Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

Ant, da, mai agresiv, aspru, brutal, ireverentios, cu ton ridicat, mai informal. Copiii mei cand erau mai mici si mergeau cu mama la piata o intrebau de ce oamenii tipa mereu unii la altii si se cearta cu asa cuvinte urate :)))  Iar eu, atunci cand am facut o sapt de lucru la Ikea in Romania, am realizat cat de mult m-am schimabt si obisnuit cu alta atmosfera. La birou colegii vorbeau tare vrute si nevrute, mult prea familiar, cu glumite cu tenta mult prea personala sau deoacheate, cu injuraturi la ordinea zilei...si iarasi , nu toata lumea, dar daca in Suedia poate 1 in 10, in Ro poate 8 in 10

Postat

Aici pot fi de acord...in Romania lumea se adreseaza mai brutal...nu, "brutal" nu este un cuvant potrivit. Nici "direct" nu se potriveste. Na, ca nu imi gasesc cuvintele. Cred ca atunci cind traiesti in afara Romaniei te obisnuiesti putin cu alt ton, mai pacifist, mai linistit, mai putin agresiv. Observ cind aud posturile de TV romanesti. Cuvintele pur si simplu dau valma afara din gura crainicilor...parca au o incarcatura putin violenta in exprimare.

Chinezii sint cam la fel...parca se rastesc mereu cind vorbesc chiar daca nu neaparat se cearta. 

Voci needucate. 

Astia la tv, pe unele posturi, parca-s vesnic pusi pe harță. Lipsa de profesionalism.

Postat

Voci needucate. 

Astia la tv, pe unele posturi, parca-s vesnic pusi pe harță. Lipsa de profesionalism.

Cred ca le-ar scadea audienta, paine si circ.

In loc sa faca emisiuni de informare, de educare a oamenilor, dar asta implica resurse, si materiale si ca pregatire academica. 

Postat

Aici pot fi de acord...in Romania lumea se adreseaza mai brutal...nu, "brutal" nu este un cuvant potrivit. Nici "direct" nu se potriveste. Na, ca nu imi gasesc cuvintele. Cred ca atunci cind traiesti in afara Romaniei te obisnuiesti putin cu alt ton, mai pacifist, mai linistit, mai putin agresiv. Observ cind aud posturile de TV romanesti. Cuvintele pur si simplu dau valma afara din gura crainicilor...parca au o incarcatura putin violenta in exprimare.

Chinezii sint cam la fel...parca se rastesc mereu cind vorbesc chiar daca nu neaparat se cearta. 

o citez pe antmil pt ca asta am vrut sa spun, ca lumea se adreseaza "altfel" in Romania....si eu ii stiu/le cunosc stilul...si de asta am spus ca nu am pretentii, pt ca multa lume vorbeste asa.

aici lumea se comporta diferit, mai politicoasa, respectoasa...si cand cineva te ia in 2 peri la telefon, nu e respectos... te zgirie un pic la ureche

parintii mei cand au fost aici, credeau ca ma cunosc vinzatoarele in  magazine... au fost pur si simplu shocati de amabilitate.

William cand aude pe youtube tv romanesti  zice ca lumea tipa, se cearta...si vb repede  si nu-i intelege.

Postat

Apropo de cainii vagabonzi din tara, nu conteaza ca sunt cipati , ca stau in anumite zone sau ca deja sunt cunoscuti.... acesti ciini nu au ce cauta liberi, pe strazi, prin parcuri. Sunt purtatori de parasiti, lasa fecale,  sunt periculosi. 

crotaliati, nu cipati. adica au o eticheta in ureche cum ca ar fi fost sterilizati.

doar ca eticheta e uneori falsa.

Postat

Ant, da, mai agresiv, aspru, brutal, ireverentios, cu ton ridicat, mai informal. Copiii mei cand erau mai mici si mergeau cu mama la piata o intrebau de ce oamenii tipa mereu unii la altii si se cearta cu asa cuvinte urate :)))  Iar eu, atunci cand am facut o sapt de lucru la Ikea in Romania, am realizat cat de mult m-am schimabt si obisnuit cu alta atmosfera. La birou colegii vorbeau tare vrute si nevrute, mult prea familiar, cu glumite cu tenta mult prea personala sau deoacheate, cu injuraturi la ordinea zilei...si iarasi , nu toata lumea, dar daca in Suedia poate 1 in 10, in Ro poate 8 in 10

in america nu cred ca se mai pot face nici un fel de glume...orice cuvint poate fi interpretat aiurea si  gata ...esti dat in judecata si pus la zid.

Postat

in america nu cred ca se mai pot face nici un fel de glume...orice cuvint poate fi interpretat aiurea si gata ...esti dat in judecata si pus la zid.

Exagerezi din nou. 

Gluma e una, hărțuirea e alta. Dacă nu știi diferența, sugerez un pic de informare.

Postat
Humor That Is Never Appropriate in the Workplace 

Certain types of comments, jokes, and pranks are never appropriate in the workplace and should not be encouraged or tolerated. Many topics are legally mandated as “off limits” in the workplace, and your employees should be prohibited from innuendos, comments, or references about:

• Sexual orientation or acts
  • Religious or political practices or beliefs
  • Race or ethnicity
  • Social status, gender, or age-related stereotypes
  • Physical appearance and attributes
  • Weight-related issues
  • Disabled persons, or persons with any form of diminished capacity
  • Any other topic that targets an individual or group as being inferior
Postat (editat)

Exagerezi din nou. Gluma e una, hărțuirea e alta. Dacă nu știi diferența, sugerez un pic de informare.
bine ca esti pe aproape cu “fact check”...( spus in gluma), DAR ce faci tu e hartuire... cand la aproape fiecare mesaj care il scriu ai ceva de commentat negativ si sugerat ca nu sunt informata sufficient sa scriu pe forum, de parca traiesc in vreo pestera pe undeva de una singura sau habar nu am ce se intimpla in jurul meu sau sunt vreo inculta... Ps. Am lucrat in HR Editat de michelle-usa
Postat

bine ca esti pe aproape cu “fact check”...( spus in gluma), DAR ce faci tu e hartuire... cand la aproape fiecare mesaj care il scriu ai ceva de commentat negativ si sugerat ca nu sunt informata sufficient sa scriu pe forum, de parca traiesc in vreo pestera pe undeva de una singura sau habar nu am ce se intimpla in jurul meu sau sunt vreo inculta... Ps. Am lucrat in HR

Pai atunci nu mai pune informații greșite/distorsionate/exagerate. Mai ales dacă ai lucrat in HR. 

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...
  • Creează nouă...