Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Dormitul singur al copilului!

Recommended Posts

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Buna, deiutz!

Ma bucur ca ai deschis subiect, si astept cu mult interes sa vad ce raspunsuri primesti. [:)]

Cartile mele de crescut copii [:)] zic ca in principiu te hotarasti, pui piciorul in prag si gata, dar pare asa de traumatizant, incat eu, una, nu ma simt pregatita sa incerc metoda asta, dar fetele au o gramada de idei bune, si sunt sigura ca o sa apara ceva folositor!

Distribuie pe alte site-uri

Bafta...la mine are senzor de proximitate, la 10 min dupa ce m-am ridicat din pat vine dupa mine la baie, chioara de somn...5 ani si jumatate. Daca as face-o in timpul noptii, am o "fereastra" de o ora, dupa care se trezeste urat, plange rau daca se vede singura, imi reproseaza "iar m-ai lasat singura"... am ajuns la concluzia ca, daca tot nu sunt ziua acasa din cauza de serviciu, macar noaptea vrea sa ma aiba langa ea...

Editat de

Deiutz,

sunt copii si copii. Ai mei ( 2004 & 2007) nu au adormit singuri mult timp.

cel mic nici Acu nu adoarme sibgur si 30 Zile pe Luna se trezeste noaptea . Rar foarte rar zice ca nu vine dupa Mine. 

Cand erau mititei cu orare diferite de somn il culcam pe cel mic si apoi imi lasam timp Pt cel mare. Cand au Mai crescut avem un fotoliu intre paturile lor si ii tinem de manutza . 

Singurul meu regret e ca nu am luat pat lat de 1,2 m si m- am chinuit cu unul de 0,9 m.

si acu imi spune ca "fara  Tine  nu poooot sä dorm " ii citesc pana ii simt respiratia de somn .

cine se oripileaza Sa fie sanatos. Si eu am dormit cu Mama mea pana avem 10 ani. Imi era groaznic de frica noaptea . Nu stiu Cum Ar fi fost Sa fiu exilaza. 

E complicat de dat sugestii pentru ca fiecare copil e in felul lui.

Am avut la copila mea, lipite pe tavan, stelute fosforescente si in priza o lumina de veghe.

Am cumparat o inima si o stea de plus - care aveau in ele o magie de mamica si cu care dormea.

Inainte de culcare primea pupic magic - un pupic ce nu sterge niciodata - care o facea sa ma simt aproape.

A avut o muzica placuta in surdina.

Ii citeam povesti inainte de culcare.

Si cu toate astea la mine in dormitor a fost mereu un du-te vino in toiul noptii. Migra la noi in pat. 

Iti sugerez sa ii spui de la inceput ca dupa ce adoarme tu vei pleca sa dormi in patul tau. Adultii dorm in patul lor, copilul in patul sau. Sa ii repeti asta si inainte sa va culcati dar si in timpul zilei (stii, diseara iti citesc povestea si stau un pic cu tine, dar apoi o sa

merg in patul meu). Daca insista sa dormi cu ea toata noaptea, spune-i ca nu se poate, ca tu ai patul tau dar poti sa iei un maimutoi de plus si sa ii dai multi pupici si sa ii zici fetitei ca atunci cand se scoala noaptea, maimutoiul e acolo in locul tau sa stea cu ea. Incearca si ce a zis Viv, stelute fosforescente, lumina de veghe (eu as sugera cat mai chioara), lenjerii cu desene care sa o atraga. 

Nu stiu cum era aranjamentul inainte sa ramai gravida, dar e posibil sa te vrea mai mult acum pentru ca vine bebe si se teme sa nu te 'piarda'. Multi pupici, imbratisari si 'te iubesc'-uri peste zi ar putea sa ajute. 

Nu te astepta la rezultate instantanee. Cel mai important insa e sa perseverezi: cand vine noaptea peste voi, ii reamintesti calm ca ea are patul ei si o duci acolo si ca vei sta un pic cu ea dar apoi te duci inapoi in patul tau.

Buna, deiutz!

Ma bucur ca ai deschis subiect, si astept cu mult interes sa vad ce raspunsuri primesti. [:)]

Cred ca depinde mult de cum a fost invatat copilul sa adoarma: daca mama sta cu ea si peste noapte mama nu mai este, se sperie si o cauta. Asta se poate remedia cu muuuult vorbit (nu explicatii, ci doar spus 2-3 propozitii simple, cum am scris in mesajul anterior,

dar repetate zilnic si in mai multe contexte). 

De asemenea se poate dezvata de adormit cu mama si asta ar trebui sa duca si la incetarea 'cautarilor' noaptea (desi nu e o garantie). Cea mai ok metoda mi se pare cea in care mama pleaa treptat. Dupa ce spune povestea, se da jos din pat si sta langa pat, cateva seri. Apoi se muta pe un scaun mai departe se pat, iar cateva seri, apoi mai aproape de usa si tot asa. La noi a mers metoda asta cand avea fetita cam un an jumatate. Nu stiu daca la 5-6 -ani va merge la fel. 

Mi-am amintit, mai e o varianta: dupa ce ii spui povestea, ii zici ca trebuie sa bei niste apa si iesi un pic din camera, apoi te intorci. Dupa cateva minute iar pleci si daca nu a adormit, ii zici ca te duci la baie si vii imediat, dar de data asta stai mai mult plecata. Repeti tot asa pana se obisnuieste sa atipeaaca fara tine- asta insa poate sa dea rateuri daca se asteapta noaptea sa te intorci 'de la baie'. [:D]

Editat de

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...