Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Scoala Goethe sau Al. Vlahuta-sectia germana?

Postări Recomandate

Postat

Copilul meu cel mare are 4 ani si 9 luni si l-am dat la gradinita in lb. germana in vederea pregatirii pt. intrarea la scoala peste 2 ani.

Am tot auzit de faptul ca la Colegiul Goethe (Bucuresti), la examenul de limba sunt 2 copii pe loc iar la Al. Vlahuta care are si sectie cu predare in lb. germana sunt 3 pe loc.

Care ar fi diferentele dintre cele doua scoli? Stie careva? Unde se face carte "mai buna"?

Ce inseamna sistemul Step by step? Exista asa ceva la aceste scoli?

Va multumesc anticipat tuturor celor care imi vor putea raspunde.

Laura

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat
buna! anul acesta la centrul de evaluare unde am fost presedinte de comisie am avut ambele licee: Vlahuta si Goethe si rezultatele au fost net superioare la Goethe (cea mai mare medie 9,93 si 30% dintre copii au medie peste 9, respectiv 9,53 la Vlahuta si 17,8% cu medii peste 9)...poate este deplasat raspunsul meu si nu te ajuta dar este bazat pe statisticile pe care le-am facut.
  • 2 săptămâni mai târziu...
Postat
quote:Originally posted by grati.ela

buna! anul acesta la centrul de evaluare unde am fost presedinte de comisie am avut ambele licee: Vlahuta si Goethe si rezultatele au fost net superioare la Goethe (cea mai mare medie 9,93 si 30% dintre copii au medie peste 9, respectiv 9,53 la Vlahuta si 17,8% cu medii peste 9)id="red">...poate este deplasat raspunsul meu si nu te ajuta dar este bazat pe statisticile pe care le-am facut.

id="quote">id="quote">Draga Gratiela, iti multumesc si imi cer scuze totodata: n-am inteles exact mesajul final : Vlahuta sau Goethe? care-i mai bun? Evaluarea a fost facuta dupa ex. de bac, examenele au fost corectate de profesorii liceelor respective sau au fost comisii mixte? nu stiu daca are vreo importanta, dar intrebam asa...inca o data iti multumesc si poate nu ma uiti cu un raspuns.tu unde ti-ai da copilul(in general, care-i scoala cu cel mai bun renume)?Merci, Laura Pascale
Postat

pascal, eu am terminat liceul german (acum Goethe) din Bucuresti. Parerea mea e ca dpdv limbi straine iese cu un avantaj net fatza de altii (se fac 3 limbi straine, iar germana e considerata limba materna, unde mai pui ca diploma de bac e recunoscuta in UE si primeste copilul si atestat de germana automat prin diploma de bac). Ca liceu insa e slab (parerea mea). Adica se pune mai mult accent pe chestiile umaniste, iar materiile de real sunt predate f prost (sau erau pe "vremea mea").

Daca vrei sa mai vb, da-mi pm. Despre vlahuta nu stiu nimic, sorry. :(((

Nane [biz]

• 2 săptămâni mai târziu...

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...