Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recoltarea celule stem

Recommended Posts

Dragi mamici, peste cateva luni voi deveni mamica unei fetite mult asteptate.

De cateva saptamani incerc sa ma documentez asupra recoltarii de celule stem si recunosc ca sunt putin derutata. Peste tot intalnesti argumente pro si contra recoltarii.

Voi ce parere aveti? Poate imi puteti impartasi din experienta voastra.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Parere proprie si documentata, asa ca iti dau doar punctul meu de vedere:

- In Romania in momentul de fata recoltarea celulelor stem nu este reglementata de catre Ministerul Sanatatii, deci nu avem o banca publica de celule stem ci doar banci private care depoziteaza in alte tari. La noi nu există încă o reglementare a cercetării şi a terapiei cu celule stem.

- Tot in minunata Romania in momentul de fata nu se fac transplanturi cu celule stem recoltate din cordonul ombilical, doar cu celule stem mature, si se fac doar la Timisoara. Ceea ce inseamna ca in cazul in care esti nevoit sa folosesti celulele stem recoltate la nastere, va trebui sa apelezi la o clinica din strainatate si suma necesara pentru transfer incepe de la 200.000 euro. 

- Celulele stem transplantate sunt un succes in transplantul medular (restul aplicatiilor fiind inca in stadiu de cercetare fara reusita medicala), cu conditia sa nu fie in stare acuta boala; altfel nu le poti folosi. De ce zic ca nu se folosesc in caz de boala acuta; pe motiv ca sunt aceleasi celule care au produs imbolnavirea deci odata transferate au acelasi efect si deci se cauta un donator de celule 100% compatibil.

- Ti se propune o conservare a lor pe o durata de 20 de ani, fara a avea garantia ca daca cumva se dezgheata proba, ele chiar vor putea fi folosite. Adica nu se cunoaste in mod exact durata lor de viata din clipa in care le crioconservi. 

Editat de

Experienta mea este că am recoltat, la insisrenta soțului si am ajuns să mă împiedic de încă o rată lunară, sigur nu as avea oricum bani să le folosesc vreodată. În concluzie aștept să pot rezilia contractul ca sa fac altceva cu banii respecivi

De ce lunara? Eu platesc anual o taxa de depozitare. Este mica , 200RON/an. 

Atâta vreme cât în țara noastră încă lucrurile și procedurile sunt neclare, mi se pare ușor naiv să credem că într-adevăr ne poate fi de folos cândva ... nu de alta, dar de unde știm cum sunt transportate și depozitate? Poate se alterează și tu nu afli oricum .. poate se face fraudă și cu procedurile de recoltare .. o grămadă de variabile atâta timp cât România încă este cu minim 20 de ani în urmă. 

Într-adevăr poate bănuții aceia se duc oricum pe altceva, dar măcar atunci să avem siguranța că la necaz avem la ce să apelăm. Poate oi fi eu mai sceptică. 

Nouă ni s-a spus de aprox. 500 euro/an, nicidecum 200 lei. Și asta mi se pare ușor discrepant.

Nu ma pasioneaza teoriile conspirationiste. 

Eu am tratat cu Cord Blood Center din Cluj.

Andaghe , eu am platit tot kit-ul la inceput, poate de aici diferenta de plata lunara la tine. Acum platesc doar taxa de depozitare anuala pana cand face Alex 20ani. Apoi se considera ca celulele stem nu mai sunt viabile. 

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...