Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

• Administrators
Postat

dragilor - simt ca trebuie sa dezbatem aceasta problema care imi da des tarcoale - intrebarea este De ce pleaca romanii din Romania? E o intrebare pe care o aud tot mai des...

Inca de la inceput raspund si eu (ca sa nu ma sustrag situatiei :) si pentru ca am plecat si eu de acolo acum 25 de ani. Este adevarat ca acum 25 de ani ROmania era altfel. EU nu am plecat din motive financiare - aveam un job super - ci am plecat ca am simtit nevoia sa vad altceva si am plecat pentru ca eram mereu in cautarea unui alt univers. Asa am fost eu mereu - iubesc drumurile :). Stiu ca atunci cand am plecat prietenii ma intrebau de ce plec si nu intelegeau de ce exact fac asta... E drept ca nu am plecat insa niciodata mental din ROmania  pentru ca eu consider limba romana de fapt tara mea.

Acum insa, la 25 de ani ... romanii inca pleaca.... Uneori ma tem ca vor pleca toti iar eu daca vreau sa ma intorc nu mai gasesc pe nimeni...

Acum insa as vrea sa va intreb: cat credeti ca vor mai pleca romanii catre zarile albastre? Are legatura plecarea lor cu situatia economica din tara? SUnt dezamagiti?  Credeti ca daca nu mai e PSD la putere  - nu vor mai pleca?  Chiar vor pleca toti? 

Voi care ati ramas in granitele tarii - ce spuneti?Si voi cei care sunteti diaspora romana, ce spuneti? 

[flo2]

Postat

Au tot fost, in ultimul timp, reportaje la televizor pe tema asta,

Se pleaca din cauza situatiei economice si politice.

Dupa ordonanta 13 s-a inregistrat cel mai mare val de plecari.

1 din 5 romani s-ar muta din tara.

Multi nu mai vor sa mai plateasca taxe si impozite pentru un sistem corupt, pentru amnistia penalilor, pentru a-i imbogati pe viitori "puscariasi" si nu propria lor tara.

Postat

Tot in Ploiesti stau si eu.

Aceleasi nemultumiri le am si eu...si eu am trecut cu sotul printr-o experienta groaznica anul trecut la acelasi spital.

Din pacate el a avut nevoie de internare o noapte pe sectia de chirurgie....groaznic. Cand am mers la el cu schimburi mi s-au lipit adidasii de mozaicul de pe jos..... l-au pus in patul altui pacient(care era invoit) fara sa-i schimbe lenjeria.

Anul acesta a avut o operatie mai delicata si am apelat la cunostinte. S-a operat la Spitalul Militar...nu exista termen de comparatie.

Si eu am mutat copilul de la o scoala cu pretentii la una de cartier. 

Vezi tu... eu as pleca si maine, dar nu am curaj.

Daca nu ar fi fost copiii m-as fi aventurat fara sa ezit.

Dar acum avem responsabilitatea copiiilor si nici pe nimeni la care sa mergem.

In necunoscut mi-e teama sa ma avant.

Postat (editat)

saracie, traitul de azi pe maine, directia generala in care se indreapta tara, lipsa de perspective, lipsa unui viitor sigur pentru parinti si copii (ca pleaca multi cu copii cu tot), coruptia, birocratia...

motivatiile sunt diverse si comune, in functie de patura sociala din care provin cei care pleaca.

chiar am vazut recent 2 reportaje pe tema, titlul celui de-al doilea, care mi-a si ramas asa, in suflet, nici nu in minte, este "tara vrea sa ne omoare" (era vorba de Colectiv si de tinerii morti pentru ca... "avem tot ce ne trebuie").

Editat de Pepco
Postat

Nu gandaci de bucatarie, ci de-aia mari de canal. Atat de mari ca ii auzeam noaptea mergand pe parchet. In dormitor.

o, e ceva obisnuit si pe la mine, chiar am scris la un alt subiect ca la 3 jumatate dimineata am cules unul de pe obrazul stang, am crezut ca e un fluture sau ceva.

Postat

o, e ceva obisnuit si pe la mine, chiar am scris la un alt subiect ca la 3 jumatate dimineata am cules unul de pe obrazul stang, am crezut ca e un fluture sau ceva.

OMG

Cu doua nopti inainte sa plec am auzit un gandac un dormitor, m-am ridicat din pat si am aprins veioza si l-am vazut urcandu-se in pat. Am crezut ca fac infarct.

Si am dormit doua nopti la hotel. 

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...
  • Creează nouă...