Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Pericole din toate părțile

Recommended Posts

Salut!

Pericole din toate părțile pentru noi și copiii noștri. Unele dintre ele, după părerea mea, ar putea fi evitate, nu sunt inerent normale unei vieți obișnuite.

Cum ar fi câinii de lupta greșit dresați de posesori, nestăpâniți corect.

Reprezentanţii Poliţiei au demarat duminică, 14 ianuarie, o investigaţie după ce trei persoane au ajuns la spital după ce au fost muşcate de doi câini de luptă. Animalele sunt din categoria celor care trebuie declarate autorităţilor, fapt pe care proprietara sa l-ar fi făcut."

sursa aici :  http://m.adevarul.ro/locale/iasi/incident-socant-centrul-iasiului-caine-lupta-smuls-testiculul-unui-trecator-alte-doua-victime-spital-1_5a5b4806df52022f757e8f08/index.html

Nu este prima dată când citesc despre astfel de (nici nu știu cum să le spun... Că accidente nu sunt..) tâmpenii.

Întrebarea mea este: ce naiba poți să faci daca dai nas in nas pe strada cu un astfel de exemplar (nu mai zic 2!! ). Există vreun fel în care te poți apăra??

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Eu una o iau razna de groaza gandindu-ma că sunt ca niste animale sălbatice, cu care nu ai ce face... 

Pai un copil nu are nicio șansă, un adult are mai multa carne pe el, e mai înalt..... 

Și am văzut mereu dobitoci care își țin câinii fără lesă sau botniță.... "Că e cuminte" zic ei, când le fac eu semn să îl țină .... O fi cuminte cu tine....

“Ca e cuminte “ da asta este scuza tuturor celor ce au caini de talie mare. Am intalnit si cunosc persoane cu astfel de caini... nu urasc caini , chiar imi plac , dar ii prefer pe cei mititei ( latra ei mai mult , dar de muscat nu prea  [cutu] ) . Iti este teama ca parinte de 2 ori mai mult cand vezi asa “inofensivi” cu stapanii pe strada sau in parc. Nu ai avea nicio sansa daca “inofensivul” are chef de o “rontaiala” inainte sa ajunga acasa. Mai mult de atata e ca stapanii desi stiu sigur ce animal au langa ei , “uita” de lesa sau botnita sub pretextul ca , este cuminte sau ca ii plac copii... aallooooooo ii plac copii , la mic dejun sau cum ca nu am inteles ? Amenda domnule ptr toti ce au caini si nu ii tin in lesa si cu botnita...

Este legislație, p obabil mai trebuie îmbunătățită sau ștearsă de praf, a mai fost un val de incidente, prin anii 2000 , când încă nu era legislație și toată lumea își cumpăra câini de talie mare, neavând habar cum sa îi educe. Apoi a fost un soi de trezire a conștiinței publice, jandarmii opreau pe strada stăpânii, mai dădeau și amenzi chiar pentru lipsa lesei sau botniței, dar s-au lăsat iar pe rânjeala, observ, probabil din motivele binecunoscute cu "viața grea, probleme multe, lipsa de personal, remunerație mică...etc etc". Și dovada este că iar au început câinii să își facă de cap, am mai citit în ultimele luni știri asemănătoare. Inclusiv cu " copil omorât de câinele unchiului venit în vizită din Italia".... 

Pai cat de tâmpit ești să aduci un câine într-un loc necunoscut și să îl și lași singur cu copilul , știind că unii câini sunt speriați de reacțiile zgomotoase ale copiilor și că ataca, drept consecință....

Mie chiar îmi plac animalele, câini am avut mereu, la curte. Când a început unul dintre ei să sară gardul, l-am legat și i-am făcut țarc... Pentru protecția lui, că a venit bietul de el mușcat de multe ori, era tare tantalau.... 

Dar am inteles totuși din atâția ani de experiență că animalul trebuie educat, stăpânit , corectat și urmărit în permanență. Și iubit, și tratat cu respect... Altfel se întâmplă nenorociri.... Orice animal poate face rău, de la cai , la vaci, chiar și măgari agresivi am auzit/văzut, și asta în mare parte din cauza stăpânului său a relației lui cu oamenii...

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...