privind eficacitatea produselor.

Produsele la care se face referire Thor şi Suprasept sunt destinate dezinfecţiei suprafeţelor şi instrumentarului medical. Toate produsele din portofoliul Hexi Pharma sunt avizate de către Ministerul Sănătăţii conform legislaţiei în vigoare, avizare ce se face în baza buletinelor de eficacitate care au fost depuse la dosar şi care atestă eficienta produsului.

În plus, produsele sunt testate periodic atât de către Hexi Pharma, care are contract cu mai multe laboratoare independente, cât şi de către spitalele mari din ţara care au laboratoare de control microbiologic. Spitalele verifică frecvent eficiența produselor prin colectarea de pe suprafeţe, instrumentar, mâinile personalului medical, rezultate indicând eficacitatea conform protocoalelor de control al infecţiilor nosocomiale. Documentele care apar în articol sunt falsificate, autorii nu au publicat originalele acestora şi nici sursa care le-a pus la dispoziţie, iar formatul documentului este unul folosit de Hexi Pharma acum circa 5 ani de zile. Reţeta de fabricaţie s-a respectat întotdeauna cu stricteţe.
Referitor la fragmentul Raportului Direcției de Sănătate Publică pe 2014 la produsul THOR ţinem să precizăm că se face o referire la o eroare de etichetare privind concetrația de utilizare a produsului prin sprayere, nicidecum la concetrația substanţelor din produs. Aşa cum scrie şi în Raportul DSP această problemă a fost remediată prin retichetarea corectă a produsului.

Hexi Pharma, producător roman, produce dezinfectanţi pentru spitale de peste 20 de ani şi are o prezență la nivel naţional, atât în spitale de stat, cât şi private fără a avea, însă, monopol, cum susţine articolul de presă.

Contractele cu spitalele de stat sunt realizate în urma licitaţiilor prin sistemul de achiziţii publice. Dacă produsele ar fi fost, într-adevăr ineficiente timp de 20 de ani, structurile de prevenţie şi control în domeniul infecţiilor nosocomiale s-ar fi sesizat, iar spitalele nu ar mai fi cumpărat produsele.

Articolul face referire la retragerea a mii de bidoane de pe piaţă, fapt ce dorim să fie susţinut prin probe. Dacă această afirmaţie ar fi fost reală, firma Hexi Pharma ar fi fost falimentara şi, în mod cert, spitalele respective nu ar mai fi achiziţionat produse de la Hexi Pharma.

„Deşi am dat dovadă de transparență prin prezentarea la invitaţia domnului Tolontan, am constatat, în final, că interviul a fost trunchiat cu ceea ce a apărut pe blogul dumnealui şi însoţit de comentarii rău-voitoare şi scoaterea din context a anumitor afirmaţii”, explică Dan Condrea asociatul majoritar al Hexi Pharma.

La ora actuală nu se poate evalua prejudiciul economic şi de imagine care va rezulta în urma acestor susţineri nefondate şi ne rezervăm dreptul de a ne adresa justiţiei pentru recuperarea acestora.

Totodată afirmăm disponibilitatea de a pune la dispoziţia Ministerului Sănătăţii toate actele necesare pentru a proba calitatea produselor Hexi Pharma şi pentru a ne demonstra nevinovăţia. Menţionăm că o anchetă internă este în desfăşurare, rezultatele preliminare fiind cele din prezentul comunicat.

si eu stiu ca se controleaza chestiile astea, cand eram studenta si rezidenta am prins de mai multe ori luarea de probe de pe toate suprafetele posibile.

Dar stati linistiti, nu stiu cum e in toate spitalele din tara dar acum cativa ani, in Timisoara, la multe sectii de chirurgie doctorii isi cumparau din banii proprii dezinfectantele, ca la spital nu existau.

si eu am prins luare de probe de pe suprafere, doar ca , ce sa vezi, inainte venea asistenta sefa si ne spunea sa dezinfectam din nou, sa sterilizam instrumentarul, asa ca nu era nimic niciodata. [zz]

pai si de ce ai facut/o?

acolo unde am fost eu nu s/a facut asa ceva.

'Mai grav este ca si loturile noi de dezinfectanti contin substante diluate. Asta inseamna ca, zilnic, sute de pacienti intra in sali de operatie nesterilizate corect si se supun unor proceduri realizate cu instrumentar medical pe care ar mai putea supravietui bacterii peirculoase.'

cel mai grav este ca se scrie fara sa fie informati.

Ce legatura are instrumentarul folosit la operatii, care e sterilizat in autoclav si nu cu astfel de substante despre care se discuta acum?

Inteleg sa spui ca nu sunt suprafetele dezinfectate corect sau nu sunt bune solutiile pt dezinfectarea mainilor, dar instrumentarul nu se freaca cu astfel de solutii.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...