Rufus Publicat August 5, 2016 Raport Distribuie Publicat August 5, 2016 Vacantele sunt in toi, cheltuim bani...Plata cu cardul are si anumite particularitati. https://www.cavaleria.ro/finante/cum-sa-economisesti-bani-cand-platesti-cu-cardul-in-strainatate/ Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aminna Postat August 5, 2016 Raport Distribuie Postat August 5, 2016 mersi! chiar nu stiam. sper sa tin minte pana cand fac prima plata in strainatate Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MElise Postat August 7, 2016 Raport Distribuie Postat August 7, 2016 Interesant, nici eu nu stiam de chestia asta...In UE cel putin, eu prefer sa am cu mine un card in Euro. E mai simplu. :) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Postat August 7, 2016 Raport Distribuie Postat August 7, 2016 Cred ca singura concluzie este doar sa nu faceti plata in extern in moneda nationala daca vi se propune Atat. In rest se poate face plata in orice moneda locala chiar daca aveti un card cu moneda Lei si respectiv aveti sume in lei pe acel card. Asa cum spune si in articol banca o sa va retina suma in lei corespunzatoare din cont la cursul de schimb a bancii la momentul tranzactiei. Atat.Nu este necesar sa detineti carduri in diverse monede euro/USD etc. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rufus Postat August 7, 2016 Autor Raport Distribuie Postat August 7, 2016 Problema e ca eu nu-mi aduc aminte sa mi se fi propus vreo varianta. Ce-i drept, nici nu platesc eu des cu cardul in strainatate... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viviana Postat August 7, 2016 Raport Distribuie Postat August 7, 2016 Tranzactia initiala leu-moneda respectiva se face la cursul Visa sau Mastercard, suma in moneda respectiva astfel generata se trimite la banca emitenta a cardului. Suma aceea se percepe la cursul bancii. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Postat August 7, 2016 Raport Distribuie Postat August 7, 2016 Problema e ca eu nu-mi aduc aminte sa mi se fi propus vreo varianta. Ce-i drept, nici nu platesc eu des cu cardul in strainatate...Eu folosesc 90% din platile in afara Romaniei doar prin card. 10% maxim doar pentru ca mai platesc maruntisuri locale unde nu ai cum sa platesti cu cardulSingura "grija" a fost doar sa am in contul curent lei. Fiecare plata care am facut-o extern cu cardul mi-a fost retinuta in lei la cursul de schimb de cumparare a bancii la care am cardul la acea data cand am facut plata pentru moneda respectiva. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aminna Postat August 8, 2016 Raport Distribuie Postat August 8, 2016 Problema e ca eu nu-mi aduc aminte sa mi se fi propus vreo varianta. Ce-i drept, nici nu platesc eu des cu cardul in strainatate...eu il folosesc des, si cu siguranta imi amintesc ca mi s-au oferit variantele astea in duty free-uri (nu mai stiu daca in toate). n-am retinut daca le-am intalnit si la magazine/restaurante Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.