XIO Publicat Octombrie 30, 2016 Raport Distribuie Publicat Octombrie 30, 2016 (editat) Pt a nu incepe off topicurile la un subiect, il deschid pe acesta. Fara suparare, Xio, dar nu stii unde e cazul sa intervii sau cand sa te opresti. Din experienta mea si doar a mea, nu am intalnit medic sa nu astepte sa i se dea. Cand i s-a dat a luat cu doua maini si cand a dat-o in bara, n-a fost vina lui. Am intalnit medic de renume in Ro. care si-a negociat spaga lui (si nu doar a lui, ci la toata echipa, incepand cu mana 2, anestezist, pana la ultima asistenta) ca la piata, dar la scoruri de bursa. (Pe aceeasi bani se putea face interventia la AKH). Acelasi medic, la a2a interventie de acelasi fel nu a mai aplicat tratamentul la cel mai bun nivel, nemultumit de spaga. Sa mai zic ca randul la interventii era dictat de marimea "prespagii"? Sau ca sa fiu clara: ajungi in spital, marchezi baban la asistenta sefa ca sa ajungi la doctor. La prima discutie cu doctorul ii dai "prespaga" - in plic, ca na, ai auzit ca doctorii nu mai iau spaga si ti-e jena. Doctorul desface plicul, numara in fata ta banii pe care apoi ii arunca cu scarba intr-un sertar, mototoleste plicul si il arunca cu bolta la cosul de gunoi aflat in partea opusa a camerei. E clar ca nu e multumit. Te intreaba unde lucrezi, ce/cat castiga copiii tai. Te interneaza si tu astepti... incepi sa intrebi in stanga si in dreapta cat merge "darul". Ti se spune ca daca nu dai, nu primesti :( Deschizi discutia oarecum jenat, doar doctorii nu mai iau spaga. Doctorul te invita sa iei loc, scoate o foaie de hartie. Crezi ca vrea sa-ti explice pasii interventiei, asa cum ar fi normal. Nu, iti face o schita cu personalul care participa la interventie, cat trebuie sa dai la fiecare. Trage linie si iti scrie totalul. Daca spui ca nu poti atat, incepe sa urle cat l-au costat pe el specializarile prin tari straine. Rupe foaia, o mototoleste si o arunca la cos, asa cum a aruncat si plicul. Ai nevoie de interventie ca de aer, fara interventie esti mort la propriu. Strangi banii si ii dai. Ii dai cat a cerut, intri la interventie dupa urgente, dar inaintea celor care nu au norocul sa dispuna de bani, care sunt veniti in spital inaintea ta si care zac in dureri si chinuri cine stie pana cand.Nu zic ca nu or exista cativa, prea putini, care nu cer, nu accepta. Dar dupa cum se observa, nu am dat peste ei. Nu este suparare, Devoska. A fost deschis un subiect in care cineva s/a plans de medici si a intrebat cum e posibil sa se dezumanizeze.Motivul a fost ca unii au pretins iar altii au lasat de inteles. Cand cineva cere bani e penibil. Exceptie fac pacientii care vor neaparat la medicul X si doar la el sau ginecologii care vin de acasa pt a asista pacientele lor la nastere.Aici mi se pare normal sa dai ceva, intr/o tara crecta s/ar face cu bon fiscal. Devoska, ai facut vreo plangere?Te/ai dus la televiziune? la politie?Desigur ca e mai greu, dar decat sa ii arati cu degetul pe toti mai bine fa dreptate pt tine si pt altii care vin dupa tine si care nu vor avea bani, si fa pedepseste/l pe cel vinovt, nu pe toti care lucreaza in acellasi domeniu.Daca nu vrei sa mergi la Politie e de ajuns sa filmezi ce ai povestit tu acolo si sa dai filmarea la televiziune, la ziare.Anonim. Din experienta mea de om care din 2007 sta prin spitale si lucreaza, nu e asa.sau esti tu cea mai ghinionista persoana din lume, sau ai fost de 2 ori la spital si ai dat peste 2 medici in total.Ca