viviana Publicat Iulie 15, 2016 Raport Distribuie Publicat Iulie 15, 2016 Atentat terorist in Franta de Ziua Nationala. Un individ de origine tunisiana a intrat cu camionul in multime. 77 de morti printre care si copii Un camion a intrat in plina multime joi seara, la ora 22.30 (23.30, ora Romaniei), la Nisa unde oamenii sarbatoreau ziua nationala a Frantei si urmareau focurile de artificii. Numarul victimelor nu este cunoscut exact, cifrele variind intre 70 si 80 de morti.UPDATE 06:00 Presedintele francez Francois Hollande si-a anuntat decizia de a apela la rezervisti pentru a asigura protectia teritoriului dupa atentatul care a facut cel putin 80 de morti joi la Nisa (sud-est), relateaza AFP. UPDATE 05:00 "Caracterul terorist al atentatului de la Nisa nu poate fi negat. Intre cei 77 de morti sunt si mai multi copii. Trebuie sa facem tot ce putem pentru a lupta impotriva flagelului terorismului. In acest sens vom consolida eforturile noastre in Irak si Siria", a declarat presedintele francez Francois Hollande, conform AFP, sustinand ca starea de urgenta in Franta va fi prelungita cu trei luni si facand apel la militarii in rezerva.UPDATE 04:30 In camion au fost gasite acte de identitate pe numele unui franco-tunisian.UPDATE 03:30 Ultimul bilant indica 75 de morti si 15 raniti in stare grava, conform AFP.UPDATE Ora 03:00 Sectiunea antiterorista a parchetului de la Paris a anuntat ca a preluat ancheta asupra camionului care a ucis cel putin 73 de persoane joi seara la NisaUPDATE Ora 02:20 Barck Obama si Theresa May si-au exprimat solidaritatea cu poporul francez.Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a fost informat joi seara despre situatia din Nisa, a declarat Ned Price, purtatorul de cuvant al executivului american. (AFP)UPDATE Ora 02:00 Surse judiciare pentru Le Figaro: 76 de mortiAutoritatile locale si nationale sustin ca este vorba despre un atentat terorist, iar soferul camionului ar fi fost impuscat. Potrivit altor surse ar fi vorba de mai multi suspecti, dintre care unul a fost retinut. Le Figarospune chiar ca este in desfasurare o actiune de luare de ostatici la un hotel, dar informatia nu este confirmata. Aceste informatii au fost infirmate ulterior de autoritati care vorbesc de un singur om aflat in camion.Le Figaro sustine ca in camion au fost descoperite arme si grenade, fapt care ar certifica ideea unui atentat terorist.Fortele de securitate fac apel la cetateni pentru a ramane in case. Pe imagini se observa cum oamenii fug de la fata locului fiind cuprinsi de groaza. Le Figaro vorbeste de gestul impresionant al taximetristilor care ii evacueaza gratuit pe oameni din zonaPresedintele Hollande s-a reintors de urgenta de la Avignon la Paris pentru constiturirea unei celule de criza. Pana in acest moment, seful statului francez nu a facut nicio declaratie oficiala.Franta cade din nou atacurilor teroriste dupa ce, in noiembrie 2015, la Paris, au avut loc o serie de atacuri armate, atentate cu bomba si o luare de ostatici. Atunci au fost ucisi peste 100 de spectatori la un concert in incinta teatrului Bataclan, dintre cei aproximativ 1500 de spectatori prezenti.====http://www.hotnews.ro/stiri-international-21158671-ultima-ora-franta-camion-intrat-multime-peste-30-morti.htm Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
BlackCat4evR Postat Iulie 15, 2016 Raport Distribuie Postat Iulie 15, 2016 Ma tot uit la imaginile de la Nisa...Nu pot pricepe si pace cum a putut ajunge acel camion la multime? Cum de nu l-a oprit nimeni pana nu a fost prea tarziu?Dupa toate experientele triste de pana acum... cum de nu au... nu stiu... tras in cauciucuri, sau... ceva...? Strada pe care se deplasa era blocata de multime. De ce nu l-a luat nimeni la intrebari? Ce cauta acolo? Unde avea treaba? Pur si simplu s-a scurs linistit catre multime pana cand a accelerat si a devenit de neoprit.... