Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Cafe 35 on Fab Avenue - Spring look

Recommended Posts

Asa o fi, o fi aproape vara in alte parti de lume, darin partea MEA de lume (si cine-mparte parte-s face) e primavara.

asa incat capitoliti nou acum, caci in weekend ma asteapta cu drag doua remorci de pamant de descarcat si de refreshat gazonul, ma mai asteapta turnament la jiu-jitsu cu Alex in timp ce T spera sa scape ieftin facand fatherly pleasing things such as probabil sa dea deck-ul cu stain sai mai stiu eu ce task ii inventeaza taica-su.

miss Berry ma va astepta la cotitura cu chef de alergat in timp ce eu i-am pus gand rau follow up session with the trainer.

in tot acest timp sper ca dna elyda va scapa cu mintile, finantele si ficatii intregi si ca va depasi momentul caudin al dorintelor trubaduresti. si ca va da semne de echilibru, in loc sa vaneze anunturi cu matze in bloc.

printului mostenitor ii dorim spor la invatat sa ia note mari sa poata mamica lui sa ii ia pisica, asa cum nu mai poate de nerabdare! 

(boy, ce rea sunt azi:)))

dna buflea va visa printre deplasari la howaed stern. Vocea, am inteles, vocea si nimic altceva!

Anais numara zilele pana pisica noua va veni acasa si acum inteleg conexiunile universuluisi faptul ca the events have come to a full circle; sunt sigura ca motanul identificat de elyda e de fapt acelasi motan din cauza careia familia anais se va mai imbogati cu o pisica.

nu-i bai, ca asa poate ii ies si ei peri albi. ca mie inca nu mi-a iesit din cap ce par frumos are.... doamne. si cu multipla ciuda imi numar si mai frenetic alea 10 fire ale mele din cauza carora m-am vopsit :)

lea sper ca va avea parte de inca un weekend frumos si plin si iaca cum trece timpul si mai e un pic si i se intoarce gandacica acasa.

carolinah nu stiu ce face zilele astea. si nu-i singura, zau. da' acu' tre' sa dau post si sa merg sa inchide de dincolo, sa pun linkuri incoace si colo... doamne, grea meserie. 

capitol vechi

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 1,1k
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Si ca sa nu o necajesc pe mik, ca n-as vrea deloc deloc, pe ea o mut cu totul aici:

Mik:

Ochelarii la liber sunt pentru prezbitie fara alte complicatii si la calculator nu sunt tocmai cei mai adaptati. Eu imi pierd des ochelarii peste tot si apoi ii caut. Port de doi ani la citit.

De brodat su alre activitati manuale de fun prefer sa o fac doar cind e lumina naturala si cu ochelari pe nas. Sunt o baba.

La noi nimic semnificativ, decit ca trebuie sa duc copilul mare sa-i scoata maselele de minte si o lasam pentru dupa Bacalaureat. Copila mica nu vrea sa mai faca solfegiu (adica studiat notele) si spune ca ce stie ii ajunga sa cinte la pian de placere.

Mai trec eu pe la voi.

CORINA: si la noi se gasesc la liber ochelari pentru citit. in sensiblu, in kaufland, uneori apar in oferta la lidl.
insa daca ai dioptrii diferite la ochi, sau alte defecte de refractie sau trebuie sa-i porti ore in sir, nu cred ca e ok sa folosesti astfel de ochelari, nici distanta intre pupile nu e aceeasi la toate persoanele.
sotul meu are 2-3 astfel de perechi (una obligatoriu in masina), sa fie de rezerva daca isi uita/pierde/rupe ochelarii "buni" de citit, facuti pe baza unei retete eliberata de oftalmolog.

Corina, eu m-am referit strict la cazuri de normale care necesita ochelari de citire, nu la nu stiu ce anomalii, la care sigur e nevoie de reteta. Nu vad nici un motiv pentru care sa platesc la optician sa-mi fac ochelari, cind pot sa-i iau din raft. Asa face toata lumea pe aici, asa o sa fac si eu la nevoie. Sper sa n-am nevoie de retete.

pai, leti, unele anomalii nu pot fi depistate decat de medic.

mai corect mi s-ar parea sa faci un control cand constati ca nu mai vezi bine (vorbesc la modul general acum), sa-ti masoare medicul dioptriile, sa-ti confirme faptul ca ai aceeasi valoare la ambii ochi, apoi e alegerea fiecaruia daca isi cumpara ochelari gata facuti sau ii face la optician, alegand un anumit model de rama, lentile mai nu stiu cum, samd.

ochelarii "de gata" pacatuiesc prin faptul ca, de exemplu, sunt facuti pentru o distanta intre pupile general valabila (nu mai stiu exact care e valoarea cel mai des intalnita).

insa sunt atatea persoane cu ochi mai mari, mai mici, mai apropiati, mai indepartati, incat masurarea distantei intre pupile mi se pare importanta; purtarea unor ochelari prost facuti/ nepotriviti nu face altceva decat sa forteze ochii si sa deterioreze mai rapid vederea.

stiu asta pentru ca am facut o perioada pregatire teoretica si practica pentru a lucra la un magazin de optica medicala. am invatat o groaza de chestii la cursurile astea, foarte interesante.

