Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

cum inregistrez masina?

Recommended Posts

Ma bate gandul sa imi aduc masina in Romania. Momentan sunt in Emirate, mi-am cumparat acum un an jumate o masina noua, din magazin si cum sunt indragostita de ea, ma gandesc sa o iau cu mine in Romania cand ma voi repatria. Fiindca situatia pe aici e pe panta descendenta, s-ar putea intampla asta nu foarte tarziu. 

asa ca as vrea sa stiu ce am de facut ca sa o aduc. Mai ales daca am sanse sa o inregistrez, fiind masina din Golf, cu 3,8l capacitate cilindrica. Habar n-am ce fel de Euro e, sau daca e. Stiu ca impozitul anual e destul de mare in Romania pentru o astfel de masina, dar care ar fi celelalte cheltuieli ca sa pot circula cu ea, stie cineva? 

Multumesc!

Editat de
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

trebuie sa scrii la vama si la RAR - autoritatea de autorizare a masinilor. prietenii nostri care s-au repatriat din US cu tot cu masina asa au facut. mai poti verifica pe site-ul producatorului situatia categoriei Eur de poluare si poti vorbi cu reprezentanta oficiala de aici (daca exista).

daca nu e cu norme UE (Eur de poluare) taxa de inmatriculare stiu ca este exorbitanta :(

se vor plati si taxe vamale (10% daca nu ma insel...?) la pretul de catalog al vamii.

mai trebuie sa tii cont ca masina consuma destul la asa motor mare si aici nu e benzina asa ieftina :)

multumesc de bunele intentii.

Stiu cat costa benzina, masina consuma cam 13l/100 km in oras, acceptabil pentru motorul asta. La cat circul eu as zice ca o pot tine pe o perioada de 2-3 ani.

Eu as vrea sa stiu cat costa macar cu aproximatie taxele ca sa o incriu si sa o pun in circulatie. Ce trebuie sa fac sa stiu daca poate fi inscrisa din punctul de vedere al noxelor, adica daca corespunde cu normele romanesti, ca n-as vrea s-o aduc pana acolo si sa n-o pot inscrie. 

o sa scriu la RAR, dar credeam ca poate e cineva in tema.

[flo]

pai nu putem sti taxele daca nu stim ce masina e, ce an, si asta doar întrebând la vama se poate afla. ca nu e o taxa generala. uite, iti scriam ca taxa vamala este de 10% din pretul inscris in catalogul vamal.

dar cea mai importanta este taxa de inmatriculare, care difera enorm in functie de categorie eur - nici pe asta nu o stim :)

categoria eur nici eu n-o stiu, dar nici cum as putea afla. Banuiesc ca se fac niste teste. Am cautat cat m-am priceput pe internet si nu-mi dau seama nici care e categoria minima la care se inscriu masinile in Romania. 

E multa bataie de cap, informatiile online sunt incomplete, neclare si alambicate. Nu ma astept sa coste putin, insa voi cauta. 

categoria eur nici eu n-o stiu, dar nici cum as putea afla. Banuiesc ca se fac niste teste. Am cautat cat m-am priceput pe internet si nu-mi dau seama nici care e categoria minima la care se inscriu masinile in Romania. 

Eu stiu ca in baza datelor tehnice ale masinii,care le transmiti in Romania,ei o incadreaza la categoria corespunzatoare.(vezi ca uneori euro in Europa nu se potriveste cu euro in Romania,nu stiu motivele,insa trebuie sa te lupti cu ei.Bine ,la tine nu e  cazul ca tu nu stii ,desi in actele masinii ar trebui sa scrie).

Ia legatura cu cei de la RAR si vezi ce informatii iti dau,ei sunt capul si coada problemei tale.

Editat de

daca masina nu este fabricata pentru UE nu are nici un standard UE trecut acolo, la fel cum e si in America. de aceea trebuie aflat precis.

ideea e ca probabil poti inscrie si Eur 1-2, dar costa cat o masina noua.

poate te ajuta site-ul asta: http://www.servicii-inmatriculare.ro/taxe-inmatriculare/

sau un comisionar vamal mare, de genul Schenker.

haha, site-ul dat de roxana e un inceput.... cam descurajator.... am facut o simulare si... Ma mai gandesc.... Mai socotesc.... 

Si cand te gandesti ca masina e incomparabil mai buna decat foarte multe din masinile ce circula acum in Romania..... da' nu corespunde, dom'le.....

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...