Administrators Admin Publicat Septembrie 22, 2016 Administrators Raport Distribuie Publicat Septembrie 22, 2016 Introducrea pentru acest mesaj o gasiti aici: Despre meseria de parinte Cati dintre voi isi identifca greselile pe care le fac in aceasta meserie? Le accepta si le evita in viitor? Ai ceva exemple ca sa discutam concret? Greseli pe care le-ai facut si acum le eviti... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
BlackCat4evR Postat Septembrie 22, 2016 Raport Distribuie Postat Septembrie 22, 2016 ohooo, si inca cum... Odata am fiert-o... bebelusa fiind, am pus-o in cada cu colac de bebelusi in jurul gatului. Si nu am lasat apa la temperatura pielii, ci usor mai calda, ca ma gandeam ca daca se balaceste mai multa vreme, se va raci de tot. Ciripitoare mica mea, i-a placut, s-a balacit... ce sa priceapa tuta de ma-sa ca fatza ei era din ce in ce mai rosie si plina de transpiratie?! La un moment dat a devenit linistita si abia atunci am reactionat... Am scos-o din apa si ea era semiconstienta... Am lasat-o dezbracata si am mufat-o la san, ca s-o racoresc si s-o hidratez; dupa sa zic un sfert de ora era ca noua, dar de atunci sunt mult mai atenta la semnalele pe care mi le transmite corpul ei. Alta data nu am fost suficient de prevazatoare si am lasat-o sa duca la gura un balon umflat. Cu dintisorii ei mititei a reusit si l-a spart. Probabil de la sperietura, a aspirat o bucatica maricica. S-a facut mov, agitata, batea aerul cu manutele, ii curgeau lacrimile siroaie, nu putea respira... I-am facut un heimlich mult mai brutal decat scrie la carte, pentru ca eram speriata, dar am scapat de pacostea aia de bucatica. Si nici nu i-am rupt vreo coasta... De atunci sunt in alerta cand are un balon, si nu o mai las sa-l duca la gura. Ultima perla afost acea discutie despre moarte, pe care imi pare rau ca nu am gestionat-o mai abil.... (am scris despre asta un subiect intreg...) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ni-na Postat Septembrie 22, 2016 Raport Distribuie Postat Septembrie 22, 2016 Am lăsat fierul de calcat la o înălțime nepotrivită si s-a ales cu o ditamai bășică cu lichid în palmă.Plangeam de ciudă si de milă lui! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
a_alinta Postat Septembrie 22, 2016 Raport Distribuie Postat Septembrie 22, 2016 subiectul este foarte interesant, putini sunt oamenii care recunosc ca au gresit sau gresesc. fata de copiii mei am gresit atunci cand m-am pus pe o pozitie superioara lor , adica tu nu stii pana tu nu treci pe drumul ala, dar drumul este pentru fiecare diferit, nu este acelasi cu al tau. eu invat in fiecare zi din lectiile pe care copiii mei mi le dau. a fi parinte nu e o meserie in care esti trainuit inainte, este un fapt de viata in care inveti mereu, in fiecare zi. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andaghe Postat Septembrie 22, 2016 Raport Distribuie Postat Septembrie 22, 2016 Există mai multe feluri de greșeli, cred eu. Cele mai ușor de identificat sunt cele de administrare acțiuni ( care duc la răniri ușoare de exemplu), si cel mai ușor de îndreptat! Dar mai sunt cele care nu au efect imediat si astfel devin greu identificabile, cum ar fi alimentație greșită. Si mai sunt cele pe care le observă doar cei din exterior, părinții neconsiderandu-le vreodată greșeli, sau foarte greu se conving, care țin de propriile principii de viață și educație. E clara treaba că orice părinte e tot timpul dispus să își "îndrepte" mai ales acele greșeli care au un efect imediat, observabil. Dar pe cele p care nici nu le bănuiesti.... Cam cum sa le accepți? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
a_alinta Postat Septembrie 22, 2016 Raport Distribuie Postat Septembrie 22, 2016 alimentatie gresita?! nu o vezi imediat, daca aplici regula mananci tot din farfurie pentru ca altfel ... ... motivele sunt multe si puerile. ce spun altii din afara ne supara rau de tot, genul ce eu nu stiu mai bine sa imi cresc copilul ! iar cele pe care nici nu le banuiesti iti vor sari in fata cand copiii cresc , numai ca trebuie sa ai ochii deschisi ca sa le si vezi. ca sa accepti trebuie in primul rand sa le vezi. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
BlackCat4evR Postat Septembrie 23, 2016 Raport Distribuie Postat Septembrie 23, 2016 Există mai multe feluri de greșeli, cred eu. Cele mai ușor de identificat sunt cele de administrare acțiuni ( care duc la răniri ușoare de exemplu), si cel mai ușor de îndreptat! Dar mai sunt cele care nu au efect imediat si astfel devin greu identificabile, cum ar fi alimentație greșită. Si mai sunt cele pe care le observă doar cei din exterior, părinții neconsiderandu-le vreodată greșeli, sau foarte greu se conving, care țin de propriile principii de viață și educație. E clara treaba că orice părinte e tot timpul dispus să își "îndrepte" mai ales acele greșeli care au un efect imediat, observabil. Dar pe cele p care nici nu le bănuiesti.... Cam cum sa le accepți? Dar nu crezi ca surse de informare sunt berechet? Adica mi se pare relativ usor ca cauti informatii despre o chestie care te preocupa, ideea e sa fii suficient de deschis in asa fel incat sa le asimilezi... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andaghe Postat Septembrie 23, 2016 Raport Distribuie Postat Septembrie 23, 2016 Să repet... :) Pe cele pe care nu le bănuiesti, adică nu îți trece prin cap să cauți info despre, nu au efecte observabile imediat ( se văd în personalitatea adultului de mai târziu), ti se par poate chiar normalitate... Despre astea vorbesc. Despre dorințele ascunse ale părintelui, su despre fricile lui, sau despre orice ii e specific lui si, fără să vrea sau să creadă că e greșit , inoculează copilului. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andaghe Postat Septembrie 23, 2016 Raport Distribuie Postat Septembrie 23, 2016 Plus ca.... E cam periculos să ți crești si sa ti educi copilul de pe net... Cine garantează că pricepi corect informațiile de acolo, sau ca ele sunt corecte? Dacă tu ești medic si induci , fără să vrei, copilului direcția asta profesionala? Dacă l nu are i personalitate puternica, nu îți spune că vrea să fie zugrav, faci ca tine si rezultă un adult nemulțumit. Când înțelegi e cam târziu, copilul a crescut, nu mai are nevoie de ghidajul tău.... E doar un exemplu. Nu îți poti bănui si deci, recunoaște toate greșelile.... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
BlackCat4evR Postat Septembrie 23, 2016 Raport Distribuie Postat Septembrie 23, 2016 Si crezi ca exista cazuri in care cu adevarat cineva nu-si da seama ca ceva nu e chiar cum ar trebui sa fie? Sau, mai degraba, ignora semnalele de alarma pana cand devine, poate, prea tarziu? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.