Administrators redactor Publicat Mai 3, 2016 Administrators Raport Distribuie Publicat Mai 3, 2016 Citind presa amortita dupa Sarbatorile de Paste, mi-a atras atentia aceasta lege care a fost promulgata - despre lapte. Presedintele Klaus Iohannis a semnat, marti, decretul pentru promulgarea legii privind stabilirea unor masuri suplimentare obligatorii pentru etichetarea laptelui proaspat pentru consum si a produselor lactate, informeaza Agerpers.Legea stabileste ca trebuie indicat pe eticheta laptelui proaspat pentru consum procentul de lapte praf pe care il contine sau mentiunea ca nu contine lapte praf.De asemenea, actul normativ prevede si sintagma 'lapte natural' - lapte produs 100% din lapte brut materie prima sau mentiunea 'lapte romanesc' - lapte provenit 100% din fermele din Romania. Mi se pare o lege super daca va fi aplicata.Cautati lapte romanesc. Sunt de atat de multe ori cand vad eclama la produse lactate grecesti ... stiind ca Grecia nu are decat foarte putine pasuni si iarba verde, nu inteleg de ce isi vand laptele in Romania .... Cumpararati doar lapte romanesc. ROmania este o tara cu multe pasuni si o traditie superba in acest domeniu. Cumparand lapte din alte tari nu faceti decat ca laptele romanesc sa plece spre alte tari, la altii care stiu sa il aprecieze. [flo] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Pepco Postat Mai 3, 2016 Raport Distribuie Postat Mai 3, 2016 Nici nu stiu care e laptele grecesc. Din pacate, laptele natural nu il mai suport. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viviana Postat Mai 3, 2016 Raport Distribuie Postat Mai 3, 2016 Pai lactatele alea grecesti - Olympus, Oly, folosesc lapte romanesc si au fabrica la Brasov nu importa din Grecia lapte. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andaghe Postat Mai 3, 2016 Raport Distribuie Postat Mai 3, 2016 Pilos... adica au rețete grecești si materie prima românească? Suna logic , având in vedere ca laptele e perisabil Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viviana Postat Mai 3, 2016 Raport Distribuie Postat Mai 3, 2016 Pilos... adica au rețete grecești si materie prima românească? Suna logic , având in vedere ca laptele e perisabilPilos nu e grecesc, este fostul brand Albalact. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andaghe Postat Mai 3, 2016 Raport Distribuie Postat Mai 3, 2016 Foarte bine, eu m as bucura sa consumam mai multe lactate românești! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andaghe Postat Mai 3, 2016 Raport Distribuie Postat Mai 3, 2016 Pilos nu e grecesc, este fostul brand Albalact.[/quote Eu am gasit informația asta intr un articol.posibil sa fie greșit, ;nu m-a interesat chestiunea intr-atat incat sa caut mai adânc..." Iaurt grecesc de Lidl2011 a însemnat pentru retailerul românesc şi intrarea pe piaţă a discounterului german Lidl, prin preluarea magazinelor Plus de la Tengelmann. Odată cu ei, au pătruns pe rafturi şi o multitudine de produse originare din Grecia, printre care şi iaurtul grecesc. De altfel, în momentul de faţă, Lidl comercializează iaurt natural în stil grecesc sub brandul Pilos şi Eridanous, dar şi iaurt în stil grecesc cu căpşuni brandul Eridanous. Momentan, Lidl importă aceste produse din Polonia." Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andaghe Postat Mai 3, 2016 Raport Distribuie Postat Mai 3, 2016 Sursa aici http://www.economica.net/mobile/iaurt-grecesc_72995.html Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Postat Mai 4, 2016 Raport Distribuie Postat Mai 4, 2016 Chiar daca discutam de UE in realitate fiecare stat in parte trebuie(ar trebui cel putin teoretic) sa isi protejeze productia proprie de orice natura nu doar lapte. Insa ideea este ca sunt interese financiare uriase. Chiar si legislativ este delicata modalitatea de a elabora un cadru legal "adaptat" cerintelor UE. Acum asta se incearca. E un pas micut dar... e un pas important. Este "interesant" ca pana la acest mandat J.K. si guvern aceste initiative erau de domeniul SF. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viviana Postat Mai 4, 2016 Raport Distribuie Postat Mai 4, 2016 Sursa aici http://www.economica.net/mobile/iaurt-grecesc_72995.htmlE pana in 2011. De atunci produsele sunt autohtone din lapte 100% romanesc. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.