Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Medii nerealiste

Recommended Posts

Nu pot sa inteleg un aspect...

Intr-o scoala buna din Romania, 22 dintre copii dintr-un total de 30 au terminat clasa a V-a si a VI-a cu media 10.

Idem, in acelasi oras, 16 copii au terminat clasele a IX-a si a X-a cu media 10. Intr-unul dintre liceele din top 10 din tara.

Oricat de mult as incerca sa inteleg, nu pot. La ce le foloseste copiilor aceste medii? 

OK, pentru clasele 5-8 poate ca se justifica prin prisma procentului de 20% din media de admitere la liceu, dar la clasele 9-12?

Nu au burse de merit. Deci din punctul asta de vedere nu exista explicatii.

Este imposibil sa ai o asemenea rata de succes.

Am doi copii in sistemul de invatamant de stat, deci stiu exact care este materia si cum se studiaza aceasta.

De acceea mi-e greu sa pricep de unde nevoia asta de 10. Inteleg ca ar putea exista o presiune a parintilor, dar cui foloseste minciuna asta?

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 109
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Desi au trecut ani buni de cand am terminat liceul, trebuie sa iti spun experienta mea din prisma liceenei de atunci. Am terminat un profil uman unde eram numai fete. Din cele 30 de fete, jumate terminam anul scolar cu medii de 9 si 10 si am tinut-o asa tot liceul. Iti spun ca nu era vb. de presiunea părinților, nici nu ne foloseau mediile la admitere dupa, insa ne motiva concurența dintre noi, dorința de a fi cele mai bune din clasa (diferentele dintre mediile noastre erau de cateva sutimi). Participam la olimpiade, la concursuri, pentru ca eram motivate, ne erau recunoscute meritele prin notele bune obtinute. Nu ne  pregateam in privat sa zici ca profesorii ne dădeau note preferențial. Deci nu era vorba de minciuna. Asa ca ii dau dreptate Corinei, de ce sa presupui ca totul e o miciuna, cand poate chiar exista copii ambițioși, care invata bine?

Daca mediile de 10 reflecta in mod real nivelul lor de cunostinte, nu vad nici o problema. As vedea o problema daca notele n-ar fi luate pe merit. Dar asa... nu pot decat sa le admir  ambitia, motivatia, cu atat mai mult cu cat nu urmaresc un scop anume - admiterea la liceu sau burse, ci invata doar pentru ei. Nu cred ca toti au parinti perfectionisti care ii preseaza. Sunt, pur si simplu, copii carora le place sa invete la toate obiectele si care sunt notati pe masura. Nu este nimic rau in a-si valorifica potentialul. 

bun, dar care este problema ta si cu ce te incurca faptul ca acesti copii au 10 pe linie, ani la rand ?

o fac in detrimentul copiilor tai sau cum ? ca nu inteleg, pe bune, ce anume doresti cu acest subiect sau ce raspunsuri astepti din partea noastra...

a, uitasem sa mai adaug o posibila explicatie : o parte dintre copiii cu note de 10 pe linie poate au parinti care sponsorizeaza generos scoala/liceul sau sunt oameni de afaceri potenti, oameni politici, sau cu functii in administratia locala / guvern, samd.

dar ar fi urat si meschin din partea noastra sa consideram ca toti acesti copii sunt bata la invatatura si ca obtin acele note in mod necinstit, necuvenit sau mai stiu eu cum...unii copii chiar muncesc si trag tare pentru notele astea...cel putin asa imi place sa cred...

Problema este ca in clasele V-VIII exista multe medii umflate, nu toate notele sunt luate pe merit.

Asta se va  reflecta doar in notele de la evaluare.

Eu am urmarit notele copiilor de la fii-mea din clasa si din 8 copii (nu 22) care aveau peste 9,90 doar 3 au avut note peste 9 la examen, restul au fost in jur de  7.

La liceu insa, unde nu conteaza media anilor de studiu cred ca se schimba problema.

Poate doar sa fie asa un fel de competitie intre parinti daca e un oras mic sau pur si simplu copiii aia invata.

nu mai bine la noi unde nu stii decit ce note are copilul tau? Toate notele inclusiv rezultatele sa examenele nationale sint secrete, nu sint expuse nicaieri.

Pai nici noi nu stim ce note au ceilalti copii decat doar de la copiii nostri si poate la sfarsitul anului cand premiantilor  li se spune si media.

Dar pe a restului nu o stim.

Iti spun eu ca la festivitatea de premiere cand 22 de copii iau premiul I cu media 10 iti cade fatza.

Dar notele de la examenele nationale si notele de la bac sunt publice.

Dar daca parintele cere ca numele copilului sa fie anonimizat se poate.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...