Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Poti fi fericit/a fara copii? - dezbatere DC

Recommended Posts

Sunt mai multe variabile, ioana. Batranul respectiv poate avea inca discernamant, dar nu doreste sa paraseasca/vanda locuinta proprie. Cineva tot trebuie sa faca calcule ce si cum este cel mai indicat intr-un caz sau altul. Stiu batran pentru care ingrijirea la domiciliu era platita jumatate/jumatate de batran, din pensia lui, care era mica, si de copii, unul din copii reducandu-si programul de lucru, pentru ca tot asa, nu gaseau pe nimeni cu norma intreaga (8 ore). Stiu batran care putea plati integral, din pensia lui, o persoana cu jumatate de norma, care il ajuta/ingrijea. Stiu si batrani cu dementa senila, si docili, si violenti, cei violenti nici nu pot fi medicati la domiciliu, ca refuza sa ia tratamentul.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 177
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Pentru mine raspunsul este simplu. Daca e cazul, sunt genul de persoana care moare inaintea ta fara nici un regret ca tu sa traiesti. Nu-mi cereti explicatii. Asa sunt eu. Nu cer nimanui sa fie la fel.

Luand-o fix asa, cum scrii ca esti...si judecand putin in perspectiva...de murit nu mori daca esti intr-o situatie de genul celor descrise, asta e cert....doar te degradezi si-ti schimbi existenta la 180 grade, retragandu-te in procent ft mare din viata familiei tale, din viata cotidiana, etc, etc. Degradarea asta in primul rand este psihica. Ai 2 posibilitati dupa un episod din asta, de avut grija direct 24 din 24 de ore de un batran bolnav, epidod care de cele mai multe ori se intinde pe ani, degradarea poate fi reversibila intr-un anumit procent sau ireversibila...iti asumi?!

emanouela sa stii ca sunt oameni care-si asuma, oameni care sunt facuti sa aiba grija de altii, oameni care simt ca a avea grija de parintele bolnav nu e o povara - o fac din dragoste cu aplecare pentru suferinta lui, se sacrifica ca sa-i fie celuilalt bine pentru ca asa simte.

Altii nu pot face asta. 

Asta nu inseamna ca nu-si iubesc parintii sau aproapele. Sunt altfel si atat.

Și încă o chestie...și eu și bărbatul am hotarit pentru fiecare, ca nu vrem măsuri extraordinare pentru readucere la viața (intr-o operație sau altfel). Avem ordine DNRs (do not resuscitate). Nu vreau sa "trăiesc" ca o leguma. Mai bine ma duc și gata decit sa ramin o povara și fizica dar și financiară cind nici măcar nu ma pot bucura! Dacă nu exista activitate cerebrala, nu vreau sa fiu doar in corp suspendat între viața și moarte. 

Antmil, si la DNR-ul asta e cu dus si intors. Presupun ca ai semnat ca in cazul in care resuscitarea ar avea succes dar viata ta ar depinde de niste masinarii care sa te tina in viata, sau daca nu ai mai putea sa ai grija de tine, atunci sa nu s efaca resuscitarea.

Dar resuscitare inseamna si niste banale tulburari de ritm intraoperativ care necesita masaj cardiac sau medicamente iv ca sa nu mori. Atunci se schimba problema.

Am avut de exemplu o pacienta eram in sala, i s efacea o colecistectomie laparoscopic, femeia sanatoasa, noi munceam de zor pe langa ficatul ei si anestezista a spus brusc ca e in asistolie si s aii facem masaj cardiac. I s-a facut, a primit iv ceva si in cateva secunde a fost inapoi. Fara nici o problema dupa aceea, fara nici un simptom, nimic.

Alta pacienta a venit in soc septic cu o pancreatita fulminanata. Pacienta de 80 si ceva de ani. I-am explicat sotului ei care e situatia si l-am intrebat daca se intampla ceva, ce masuri s aluam. Masaj cardiac, intubare. A spus ca ea nu doreste nimic din toate astea. Am intrebat-o si pe ea, a spus la fel.

Apoi a aparut seful, a discutat cu ei si hop, se face resuscitare daca e ceva pt ca nu e o boala cronica si ca sunt sanse in cazul unui stop sau in cazul unei inrautatiri, sa isi revina fara sechele.

A ramas ca daca va fi conectata la aparate sau daca va ajunge in stadiu de leguma, incapabila sa aiba grija de ea sau inconstienta, atunci s anu se faca nimic.

Extraordinarii nostri politicieni au in proiect posibilitatea unui concediu de un an pentru ingrijirea unei rude bolnave , la fel cu cel pentru ingrijirea copilului , numai ca e fara plata . Oare cui se adreseaza de fapt .

Mie de exemplu? Nu vad cu ce te deranjeaza pe tine asta cita vreme e neplatit? Mi se pare o idee foarte buna, nu stii niciodata cind ai nevoie de asa ceva.

Speaking of the devil ...parca mi-au citit gandurile torry . Cand era discutia in toi aici si eu m-am gandit ca asa cum ai concediu pentru credterea copilului , sa fie posibil concediu pentru ingrijirea unei rude / unui parinte .

Numai ca ceea ce propun e e inacceptabil pentru multi , un an fara plata nu e posibil , cum poti sa te intretii , daca nu ai partener/ sot care sa te sustina financiar . E discutabila propunerea .

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...