BlackCat4evR Publicat Iulie 29, 2016 Raport Distribuie Publicat Iulie 29, 2016 E ziua Imnului nostru national. Azi dimineata venind spre serviciu am ascultat imnul (in interpretarea Andrei) si m-a luat cu furnicaturi, ca, de altfel, de fiecare data cand il ascult. L-am invatat de la bunicul meu, demult, pe vremea lui Ceausescu si l-am urlat in clasa, dupa revolutie, cand, fiind ridicati la imn, ca de obicei, colegii mei au inceput sa cante "Trei culori...". Am fost data afara din clasa pentru asta . Ma face sa simt o gramada de lucruri, demnitate, mandrie, putere de a te jertfi pentru ceva mai mare decat tine, curaj... Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte,În care te-adânciră barbarii de tirani!Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soartă,La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani! Acum ori niciodată să dăm dovezi la lumeCă-n aste mâni mai curge un sânge de roman,Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un numeTriumfător în lupte, un nume de Traian! Înalţă-ţi lata frunte şi caută-n giur de tine,Cum stau ca brazi în munte voinici sute de mii;Un glas ei mai aşteaptă şi sar ca lupi în stâne,Bătrâni, bărbaţi, juni, tineri, din munţi şi din câmpii! Priviţi, măreţe umbre, Mihai, Ştefan, Corvine,Româna naţiune, ai voştri strănepoţi,Cu braţele armate, cu focul vostru-n vine,"Viaţă-n libertate ori moarte! " strigă toţi. Pre voi vă nimiciră a pizmei răutateŞi oarba neunire la Milcov şi Carpaţi!Dar noi, pătrunşi la suflet de sfânta libertate,Jurăm că vom da mâna, să fim pururea fraţi! O mamă văduvită de la Mihai cel MarePretinde de la fii-şi azi mână d-ajutori,Şi blastămă cu lacrimi în ochi pe orişicare,În astfel de pericol s-ar face vânzători! De fulgere să piară, de trăsnet şi pucioasă,Oricare s-ar retrage din gloriosul loc,Când patria sau mama, cu inimă duioasă,Va cere ca să trecem prin sabie şi foc! N-ajunse iataganul barbarei semilune,A cărui plăgi fatale şi azi le mai simţim;Acum se vâră cnuta în vetrele străbune,Dar martor ne e Domnul că vii nu o primim! N-ajunse despotismul cu-ntreaga lui orbie,Al cărui jug din seculi ca vitele-l purtăm ;Acum se-ncearcă cruzii, în oarba lor trufie,Să ne răpească limba, dar morţi numai o dăm! Români din patru unghiuri, acum ori niciodatăUniţi-vă în cuget, uniţi-vă-n simţiri!Strigaţi în lumea largă că Dunărea-i furatăPrin intrigă şi silă, viclene uneltiri! Preoţi, cu cruce-n frunte! căci oastea e creştină,Deviza-i libertate şi scopul ei preasfânt.Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,Decât să fim sclavi iarăşi în vechiul nost' pământ! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
BlackCat4evR Postat Iulie 29, 2016 Autor Raport Distribuie Postat Iulie 29, 2016 https://www.facebook.com/VoceaTransilvaniei/videos/610788965765251/ O copilita minunata: Alice Ghile Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Postat Iulie 29, 2016 Raport Distribuie Postat Iulie 29, 2016 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andaghe Postat Iulie 29, 2016 Raport Distribuie Postat Iulie 29, 2016 :) da, ciudat,,si mie imi da furnicaturi, dar nu as putea sa explic exact de ce... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.