Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Enterococcus faecalis si steptococ

Recommended Posts

Buna seara,

Suntem suparati seara asta, voiam sa facem fiv primavara / vara asta, dar azi am luat rezultatele la spermograma si spermocultura, si mi-au iesit asa:

"Streptococi alfa / beta hemolitici = prezent

Obs: Pe mediile de cultura s-au dezvoltat colonii de enteroccocus faecalis."

Leucocitele sunt normale, sub 1.

Asta toamna am facut si nu aveam asa ceva, de unde or fi aparut?

O sa repet, sa fiu sigur ca nu e o greseala, si apoi ma duc la un urolog cred.

A mai avut cineva asa ceva?

Multumesc.

Editat de
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Veti urma un tratament antibiotic si apoi refaceri investigațiile. Nu ca pierdeți speranta ca in curand puteti face FIV. Se poate!

Multumesc pentru mesaj si incurajari.

Cui sa ma adresez pentru tratament?

Mergem la Dr. Albu curand, dar dumnealui nu cred ca imi poate prescrie tratament. Cel mult sa imi dea o trimitere? Sa merg la urolog, androlog, sau la ce fel de doctor?

Sotul prietenei mele s-a lovit tot de asta vreo 2ani,disparea dupa tratament,apoi aparea din nou.Tratamentul i l-a prescris prima oara ginecologul,apoi a consultat si urologul cand a aparut din nou.Tratament schimbat,a trecut o perioada,apoi a aparut din nou...s-au lasat in final pe mana ginecologului.

La ultima recoltare pt inseminare aparuse din nou,a luat iar tratament,dar a inceput si procedura...nu a mai verificat daca dupa tratament a iesit ok.Isi tin fetita de o luna in brate:)))

Editat de

• 2 weeks later...

Nu stiu ce sa mai cred.

Am facut 2 teste la 2 clinici diferite.

Una spune ca am ce-am scris in titlu, alta spune ca nu am nimic. 

Nu suport antibioticele si nu as vrea sa ma indop cu ele daca nu am nimic.

Presimt ca urmeaza un tur al orasului sa fac "donatii" la toate clinicile, apoi tragem linie si vedem "scorul".

Editat de

intrebarea mea este - cum te-ai pregatit inainte de recoltare ? 

Eu l-am trimis pe sot cu toate de acasa, pt ca si lui ii aparuse un enteroccoc si am vrut sa eliminam varianta unei contaminarii in camaruta - nu stii ce colcaie pe acolo (pe clanta, reviste etc). Spalat inainte, inclusiv pe maini (pt maini i-am dat la el si un gel dezinfectant), sters cu tifon steril, folosit servetele umede dupa, nimic de la clinica. Abia dupa ce a dat o proba in conditiile astea am luat de bun rezultatul.

ca fapt divers - un dr in varsta, la care am fost la o consultatie sa vad daca il aleg sa fac FIV cu el, s-a uitat pe analiza cu enterococcul, a mustacit si a zis "nu va intreb nimic de cum v-ati pricopsit cu asta". I-am replicat ca incercam sa facem copii de ceva vreme si drept urmare stim "calea cea buna". Noroc ca sotul nu a inteles exact ce a zis (discutia nu era in romana), i-am povestit eu dupa.

Succes !

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...