Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

De ce spalam fructele

Recommended Posts

Eu spal fructele si legumele , chiar si bananele , dar ma intreb , ce indepartez prin simpla spalare cu apa rece . In cazul in care sunt luate direct din gradina si sunt pline de pamant , nisip , frunze , le spal sa le curat . Dar cand le cumpar in cutii , gata spalate , trecute prin raze , ce rost mai are sa le spal . Se indeparteaza eventualele bacterii sau virusuri prin spalare ?

Eu am vazut ca lumea ia cutia cu fructe , o desface si mamanca .

Are vreun efect spalarea?

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 84
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Ar trebui să aibă efect spălarea cu apă. Când a fost focarul de E.Coli acum 5 ani în Germania (și au descoperit niște castraveți infectați) specialiștii spuneau că una din regulile de protecție împotriva E.Coli era spălarea sub jet de apă a fructelor și legumelor proaspete (bine, erau mai multe reguli: cu privire la spălarea mâinilor, la prepararea cărnii, utilizarea tocătoarelor separate pentru carne / legume etc.).

Eu ma indoiesc ca e suficienta doar spalarea cu apa rece pentru indepartarea E-Coli . Imi aduc aminte ca atunci cand am fost in vizita la ferma de animale erau afise peste tot sa ne spalam cu apa si sapun si sa folosim gelul dezinfectanta .

Solutiile spray pentru pastrarea pe termen indelungat banuiesc ca actioneaza ca un sticker si nu se indeparteaza cu apa . Nu cumpar decat lamai care nu au fost date cu ceara si organice , dar probabil la fel sunt si cele waxed , doar ca nu e dine sa le mananci coaja .

Si eu spal,clar ,acum cit indepartezi,nu stiu(personal nu ne-am imbolnavit niciodata de la fructe si legume proaspete,deci ecva -ceva fac bine cind le spal),insa cu cite miini intra in contact fructa/leguma respectiva,indiferent ca e trasa in tipla sau nu.Daca nu e si mai grav,ca atitia cumparatori(si eu sunt unul dintre ei [:)] )pun mina pe legume/fructe inainte de a le cumpara.

Am citit ca e foarte bine de spalat cu solutie de spalat vase,se indeparteaza mult mai bine orice...e in plus ,insa personal nu am aplicat niciodata,

Eu le zic mereu copiilor mei sa nu puna gura pe dopuri de sticla, ambalaje etc pt ca s-au kk soarecii pe ele prin depozite. Cu siguranta si pe laditele de fructe prin magazii misuna tot felul de lighioane, plus praful ce se pune pe ele pe unde stau pe rafturi, plus mainile prin care trec pana ajung la tine in farfurie. 

Doar fructele ce le culeg singura din copacul meu ma mai risc sa le mananc nespalate. Cele luate din magazin/piata, niciodata! 

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...