Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

metode pedagogice potrivite?


Recommended Posts

Buna seara! Ma confrunt cu o problema legata de metodele folosite de invatatoarea copilului meu.

El este in clasa 0 si de cand a inceput anul scolar invatatoarea a semnalat aproape zilnic cate o problema. Nu neg existenta problemelor, insa ma deranjeaza abordarea.

1. critica de fata cu copilul si alti colegi si chiar fata de parintii din curte (s-a intamplat sa ne cheme pe aprox.10 dintre parinti impreuna cu copilul in clasa pt.a-i mustra ca au vb...)

2. eticheta gen "lenes" (deoarece nu se apuca de lucrat fisa o datacu ceilalti copii; mie imi spune ca nu intelege ce are de facut uneori sau ca nu ii reuseste)

3. impartirea clasei in parati si paraciosi, sefi si subordonati (el face parte din categ paratului, insa nici in postura cealalta nu mi s-ar fi parut potrivit)-sustine ca multi copii nu indeplinesc sarcinile decat daca sunt parati...

 

In plus, invatatoarea a tras concluzia ca copiii nostri nu reactioneaza bine la invatarea prin joaca, motiv pentru care a trecut la abordarea traditionala. Prin a deveni "balaur " si a aplica cele de mai sus, banuiesc ca considera ca preda traditional...Ma intreb daca nu cumva are de gand sa aduca si Calul Balan in clasa curand...

Ma rog, a mai declarat in sedinta ca ne e suficienta pentru 33 de copii, si de aceea are nevoie de "ajutoarele copii paraciosi si sefi"...

Nu stiu cum sa o abordez, insa simt ca trebuie sa fac asta curand.

Voi ce ma sfatuiti sau cum ati proceda?

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Cati ani arw invatatoarea? Copilul tau a mers la gradinita, nu ? De la ce varsta a inceput, a lipsit mult de la gradi sau a mers constant?

Eu as incerca sa discut si cu alti parinti si daca sunteti mai multi cei nemultumiti de metoda de predare, stabiliti o intalnire/sedinta cu invatatoarea, explicati-i clar unde greseste si cu ce va deranjeaza, eventual daca nici dupa discutie nu se schimba lucrurile, mergeti in audienta la conducerea scolii. Nu trebuie sa lasati lucrurile sa mearga pe acest fagas, nu mi se pare normal ce face aceasta invatatoare. D-na fetitei mele le interzice sa parasca, iar daca are ceva de atras atentia unui parinte asupra problemelor copilului, o face in discutii individuale separate, nu de fata cu alti parinti si copii. Invatatoarea voastra are grave lacune la capitolul tact si psihologia copilului...

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pentru raspuns, Corina.

A doua sedinta tocmai a fost sapt.aceasta, si am ramas surprinsa cat de mult o "periau" majoritatea. Nu am deschis subiectul in sedinta, am zis sa vb individual cu ea mai intai. In general, din gradinita am observat ca parintii nu indraznesc sa tina partea (in gradinita propuneam sa fie copilasii scosi afara zilnic....si era sa fiu impuscata pt.asta...)

Copilul meu a frecventat gradinita 3 ani! Este mai timid si cred ca se teme sa nu greseasca pt a nu fi apostrofat. Insa a eticheta un copil din a doua sapt.ca fiind puturos....nu stiu...Si apoi a urmat ce am descris mai sus.

Joi dim. voi merge sa discut individual cu ea la ora de consiliere alocata parintilor.

Sotul mi-a spus ca si el a avut o discutie cu ea, in ziua in care i-a instalat imprimanta in clasa...de care nu stiusem cu exactitate cum a decurs. Sotul a intrebat-o cum se descurca copilul cu acomodarea, iar ea a inceput sa zica ca e puturos. Sotul i-a spus ca sora lui merge cu placere la scoala, si ca de fapt tine mult de invatatoare, cum stie sa si-i apropie. Eu am senzatia ca tipa s-a ofensat...si a devenit uricioasa cu copilul....

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Invatatoarea asta este una dintre acele invatatoare pentru care parintii se bat? Adica are un fel de renume si parintii insista ca anume copiii lor sa fie la ea in clasa?

 

Orice copil reactioneaza bine la invatarea prin joaca. 

 

Chestia asta cu paratul am intalnit-o in multe clase mici (si la invatatoarea fii-mii) si motivul era: trebuie sa stim ce se intampla, ca sa putem sa avem grija sa nu se intample lucrururi rele. Dar a fost cu dus si intors pentru ca prin clasele III-IV tot ele se plangeau ca sunt excedate ca se paresc din toate nimicurile, tot timpul.