eu am participat in operatii ca mana a doua si a treia si nu am primit absolut nimic. Nada. De la nimeni. niciodata. Nici macar nu mi s/a oferit.Mi s/a oferit de catre unele din pacientele pe care le/am asistat la nastere. Si am refuzat. Nu cred ca sunt singurul medic care face asta.Am refuzat si s/a insistat.Spune/mi, daca un medic iti spune nu, tu mai insisti sau iti bagi banii inapoi in buzunar?Schimbarea vine de la cei care sunt afectati. dar nu vine de la sine, trebuie sa faci ceva in sensul asta.In Romania e un obicei din strabuni chestia asta. Oamenii stiu ca daca dauu se baga in fata, ceii care iau stiu ca fac mai multi bani. E cererere si oferta.Desigur e un porc cel care cere bani si il baga pe altul la cabinet in fata sau il opereaza mai repede pt ca 'marcat banu'. Dar cel care a dat banii e la fel de porc pt ca stie ca se baga in fata altuia si nu ii pasa. Discutia asta eterna e unul dintre motivele pt care eu si nu numai, am ales sa plec din tara. Germania nu are cultul spagii desi imi tot spun nemtii ca peste tot e la fel.Pacientii dau bani la externare, cate 10/20 de euro pt casa de cafea. Cativa au vrut sa imi dea mie, eu i/am triimis la asistenti.Merg acolo, intind hartia, spun ca e pt cafea, ca ne mutumesc, asistenta spune 'multumim mult, ne bucuram ca v ati simtit bine la noi', ia banii si asta a fost. nu am intalnit pana acum medic care sa ceara bani familiei pt ceva ce e in mod normal gratuit. Si cand voi intalni, il voi spulbera, nu voi scrie doar pe forum. Mie mi s/a facut un appropo, cand mergeam s a imi cauterizeze ceva pe fatza.M/a intrebat doctorita daca am pregatit ceva pt asistentaa. I/am spus ca nu. M/a intrebat cum am venita asa neregatita.I/am spus ca eu stiu ca e spital de stat deci nu trebuie sa platesc nimic.Si am intrat acolo.Si si/au facut treaba amandoua exemplar. Si nu le/am dat nimic.Si nu puteam sa fac plangere, dar i/am spus doamnei dupa interventie ca i/as fi adus un buchet de flori pt ca a fost asa de draguta zilele trecute. Si sa ma astepte ca o sa vin cu plicul care a spus ea ca e mai ok decat un buchet sau niste ciocolata. Nu am mai mers la ea niciodata. Cu nimic. si desi era buna, le/am spus tuturor cand m/au intrebat, ce s/a intamplat. Ma indoiesc ca un medic greseste interventia doar pt ca nu i/au fost dati bani. Nu se baga nimeni in controale si procese pt niste bani pe care ii ia de la urmatorul pacient. Editat de Octombrie 30, 2016 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danielag Postat Octombrie 30, 2016 Raport Distribuie Postat Octombrie 30, 2016 Pt a nu incepe off topicurile la un subiect, il deschid pe acesta. Nu este suparare, Devoska. A fost deschis un subiect in care cineva s/a plans de medici si a intrebat cum e posibil sa se dezumanizeze.Motivul a fost ca unii au pretins iar altii au lasat de inteles. Cand cineva cere bani e penibil. Exceptie fac pacientii care vor neaparat la medicul X si doar la el sau ginecologii care vin de acasa pt a asista pacientele lor la nastere.Aici mi se pare normal sa dai ceva, intr/o tara crecta s/ar face cu bon fiscal. Devoska, ai facut vreo plangere?Te/ai dus la televiziune? la politie?Desigur ca e mai greu, dar decat sa ii arati cu degetul pe toti mai bine fa dreptate pt tine si pt altii care vin dupa tine si care nu vor avea bani, si fa pedepseste/l pe cel vinovt, nu pe toti care lucreaza in acellasi domeniu.Daca nu vrei sa mergi la Politie e de ajuns sa filmezi ce ai povestit tu acolo