mcoca Postat Februarie 8, 2019 Raport Postat Februarie 8, 2019 Desigur ca peste tot sunt uscaturi, dar cateodata sunt mai multe .... Ce detesc eu in Romania: sa ma tutuiasca vanzatoarele si doctorii. Vanzatoarele ca ar fi mai cool sa ne tragem de sireturi, iar doctorii pt ca se cred dumnezeu pe pamant. Citează
roxanaz Postat Februarie 8, 2019 Raport Postat Februarie 8, 2019 Ce detesc eu in Romania: sa ma tutuiasca vanzatoarele si doctorii. Vanzatoarele ca ar fi mai cool sa ne tragem de sireturi, iar doctorii pt ca se cred dumnezeu pe pamant. da mah, dar la tine-n tara sotul zice "et vous, ma chere epouse..." :)))) (clar ca socul e mare la tutuiala :))) ) Citează
mihaela_s Postat Februarie 8, 2019 Raport Postat Februarie 8, 2019 Desigur ca peste tot sunt uscaturi, dar cateodata sunt mai multe .... Ce detesc eu in Romania: sa ma tutuiasca vanzatoarele si doctorii. Vanzatoarele ca ar fi mai cool sa ne tragem de sireturi, iar doctorii pt ca se cred dumnezeu pe pamant. Eu de când locuiesc in Suedia MOR sa ma ia cineva cu dumneavoastră, sau cu doamna. :))) Eu ii iau pe toți cu TU ca așa e in Suedia :)). Citează
Collins20 Postat Februarie 8, 2019 Raport Postat Februarie 8, 2019 (editat) ; 3. Nu am pretentii mari stiind ca sunt Romani Si atunci care e interesul cu acest forum unde toti sunt Romani, nu ai nici de la noi pretentii? Numai un idiot spune, " persoanele de fata se exclud" , cum adica se exclud, suntem toti la gramada. Editat Februarie 8, 2019 de Collins20 Citează
viviana Postat Februarie 8, 2019 Raport Postat Februarie 8, 2019 Mie nu imi pasa daca ma tutuieste cineva, chiar imi place as putea spune chiar daca nu mi s-a intamplat sa fiu tutuita de medic sau de vanzatoare. Pe mine mama m-a invatat ca respectul fata de interlocutoar nu rezida neaparat in folosirea pronumelui de reverenta, sau vorbitul la persoana II plural ci in atitudinea si forma sub care transmiti un mesaj. Drept pentru care eu le spuneam prietenelor ei pe numele mic exact asa cum fac azi prietenii fii-mii.Ca daca stau bine si ma gandesc, va rog frumos sa va duceti in pm e acelasi lucru cu ia, mai du-te-n pm. Dar oricum mi-am luat-o in barba acum catva timp cand am cerut ajutorul unui vecin si, vai, l-am tutuit. Nenorocire!!!! A venit dupa mine si mi-a spus ca el e medic si noi nu tragem de sireturi. Dar, pe de alta parte, fiind la coada la casa, vanzatoarea s-a adresat tigancii din fata mea la per tu si mie cu dumneavoastra. Si asta mi s-a parut discriminatoriu. Si, na, nu am tacut. Citează
mcoca Postat Februarie 8, 2019 Raport Postat Februarie 8, 2019 Viviana, sunt de acod cu tine. La lucru de ex noi ne tutuim absolut toti. Cu clientii la fel.dar nu ma tutuiesc cu persoanele necunoscute, mi se pare bizar. Citează
Mik Postat Februarie 8, 2019 Raport Postat Februarie 8, 2019 Nu stiu Mik, dar nu as merge pana acolo incat sa generalizez. Uite ma tot gandeam pe cine cunosc eu in RM, si am o prietena din studentie din RM, care acum e stabilita in Franta, si era/cred ca este o tipa ft faina. Nu stiu chiar in afara nu sunt si oameni nepoliticosi? Ca eu imi aduc aminte cand eram la cumparaturi in Carrefour Laval, ca o vanzatoare m-a tratat cam urat, am luat-o ca atare si am plecat din magazin. Repet cetatenii fac tara mai locuibila sau nu. Si nu nu e roze in Romania, e ca peste tot, cu bune si rele. Moon n-am nici cea mai mica idee daca vinzatoarea (tinara, blonda si acra) era din RM sau din Ro. Magazinul era un Iulius Mall la Iasi, in campusul de la politehnica. Citează
viviana Postat Februarie 8, 2019 Raport Postat Februarie 8, 2019 Viviana, sunt de acod cu tine. La lucru de ex noi ne tutuim absolut toti. Cu clientii la fel.dar nu ma tutuiesc cu persoanele necunoscute, mi se pare bizar.Ah, pai nu e nicio problema! Ideea mea e sa respect dorinta celui care tine la un anumit gen de adresare. Citează
moon16 Postat Februarie 8, 2019 Raport Postat Februarie 8, 2019 Moon n-am nici cea mai mica idee daca vinzatoarea (tinara, blonda si acra) era din RM sau din Ro. Magazinul era un Iulius Mall la Iasi, in campusul de la politehnica. Scuza-ma Mik, intr-adevar nu ai specificat ca vanzatoare era din Rm, produsele magazinului erau. [flo2] Citează
michelle-usa Postat Februarie 8, 2019 Raport Postat Februarie 8, 2019 (editat) Cand am spus ca “n am pretentii ....”nu am spus o ca jignire... mai mult ca o acceptare a realitatii, stiind ca in Romania lumea te trateaza din obisnuinta asa. Noi cel putin cand am fost in Romania asa am fost tratati in institutions publice ...lumea mai repezita, nepoliticoasa... (e asta doar experienta mea????), si m am gindit ca nu s a schimbat.... ca poate era venita proaspat....pt ca aici nu se trateaza clientii asa. Iar daca o sa mai sun si imi raspundein 2peri o sa ii spun frumos ca nu e un comportament atragator de clienti. Editat Februarie 8, 2019 de michelle-usa Citează
Postări Recomandate
Alătură-te conversației
Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.