Si de aici poti incepe o discutie: para, para, dar pana unde?

 

Si e o tampenie pentru ca multi parinti isi invata copiii sa nu parasca.

 

Cea mai nefericita chestiune este asta cu sefi si subordonati pentru ca toti copiii sunt egali. Si o data ce invatatoarea, care este o autoritate, stabileste ca X, Y, Z  sunt sefii ceilalti copii, subordonatii, care sigur sunt cei mai timizi, cei care se acomodeaza mai greu vor ramane cu eticheta asta 4 ani si nu vor fi tratati egal de catre colegi.

 

Si apoi dupa ce citerii stabileste sefii? Trebuie sa afli. Pun pariu ca si dupa cum il pace pe parinte. 

 

Apoi ii poti spune, cu mult tact, ca daca copilul se apuca mai greu de lucru poate e pentru ca nu a inteles cerinta. 

Si ii spui ca pe tine te deranjeaza cand iti critica copilul de fata cu ceilalti si ca o rogi sa nu mai faca acest lucru si sa respecte regulamentele in acest sens.

 

Si un ultim sfat, incearca sa vorbesti cu copilul si daca el chiar se simte inconfortabil ia in calcul sa il multi la alta invatatoare.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu exista o metoda pedagogica in care elevii sa fie impartiti in sefi/subordonati., paraciosi si parati. Este o metoda proprie a invatatoarei de a i tine sub control, un fel de divide et impera.

Eu o cred ca se simte depasita cu 33 de copii in clasa dar sunt si alte metode. De ex sa dea responsabilitati fiecarui copil prin rotatie. In fiecare zi unul e mini prof si o ajuta, altul verifica temele sau lucrul in clasa. Asa toti se simt implicati si importanti si n au nevoie sa parasca.

Poti sa ii vb in particular sa nu ti mai critice copilul de fata cu el sau cu altii, in primul rand ca e neregulamentar. Si sa i sugerezi solutii. Sper sa fie deschisa la dialog.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Va multumesc mult pentru sugestii si raspunsuri. Simt ca nu mai am rabdare pana joi dim.si imi e greu sa indur zilele ce vor urma.

Invatatoarea are in jur de 33-35 ani, nu cred ca are f multa exp.si cred ca a lucrat putin in inv.privat.

Nu stiu daca va fi deschisa la schimbari...insa voi incerca. Iau in considerare mutarea in alta scoala chiar. Nu prea stiu cum e cu transferurile...Poate ar tb sa deschid subiect nou cu aceasta nelamurire.

Oricum, ma simt sfasiata si ma tem sa nu ii vb invatatoarei prea furios...

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

E foarte bine pana joi.

Ai tmp sa te calmezi si  vei putea evalua situatia la rece. Ai timp sa mai vorbesti cu baietelul tau, sa-l rogi sa povesteasca ceva haios de la scoala si ceva suparator, dar fara sa conduci discutia.

Incet, incet vei afla destule de la el.

 

Apoi daca crezi ca-ti va fi de folos  scrie cam ce ai vrea sa-si spui. Reciteste, adauga, sterge - in felul asta iti organizezi si ideile si te si calmezi.

 

Faptul ca  la ei nu prinde metoda prin joaca e posibil sa se datoreze incapacitatii ei de a-i readuce la starea de liniste si concentrare. Sau pur si simplu minte pentru ca e mai simplu sa-i obligi sa stea smirna in banci in loc sa faci jocul cu manutele de exemplu.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Draga Viviana, iti multumesc mult pentru suport si incurajari.

Baietelul meu imi spune multe; nu e genul de la care nu poti scoate nimic. Din pacate, evenimentele si lucrurile pozitive pe care le povesteste sunt putine in comparatie cu celelalte. M-a rugat sa vb cu invatatoarea si sa ii spun sa ii atraga atentia colegei lui sa nu il mai supere.

Pana joi imi e de fapt greu pt.el. Deoarece nu merge cu placere la scoala si zilnic e necajit. Pe parcursul zilei ii trece, insa a doua zi...e mai greu.

Ma intreb daca ar fi o idee buna sa ii scriu individual invatatoarei pe whats app duminica seara sau luni dim. As vrea sa o rog ca pana joi, cand vom vb fata in fata,sa renunte la "sefa" baietelului meu, intrucat consider ca se simte stresat si vanat de proprii colegi. Si de asem, as mentiona in mesaj ca sper sa tina cont de pe acum de sugestiile facute pentru ca situatia sa nu agraveze.

Ce credeti?

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...