si sa dai filmarea la televiziune, la ziare.Anonim. Din experienta mea de om care din 2007 sta prin spitale si lucreaza, nu e asa.sau esti tu cea mai ghinionista persoana din lume, sau ai fost de 2 ori la spital si ai dat peste 2 medici in total.Ca eu am participat in operatii ca mana a doua si a treia si nu am primit absolut nimic. Nada. De la nimeni. niciodata. Nici macar nu mi s/a oferit.Mi s/a oferit de catre unele din pacientele pe care le/am asistat la nastere. Si am refuzat. Nu cred ca sunt singurul medic care face asta.Am refuzat si s/a insistat.Spune/mi, daca un medic iti spune nu, tu mai insisti sau iti bagi banii inapoi in buzunar?Schimbarea vine de la cei care sunt afectati. dar nu vine de la sine, trebuie sa faci ceva in sensul asta.In Romania e un obicei din strabuni chestia asta. Oamenii stiu ca daca dauu se baga in fata, ceii care iau stiu ca fac mai multi bani. E cererere si oferta.Desigur e un porc cel care cere bani si il baga pe altul la cabinet in fata sau il opereaza mai repede pt ca 'marcat banu'. Dar cel care a dat banii e la fel de porc pt ca stie ca se baga in fata altuia si nu ii pasa. Discutia asta eterna e unul dintre motivele pt care eu si nu numai, am ales sa plec din tara. Germania nu are cultul spagii desi imi tot spun nemtii ca peste tot e la fel.Pacientii dau bani la externare, cate 10/20 de euro pt casa de cafea. Cativa au vrut sa imi dea mie, eu i/am triimis la asistenti.Merg acolo, intind hartia, spun ca e pt cafea, ca ne mutumesc, asistenta spune 'multumim mult, ne bucuram ca v ati simtit bine la noi', ia banii si asta a fost. nu am intalnit pana acum medic care sa ceara bani familiei pt ceva ce e in mod normal gratuit. Si cand voi intalni, il voi spulbera, nu voi scrie doar pe forum. Mie mi s/a facut un appropo, cand mergeam s a imi cauterizeze ceva pe fatza.M/a intrebat doctorita daca am pregatit ceva pt asistentaa. I/am spus ca nu. M/a intrebat cum am venita asa neregatita.I/am spus ca eu stiu ca e spital de stat deci nu trebuie sa platesc nimic.Si am intrat acolo.Si si/au facut treaba amandoua exemplar. Si nu le/am dat nimic.Si nu puteam sa fac plangere, dar i/am spus doamnei dupa interventie ca i/as fi adus un buchet de flori pt ca a fost asa de draguta zilele trecute. Si sa ma astepte ca o sa vin cu plicul care a spus ea ca e mai ok decat un buchet sau niste ciocolata. Nu am mai mers la ea niciodata. Cu nimic. si desi era buna, le/am spus tuturor cand m/au intrebat, ce s/a intamplat. Ma indoiesc ca un medic greseste interventia doar pt ca nu i/au fost dati bani. Nu se baga nimeni in controale si procese pt niste bani pe care ii ia de la urmatorul pacient. Nici tu nu ai făcut plângere, pentru un caz mult mai simplu, după cum spui mai sus. Închipuie-ți cum e să fii bolnav, extrem de bolnav, să ai nevoie de o intervenție medicală și tu să te ocupi să realizezi un flagrant. Doar mie mi se pare ilar? La subiect: ultima mea operație, spital de stat, eu eram operată de șeful spitalului. După operație am plecat acasă în aceeași zi și am venit a doua zi la control. La următorul control m-am întâlnit cu asistenta șefă care mi-a zis că a discutat cu șeful și știe că n-am dat nimic, dar mi-a zis, ironic, că au mai lucrat pro bono în câteva cazuri. Ea nu a fost prezentă când doctorul m-a văzut după operație, deci nu avea de unde să știe dacă am dat sau nu, dacă nu discuta cu doctorul! Deși plătesc o grămadă de bani pentru asigurările de sănătate, prefer să-mi rezolv problemele în privat. Măcar dau banii la recepție și primesc bon și evit toată situația jenantă referitoare cerut bani și la dat bani (în plic, în buzunar, e la fel de jenant). Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alicia1976 Postat Octombrie 30, 2016 Raport Distribuie Postat Octombrie 30, 2016 (editat) N-am chef sa ma enervez duminica dimineață dar comparațiile tale,Xio, șint cel puțin ilare. Tu compari 10-20 Euro dati benevol de pacienții germani la sfirsitul tratamentului în spital (la venituri medii de 1.500 €/luna) cu sume exorbitante, sute-mii de euro cerute de medicii romani de la oameni cu venituri lunare de 200-300 €/luna (în cazul fericit în care veniturile astea exista). Si chiar dacă ție nu ți vine sa crezi mie nu-mi vine sa chem politia-televiziunea nici măcar cind am o amărâtă de răceală, ma bag în pat și nu vreau sa mai știu de nimeni și de nimic. Ce-o fi în sufletul oamenilor care știu ca viata lor atârnă de voința medicilor ? Crezi ca de asta au ei chef, tv și politie? Și familia lor crezi ca de asta are chef cind aude de necazul care a căzut pe ei? Editat de Octombrie 30, 2016 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alicia1976 Postat Octombrie 30, 2016 Raport Distribuie Postat Octombrie 30, 2016 SI aștept cu nerăbdare sa citesc în presa romana un titlu de genul " mii de medici romani părăsesc România deoarece nu se mai pot apara de șpăgile pacienților, situația a devenit insuportabila" [soricel] [soricel] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
miriama Postat Octombrie 30, 2016 Raport Distribuie Postat Octombrie 30, 2016 SI aștept cu nerăbdare sa citesc în presa romana un titlu de genul " mii de medici romani părăsesc România deoarece nu se mai pot apara de șpăgile pacienților, situația a devenit insuportabila" [soricel] [soricel] [:-)))] [:-)))] [:-)))] [:-)))] [:-)))] [:-)))] asteapta, asteapta, in curand.... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
BlackCat4evR Postat Octombrie 30, 2016 Raport Distribuie Postat Octombrie 30, 2016 In Romania e un obicei din strabuni chestia asta. Oamenii stiu ca daca dauu se baga in fata, ceii care iau stiu ca fac mai multi bani. E cererere si oferta.Desigur e un porc cel care cere bani si il baga pe altul la cabinet in fata sau il opereaza mai repede pt ca 'marcat banu'. Dar cel care a dat banii e la fel de porc pt ca stie ca se baga in fata altuia si nu ii pasa. Sunt foarte de acord cu asta. Din experienta mea cu spitalele si medicii, sunt tentata sa zic ca XiO. Mie personal, da cate ori am avut contact cu mediul spitalicesc, nu am dat spaga. Si am avut contact frecvent, o data pentru ca am lipici la tot soiul de accidente, care mai de care mai nastrusnice, si a doua, pentru ca parintii mei nu au fost scutiti de trecerea anilor. (Si mai sunt si alte motive). Nu mi s-a intamplat sa fie conditionat actul medical de spaga. Poate am fost eu norocoasa. Ce am observat, insa, discutii pe coridoare... "Avem sala libera miercuri""Aaaahahh, dom' doctor, dar pana miercuri nu se poate?"O mana se strecoara dintr-un buzunar in altul, si gata. Sala e libera de luni. Ei, aici se aplica foarte bine ce a zis XIO in primul ei mesaj. Sau in Fundeni, o discutie intre apartinatorii unui pacient in stadiu terminal si medicul curant: Medicul le spune:"Din pacate, nu se mai poate face nimic pentru el, ar fi bine sa va pregatiti. Estimarea mea este de circa o luna.""Haideti, dom' doctor, nu il puteti