pai, leti, unele anomalii nu pot fi depistate decat de medic.

mai corect mi s-ar parea sa faci un control cand constati ca nu mai vezi bine (vorbesc la modul general acum), sa-ti masoare medicul dioptriile, sa-ti confirme faptul ca ai aceeasi valoare la ambii ochi, apoi e alegerea fiecaruia daca isi cumpara ochelari gata facuti sau ii face la optician, alegand un anumit model de rama, lentile mai nu stiu cum, samd.

ochelarii "de gata" pacatuiesc prin faptul ca, de exemplu, sunt facuti pentru o distanta intre pupile general valabila (nu mai stiu exact care e valoarea cel mai des intalnita).

insa sunt atatea persoane cu ochi mai mari, mai mici, mai apropiati, mai indepartati, incat masurarea distantei intre pupile mi se pare importanta; purtarea unor ochelari prost facuti/ nepotriviti nu face altceva decat sa forteze ochii si sa deterioreze mai rapid vederea.

stiu asta pentru ca am facut o perioada pregatire teoretica si practica pentru a lucra la un magazin de optica medicala. am invatat o groaza de chestii la cursurile astea, foarte interesante.

Nu, la noi nu e asa. Intii probezi prin magazine si daca ti se potriveste cumperi. Daca nu ti se potrivesc nici unii, te duci la optician. Cum am spus, ma refer strict la ochelari de citit, ochelari de care o sa avem cu totii nevoie, mai devreme sau mai tirziu.

Editat de

Nu, la noi nu e asa. Intii probezi prin magazine si daca ti se potriveste cumperi. Daca nu ti se potrivesc nici unii, te duci la optician. Cum am spus, ma refer strict la ochelari de citit, ochelari de care o sa avem cu totii nevoie, mai devreme sau mai tirziu.

Daca pe la voi asa se face, asta nu inseamna si ca este bine-corect-indicat. 

Lumea vrea sa economiseasca banii de consultatie, dar ochiul se obisnuieste si cu ochelarul prost-nepotrivit si nu este deloc indicat. 

Eu port ochelari de-o viata si am intalnit chiar si oftalmologi prost pregatiti, ii evit, dar eu ochelari de-a gata nu voi cumpara vreodata si te sfatuiesc prieteneste sa nu faci nici tu.  [flo2]

Asa, acum ca am luat-o pe Letitia la rost,  pot sa trec mai departe. 

Mik, imi pare rau ca nu mai vrea fata pian.  [:(] Nu poti s-o mai mituiesti ? Si-mi pare rau si ptr maselele feciorului, dar cate ii scoateti ?  [zirea]  Poate pot fi reparate totusi ?

Aqai, si eu o sa servesc in week-end ceva gradinarit pe la maica-mea. Poate. De mers la ea sigur mergem , dar nu-i sigur ca ajung si prin gradina.  [:I]

Buflea, mie imi plac barbatii destepti.  [:I]  Imi place sa am ce povesti cu ei, din orice domeniu. 

Elyda, eu l-as lasa pe trubadur la Cluj.  [flo2]

Eu-s la bucatarie. Am preg un pilaf cu ceva legume si separat am pus si ficat de pui la prajit. Le-am pus pe amandoua in cuptor sa nu mai pun hota ca ma enerveaza prea tare zgomotul. 

Si apropo, mi-am mai luat o pereche de pantofi, vazut-placut-cumparat, sunt din piele intoarsa cu toc de 8,5cm.  [fal] Azi i-am luat la serviciu si am fost foarte ... inalta.  [:-)))]

Pa.  [flo2]

Daca pe la voi asa se face, asta nu inseamna si ca este bine-corect-indicat. 

Lumea vrea sa economiseasca banii de consultatie, dar ochiul se obisnuieste si cu ochelarul prost-nepotrivit si nu este deloc indicat. 

Eu port ochelari de-o viata si am intalnit chiar si oftalmologi prost pregatiti, ii evit, dar eu ochelari de-a gata nu voi cumpara vreodata si te sfatuiesc prieteneste sa nu faci nici tu.  [flo2]

Dana mai repet pentru a 3 a si ultima oara, ma refer la ochelarii de citit, la cei de batrinete cum se spune, nu ochelari de care porti tu si de care am purtat si eu o viata, pina mi-am facut operatie cu laser si de atunci vad ca un vultur.  Ochiul care se degradeaza de batrinete, se degradeaza in ritum lui si nu influientat de nu's de ochelari de la tesco. Asta o stiu de la opticiana mea care ma vede o data la 2 ani. Daca nu ar fi safe acesti ochelari nu ar fi pe piata. Aici health  & safety sint la mare pret.

maaama, dana, 8.5 cm de toc! in viatza mea nu am purtat asa tocuri inalte. si de fapt, de cand cu primul copil, nici nu am mai purtat tocuri. 

mare exceptie mare daca merg la vreun eveniment cu totul special, imi duc pantofi in cutie pana ma dau jos din masina.

nici nu imi mai aminytesc senzatia de pantofi cu tocuri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Adaugă...