Pepco Publicat Noiembrie 3, 2016 Raport Distribuie Publicat Noiembrie 3, 2016 (editat) Este vorba despre un anumit tip de RMN - RMN cerebral cu secventa angio si secventa perfuzie/difuzie. Pentru un baietel de 4 ani, cu probleme, care va necesita sedare. Cel mai apropiat oras pentru familie este Galatiul, am sunat peste tot pe unde am putut (Medicover, Hyperdia, Remenix, Spitalul "Sf. Ioan"), insa nimeni nu efectueaza RMN pentru copii asa mici si acest tip de RMN si cu sedare. Ramane Bucurestiul, zic eu. Unde sa se adreseze parintii? Cat acopera asigurarea din costurile RMN-ului? E necesara internarea? Nu e singurul copil si mama nu are la cine apela sa o inlocuiasca daca ea lipseste din localitate mai multa vreme. Editat de Noiembrie 3, 2016 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viviana Postat Noiembrie 3, 2016 Raport Distribuie Postat Noiembrie 3, 2016 Trebuie sa incerce la spitale pentru copii.In Bucuresti stiu de Budimex. Da telefon, intreaba, se programeaza si afla tot ce o intereseaza. S-ar putea ca si la Sandor: 0219699 sa faca, sau Hyperclinica Medlife Grivita: 0219646.Tot asa, dat telefon si intrebat cat costa, daca e cu coplata, gratis, ce documente ii trebuie. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Pepco Postat Noiembrie 3, 2016 Autor Raport Distribuie Postat Noiembrie 3, 2016 Intre timp, am aflat ca ieri am fost informata gresit de Spitalul "Sf. Ioan" din Galati. S-ar face, totusi, doar ca familia trebuie sa urmeze firul medic de familie - primit trimitere catre Neurologie - efectuat examen neurologic in policlinica spitalului - primit de acolo trimitere catre RMN - obtinut programare pentru RMN. Deci sa fie toate in Galati. Parintii au raport medical neurologic din Bucuresti, au efectuat acolo consultul, dar nu este recunoscut in Galati, pentru ca fondurile nu sunt transferabile. Multa bataie de cap, multa umblatura. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Pepco Postat Noiembrie 4, 2016 Autor Raport Distribuie Postat Noiembrie 4, 2016 De unde provine ideea ca RMN-ul distruge globulele rosii si ca anestezia se poate transforma in coma, stie cineva? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viviana Postat Noiembrie 5, 2016 Raport Distribuie Postat Noiembrie 5, 2016 Din serialele medicale? RMN este safe. Pana acuma nu s-au inregistrat efecte adverse. Poate doar, doar din cauza substantei de contrast - dar efectele adverse sunt foarte, foarte, foarte rare si se pot manifesta pe un fond alergic - dar raritatea lor este extrema.RMN se incepe fara substanta de contrast. Dar in timpul evaluarii poate aparea necesitatea administrarii. Anestezia este o coma indusa si poate avea efecte adverse, dar in general nu, nu sunt majore. In zilele noastre anestezia e un act medical aproape sigur.Si apoi exista substante chimice cu efect advers anesteziei care se fac pacientului. Inainte de orice anestezie, medicul vorbeste cu pacinetul sii i prezinta toate riscurile si atunci pacientul poate pune toate intrebarile. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Pepco Postat Noiembrie 5, 2016 Autor Raport Distribuie Postat Noiembrie 5, 2016 Am gasit un caz oribil, copilas cu tetrapareza decedat in urma anesteziei. Cu cine am mai vorbit a spus ca este foarte important ca anestezistul sa fie unul pediatric, cu experienta, si sa stabileasca el metoda de anesteziere, preparatul si doza. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Pepco Postat Noiembrie 5, 2016 Autor Raport Distribuie Postat Noiembrie 5, 2016 La copiii mici nu se face cu substanta de contrast, pentru ca nu au rinichii complet dezvoltati. Asta mi s-a spus. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viviana Postat Noiembrie 5, 2016 Raport Distribuie Postat Noiembrie 5, 2016 Pai daca luam asa gasim tot feluri de cazuri care mai de care... Fiecare caz sinistru are particularitatile lui si se leaga de o anumita stare medicala preexistenta, de o anumita medicatie pe care o ia pacientul si uita sa ii spuna dr. samd Fii-mea a trecut prin 2 operatii cu anestezie generala si nu mi-am pus niciodata astfel de probleme. Cu cat despici firul in patru mai mult, cu atat nu se va gasi nicio rezolvare.Rezolvarea o gasesti numai la medici vorbind cu ei. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Postat Noiembrie 5, 2016 Raport Distribuie Postat Noiembrie 5, 2016 Stabilesc medicii acolo ce cui cum si cand se poate face.... pe forumuri sigur nu. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Pepco Postat Noiembrie 5, 2016 Autor Raport Distribuie Postat Noiembrie 5, 2016 (editat) Trebuie sa intelegeti ca mama e speriata. Copilasul e incadrat in grupa de handicap, nu coopereaza bine cu personalul medical, si ii este teama pentru el, cum e si firesc. Normal ca va merge sa discute cu medicii. Editat de Noiembrie 5, 2016 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.