opera, sa faceti ceva?""Nu, din pacate pentru el nu i-ar fi de nici un folos o interventie in acest stadiu" Discutia intre apartinatori, dupa ce a plecat medicul:"Ei, draga, n-ai vazut ca nu i-a convenit spaga?!? #*%^#@$&@^(#$" Aste sunt doua discutii pe care le-am ascultat "live". Nu sustin ca povestile voastre nu sunt reale, cred ca sunt, dar cred si ca nu se poate generaliza, nici intr-o directie, nici in cealalta.Si mai cred ca in momentele in care viata cuiva drag este in balanta, obiectivitatea noastra nu este la cele mai ridicate cote. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Glicina Postat Octombrie 30, 2016 Raport Distribuie Postat Octombrie 30, 2016 (editat) Pt a nu incepe off topicurile la un subiect, il deschid pe acesta. Nu este suparare, Devoska. A fost deschis un subiect in care cineva s/a plans de medici si a intrebat cum e posibil sa se dezumanizeze.Motivul a fost ca unii au pretins iar altii au lasat de inteles. Cand cineva cere bani e penibil. Exceptie fac pacientii care vor neaparat la medicul X si doar la el sau ginecologii care vin de acasa pt a asista pacientele lor la nastere.Aici mi se pare normal sa dai ceva, intr/o tara crecta s/ar face cu bon fiscal. Devoska, ai facut vreo plangere?Te/ai dus la televiziune? la politie?Desigur ca e mai greu, dar decat sa ii arati cu degetul pe toti mai bine fa dreptate pt tine si pt altii care vin dupa tine si care nu vor avea bani, si fa pedepseste/l pe cel vinovt, nu pe toti care lucreaza in acellasi domeniu.Daca nu vrei sa mergi la Politie e de ajuns sa filmezi ce ai povestit tu acolo si sa dai filmarea la televiziune, la ziare.Anonim. Din experienta mea de om care din 2007 sta prin spitale si lucreaza, nu e asa.sau esti tu cea mai ghinionista persoana din lume, sau ai fost de 2 ori la spital si ai dat peste 2 medici in total.Ca eu am participat in operatii ca mana a doua si a treia si nu am primit absolut nimic. Nada. De la nimeni. niciodata. Nici macar nu mi s/a oferit.Mi s/a oferit de catre unele din pacientele pe care le/am asistat la nastere. Si am refuzat. Nu cred ca sunt singurul medic care face asta.Am refuzat si s/a insistat.Spune/mi, daca un medic iti spune nu, tu mai insisti sau iti bagi banii inapoi in buzunar?Schimbarea vine de la cei care sunt afectati. dar nu vine de la sine, trebuie sa faci ceva in sensul asta.In Romania e un obicei din strabuni chestia asta. Oamenii stiu ca daca dauu se baga in fata, ceii care iau stiu ca fac mai multi bani. E cererere si oferta.Desigur e un porc cel care cere bani si il baga pe altul la cabinet in fata sau il opereaza mai repede pt ca 'marcat banu'. Dar cel care a dat banii e la fel de porc pt ca stie ca se baga in fata altuia si nu ii pasa. Discutia asta eterna e unul dintre motivele pt care eu si nu numai, am ales sa plec din tara. Germania nu are cultul spagii desi imi tot spun nemtii ca peste tot e la fel.Pacientii dau bani la externare, cate 10/20 de euro pt casa de cafea. Cativa au vrut sa imi dea mie, eu i/am triimis la asistenti.Merg acolo, intind hartia, spun ca e pt cafea, ca ne mutumesc, asistenta spune 'multumim mult, ne bucuram ca v ati simtit bine la noi', ia banii si asta a fost. nu am intalnit pana acum medic care sa ceara bani familiei pt ceva ce e in mod normal gratuit. Si cand voi intalni, il voi spulbera, nu voi scrie doar pe forum. Mie mi s/a facut un appropo, cand mergeam s a imi cauterizeze ceva pe fatza.M/a intrebat doctorita daca am pregatit