Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Castraveti murati - de vara


Recommended Posts

N-am facut in viata mea muraturi...

 

Spuneti-mi, va rog, cum faceti voi castavetii murati rapid, 'de vara'? Nu-mi plac cu otet, ci doar cu saramura.

 

Pe mine m-a invatat tata sa fac cu saramura din 40 g sare la litru de apa plus boabe de piper si muster. Fiarta si turnata peste castraveti, apoi scursa, fiarta iar, iar turnata. 3 zile la rand, timp in care borcanul sta afara. Apoi sa-l leg la gura si sa-l pun la pivnita. Si asa sta 3 saptamani. 

 

Ceea ce am si executat (plus niste marar), numai ca mie mi se pare ca zeama aia miroase nasol, si e tulbure. Cica se face mai buna in timp. 

 

Deci, aveti ceva sfaturi pt mine?

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

caro, stii cum fac eu castravetii de vara? Saramura o pun rece...condimentele cum iti plac, si nici nu leg borcanul la gura, pun ceva deasupra. Evident, fermenteaza...insa este o fermentatie libera, nu apuca sa se strice.

Dar este adevarat, nu-i tin mult timp, se consuma in max. 2 saptamani de cand i-am pus. Dupa care pun iar. Deci un borcan de 3 litri sa zicem...dupa ce se acresc, ii bag la frigi.

Sa nu uit: sare ne-iodata, da?

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Carolinah, noi am pus apa rece si in citeva zile s-au facut. Nici macar nu i-am vinturat. Am pus si telina si hrean, mult usturoi, marar, piper, sare. Si noi credeam ca trebuie pusa apa firbine, aiurea, au iesit foarte bine si asa, doar cu apa rece si tinut la intuneric in shed. Au iesit foarte buni.,

 

Edit ca a scris si rufus. Exact asa am facut noi, noua cumnatul ne-a zis cum sa facem.

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

    Eu nu-i pun la rece,dar nici nu mai fac model "murat la soare".Dar puneam apa putin calduta(atat cat sa se topeasca sarea),la 1L de apa 1lingura sare grunjoasa neiodata,rasturnam peste castraveti,condimente dupa gust si lasam la soare pana se limpezea apa(nu chiar sa bata soarele non-stop pe ei).Deasupra puneam o farfuriuta ca sa nu se mureze si alte chestii(musculite,etc),iar dupa limpezire ii puneam capac si il bagam in camara.Cat rezistau nu-mi amintesc,dar se poate arunca putin conservant peste ei dupa limpezire si atunci rezista mai mult.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si eu fac cam la fel casravetii de vara.

Saramura cu 40 grame de sare la litru. Castravetii ii pun cu usturoi si marar (din acela uscat, seminte) si tarhon. Cand am chef ii crestez pe lungime si pun inauntru o felie de usturoi.

 

Saramura o torn rece. Borcanul sta pe balcon la soare, acoperit cu o farfuriuta si in 3-4 zile maxim sunt gata.

 

Fac in borcan de  3 kg ca si Rufus.

 

Cand se fac ii scot si pun intr-un recipient special cu zeama cu tot si ii tin in frigider.

 

Intr-o saptamana se mananca si fac altii.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

La fel si eu,saramura rece,o lingura de sare mare neiodata la 1 l de apa,in borcan pun usturoi,floare de marar cu tot cu tulpina (uscata),un ardei iute(sau chiar doi) si hrean(hreanul nu e obligatoriu la astia de vara )si pus borcanul in soare.

 

Cind eram in tara puneam si frunza de visin deasupra. [:)]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...



×
×
  • Adaugă...