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Iulie 15, 2016 Raport Distribuie Postat Iulie 15, 2016 da, asa ma intreb si eu. incredibil de oribil :( Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Iulie 15, 2016 Raport Distribuie Postat Iulie 15, 2016 ce arme sofisticate, bombe, detonatoare? un amarat de camion poate omori aproape tot atatia cati au facut-o in noiembrie la Paris. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Postat Iulie 15, 2016 Raport Distribuie Postat Iulie 15, 2016 Un razboi greu de dus..... ca si cel de guerilla. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Pepco Postat Iulie 15, 2016 Raport Distribuie Postat Iulie 15, 2016 Update 09:00 84 de morti si peste 150 de raniti: http://www.gandul.info/international/atentat-la-nisa-84-de-morti-si-150-de-raniti-roman-martor-la-masacru-a-fost-un-infern-live-update-15528347 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Iulie 15, 2016 Raport Distribuie Postat Iulie 15, 2016 Ma tot uit la imaginile de la Nisa...Nu pot pricepe si pace cum a putut ajunge acel camion la multime? Cum de nu l-a oprit nimeni pana nu a fost prea tarziu?Dupa toate experientele triste de pana acum... cum de nu au... nu stiu... tras in cauciucuri, sau... ceva...? Strada pe care se deplasa era blocata de multime. De ce nu l-a luat nimeni la intrebari? Ce cauta acolo? Unde avea treaba? Pur si simplu s-a scurs linistit catre multime pana cand a accelerat si a devenit de neoprit....Acum problema e un camion care stiu eu(nu stiu exact in ce context ca n-am vazut unca nimic despre atentat)putea aprovizina un magazin din colt ,deci am ajuns sa ne intrebam despre ce cauta un camion acolo? E grav,e foarte grav,astazi un camion,miine o sacosa ...si tot asa. Idiotii nu pot fi tinuti in friu usor.Da,probabil ca e o mare greseala a Europei,de a lua maimutele din bananieri.Si s epare ca inca nu a invatat tot. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Administrators redactor Postat Iulie 15, 2016 Administrators Raport Distribuie Postat Iulie 15, 2016 RIP victimelor. Camioane de astea pot intra pe bulevard daca au o autorizatie speciala. Nu cred ca poate intra orice camion. Intr-adevar, e un razboi foarte greu de dus. Daca azi e cu camionul, data viitoare poate intra pe scuter ...Vazand ca teroristul e nascut in Franta, nu pot decat sa spun ca ura nu se stinge si pace la cei care o au ... nici dupa generatii. E trist dar adevarat. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
BlackCat4evR Postat Iulie 15, 2016 Raport Distribuie Postat Iulie 15, 2016 Acum problema e un camion care stiu eu(nu stiu exact in ce context ca n-am vazut unca nimic despre atentat)putea aprovizina un magazin din colt ,deci am ajuns sa ne intrebam despre ce cauta un camion acolo? E grav,e foarte grav,astazi un camion,miine o sacosa ...si tot asa. Idiotii nu pot fi tinuti in friu usor.Da,probabil ca e o mare greseala a Europei,de a lua maimutele din bananieri.Si s epare ca inca nu a invatat tot. Ce am observat la noi: atunci cand se afla in desfasurare o manifestatie, zona este inchisa si protejata de un cordon de politie. Care deviaza TOT traficul in asa fel incat multimea sa fie ocolita. Deci da, ma intreb ce cauta camionul acolo? Cum de in miezul noptii i s-a permis sa patrunda in zona ocupata de multime? Si daca a fost somat si nu a raspuns la somatii, de ce i s-a permis inaintarea...? Cat despre ultima chestie... zau... iti inteleg revolta, dar faza cu maimutele si babanierii chiar mi se pare cam anapoda.... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Pepco Postat Iulie 15, 2016 Raport Distribuie Postat Iulie 15, 2016 (editat) E un mister cum a ajuns camionul ala acolo, printre atatia oameni. Pana si in orasele de provincie din Romania, circulatia este deviata cand sunt stranse mase mari de oameni undeva. Exact, Black, si cordon de politie. Editat de Iulie 15, 2016 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.