ceva pt asistentaa. I/am spus ca nu. M/a intrebat cum am venita asa neregatita.I/am spus ca eu stiu ca e spital de stat deci nu trebuie sa platesc nimic.Si am intrat acolo.Si si/au facut treaba amandoua exemplar. Si nu le/am dat nimic.Si nu puteam sa fac plangere, dar i/am spus doamnei dupa interventie ca i/as fi adus un buchet de flori pt ca a fost asa de draguta zilele trecute. Si sa ma astepte ca o sa vin cu plicul care a spus ea ca e mai ok decat un buchet sau niste ciocolata. Nu am mai mers la ea niciodata. Cu nimic. si desi era buna, le/am spus tuturor cand m/au intrebat, ce s/a intamplat. Ma indoiesc ca un medic greseste interventia doar pt ca nu i/au fost dati bani. Nu se baga nimeni in controale si procese pt niste bani pe care ii ia de la urmatorul pacient. N-am timp de mai mult acum, sper sa reusesc sa mai intru astazi pe DC. Am subliniat in schimb ce mi s-a parut edificator. Nu stiu medicii (numerosi) carora le-am tot dat de-a lungul anilor, dar zau ca eu nu ma simt deloc un porc. Tu, Xio, cred ca esti tare suparata pe viata, pe lume de-ti permiti asemenea exprimare la adresa unor oameni pe care nu i-ai vazut in viata ta, oameni care nu ti-au facut niciun rau... Si inca ceva, nu cred ca ti-ai dat seama, dar ai comparat extirparea unei alunite cu niste boli grave. Poate ca, la fel, nu-ti dai seama, dar noi, porcii astia de ne prezentam cu plicul pe la oncologi, nu de drag o facem! Si ne ajunge suferinta pe care o ducem in spate, nu avem nevoie sa ne mai adaugi si tu la povara si asa prea grea! Lasa-ne sa traim si sa ne plangem, fie si pe DC. Poate ca plansul aici face parte din doliul nostru, ne ajuta sa ne vindecam ranile ramase dupa plecarea unor fiinte dragi mult prea devreme si mult prea urat tratate prin spitale, n-am pretentia sa ne intelegi, as vrea doar sa nu ne mai jignesti! Chiar atat de mult cer? Chiar atat de greu iti este sa vorbesti fara sa ranesti? Editat de Octombrie 30, 2016 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XIO Postat Octombrie 30, 2016 Autor Raport Distribuie Postat Octombrie 30, 2016 N-am timp de mai mult acum, sper sa reusesc sa mai intru astazi pe DC. Am subliniat in schimb ce mi s-a parut edificator. Nu stiu medicii (numerosi) carora le-am tot dat de-a lungul anilor, dar zau ca eu nu ma simt deloc un porc. Tu, Xio, cred ca esti tare suparata pe viata, pe lume de-ti permiti asemenea exprimare la adresa unor oameni pe care nu i-ai vazut in viata ta, oameni care nu ti-au facut niciun rau... Si inca ceva, nu cred ca ti-ai dat seama, dar ai comparat extirparea unei alunite cu niste boli grave. Poate ca, la fel, nu-ti dai seama, dar noi, porcii astia de ne prezentam cu plicul pe la oncologi, nu de drag o facem! Si ne ajunge suferinta pe care o ducem in spate, nu avem nevoie sa ne mai adaugi si tu la povara si asa prea grea! Lasa-ne sa traim si sa ne plangem, fie si pe DC. Poate ca plansul aici face parte din doliul nostru, ne ajuta sa ne vindecam ranile ramase dupa plecarea unor fiinte dragi mult prea devreme si mult prea urat tratate prin spitale, n-am pretentia sa ne intelegi, as vrea doar sa nu ne mai jignesti! Chiar atat de mult cer? Chiar atat de greu iti este sa vorbesti fara sa ranesti? ah, scuza/ma, ma gandeam ca daca altii jignesc toti medicii din Romania imi permit si eu sa le amintesc oamenilor ca se baga in fata altora care nu au atatia bani ca ei. [:-)))] Hai ca asta a fost tare. Eu nu sunt deloc suparata pe viata iar pe lume...da, sunt