Speranta_2015 Publicat Februarie 13, 2018 Raport Distribuie Publicat Februarie 13, 2018 Am făcut endoscopia digestiva superioară și colonoscopie, în căutarea unei surse de săngerare, pentru ca am fierul (feritina)din sânge foarte scăzut 18 ( valori normale 30 - 230).Colonoscopia este normala, endoscopia normală cu mențiunea la concluzii : Papila Vater usor edematiata și erodata. Stie cineva ce inseamna, ce cauze și simptome presupune. Eu, dureri nu am, doar lipsa de fier, oboseala, imi cade părul. Am programare la medicul gastroenterolog abia pe 28.02. Biopsie nu mi-a recoltat. Multumesc frumos pentru orice informatie, am dat o cautare pe google dar nu gasesc mare lucru. Poate v-ați intalnit cu situația mea. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mcoca Postat Februarie 14, 2018 Raport Distribuie Postat Februarie 14, 2018 Ai avut intotdeauna fierul mai mic, sau acum dintr-o data? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Postat Februarie 14, 2018 Raport Distribuie Postat Februarie 14, 2018 test pentru hemoragii oculte ai facut ? daca da, care a fost rezultatul ?poate ai o forma de anemie feripriva care s-a accentuat de-a lungul timpului.in acest articol vad ca intervalul de valori normale, pentru femei, este 13-150.intervalul 30-400 este pentru barbati.https://www.synevo.ro/feritina/ Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speranta_2015 Postat Februarie 14, 2018 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 14, 2018 De mulți ani am feritina scăzută (2013) , test pentru hemoragii oculte am facut si a iesit negativ (dr hematolog a spus că nu s-ar baza pe acest test, dansa nu a văzut test pozitiv). Deși laboratorul dădea alte valori normale ( oricum nu ma incadram), dr hematolog a zis ca se ia după o carte (pe care o avea în cabinet și care dădea valoarea minima 30).Dacă aș fi avut o piatra care s-ar fi eliminat, as fi avut dureri mari, eu nu am dureri, doar stare de oboseala, căderea părului (care s-a mai ameliorat cu samponul Gerovital anti-cadere, inainte imi cadea suvite, acum fire), constipatie, balonare. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mcoca Postat Februarie 14, 2018 Raport Distribuie Postat Februarie 14, 2018 Speranta, nu ai beta talasemie minora? Ai facut testul? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Postat Februarie 14, 2018 Raport Distribuie Postat Februarie 14, 2018 mcoca, mi-ai luat vorba din gura, ca sa zic asa !speranta, analize pentru tiroida ti-ai facut ? cum au iesit ? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speranta_2015 Postat Februarie 14, 2018 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 14, 2018 (editat) Pentru beta talasemie nu am facut test, nu mi-a recomandat. La tiroidă, stiu ca am un nodul, am facut punctie și a zis ca e ok, sa-l controlez peste 3 luni. Nu l-am mai controlat. Diagnosticul era Gusa multinodulara. Analize nu am facut pt tiroida, doar punctie si ecografie. Am deficit sever de vit. D. Editat de Februarie 14, 2018 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Postat Februarie 15, 2018 Raport Distribuie Postat Februarie 15, 2018 speranta, parerea mea este sa cauti un medic mai bun, capabil sa-ti recomande analizele si investigatiile necesare pentru a-ti pune un diagnostic cert.endoscopia si colonoscopia puteau fi lasate la final, dupa epuizarea variantelor de analize care ar fi putut determina daca ai talasemie sau probleme cu tiroida. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.