unele specimene care ma ingretoseaza dar e alta discutie. Unde am comparat extirparea unei alunite? Ca nu am mentionat nimic de asa ceva.Am mentionat ca era o interventie la nivelul fetei pt a sublinia ca ideea aceasta de medic care iti greseste operatia pt ca nu ai dat bani, e falsa. Si ilogica.Daca eu am avut curajul sa nu dau bani desi conform afirmatiilor multora, puteam ramane mutilata sau cu cicatrici enorme si urate, inseamna ca nu cred in asa ceva. Din experienta mea din spitale. Si da, Alicia, poti rade cat vrei, ca nu ai fost pusa in situatia aia. Eu insa am fost acolo si e total neplacut.A fost inca unul din motivele pt care am plecat. ca sa nu mai trec prin asa ceva si sa imi vad linistita de treaba.Cand le spun pacientilor nemti sa discute asta cu asistenta nu insista nimeni cu nimic.Dureaza 3 secunde. Alicia, cand viata cuiva din familia ta atarna de un alt om, eu una ma gandesc ca ai face orice sa rezolvi situatia.Sau macar sa pedepsesti omul care ti/a pus ruda sa treaca prin asa ceva, gandindu/te ca nu esti singura ghinionista si ca le va face asta si altora. dar e mai usor sa vii cu ironii pe un forum si sa ii scrii medicului X care e membru, spunandu/i cum toti medicii sunt niste criminali. decat sa mergi la criminal si sa il faci sa plateasca. Eu nu comparam cei 20 de euro dati de pacient d ebunavoie cu banii ceruti de medici. Nu stiu de unde ai tras concluzia asta.mai citeste o data mesajul meu. De//a lungul timpului pe forumul asta mi/afost dat sa citesc scenarii care mai de care de fanteziste.Printre care si faptul ca de aia au costumele de spital atatea buzunare, ca sa bagi banii, ca medicii lasa banii sa se vada din buzunar ostentativ ca sa intealeaga pacientul ca trebuie sa dea ceva, ca si/a bagat medicul mana in buzunar cand vorbea cu pacientul pt a/i da de inteles ca vrea ceva samd. Cati dintre voi ati dat bani si cand medicul a refuzat, ati bagat banii inapoi in buzunar fara sa insistati? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danielag Postat Octombrie 30, 2016 Raport Distribuie Postat Octombrie 30, 2016 Alicia, cand viata cuiva din familia ta atarna de un alt om, eu una ma gandesc ca ai face orice sa rezolvi situatia.Sau macar sa pedepsesti omul care ti/a pus ruda sa treaca prin asa ceva, gandindu/te ca nu esti singura ghinionista si ca le va face asta si altora. Și cum propui tu să facă pacientul sau familia chestia asta? De câte ori te duci la doctor îți pornești reportofonul din buzunar? Îți mai pui și o cameră ascunsă pe umăr, că poate din înregistrarea audio nu se înțelege cine a zis și ce? Tu de ce nu ai denunțat-o pe doctorița care ți-a cerut bani? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XIO Postat Octombrie 30, 2016 Autor Raport Distribuie Postat Octombrie 30, 2016 (editat) Nu am denuntat/o pt ca era o situatie delicata, pt ca nu a conditionat actul medical si pt ca si/a facut treaba.Nu a trebuit sa platesc pt interventie si aceasta s/a desfasurat fara probleme. De cate ori te duci la medic ti se cere ceva?Si da, daca te duci la medic si iti cere bani ca sa te opereze de apendicita, faci plangere, inregistrezi.cand pleci din spital faci plangere, inregistrezi.nu scrii pe forum ca toti medicii cer bani. Scrii ca medicul Popescu de la Spitalul Xulescu ti/a conditionat actul medical, nu ca medicii din Romania cer bani si nu te trateaza altfel. Editat de Octombrie 30, 2016 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.