Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

Nu cred ca se pleaca fix de asta.

Mai degraba ar fi ca la un moment dat balanta inclina spre plecare versus de a ramane pe loc. 

Cred ca la fel de bine putem sta in tara de bastina daca exista mai multe avantaje de a ramane comparativ cu a pleca. Asa cum este mai bine sa ramai in noua tara chiar daca iti raspunde vanzatoarea (romanca) cu tafna: pentru ca totusi avantajele de a ramane dau cu + .

Tu de ce ai plecat?

Postat

Eu nu am plecat.

Inca. In sensul ca daca nu am plecat pana acum nu inseamna ca la un moment nu-mi voi dori sa plec din varii motive care atunci imi vor parea mai importante.

Postat

Eu am plecat de multa vreme, din cauza frustrarilor de care ma loveam zilnic: lipsa de respect fata de munca mea, fata de om in general (am avut o perioada in care nu primeam salariile, iar persoana de la Contabilitate ne-a spus in fata sa ne dam demisia daca nu ne convine, ca mai sunt 10 la usa care asteapta joburile noastre), lipsa de perspective de viitor, dependenta silita de parinti (fiindca nu reuseam sa traim de la o luna la alta din banii pe care-i munceam cu pretul unor nopti nedormite). Nu regret nici o clipa, si cand ma duc in Romania (rar, recunosc), imi dau seama ca acolo e tot mai putin "acasa" si ma simt usurata si bucuroasa cand ma intorc acasa aici.

S-au schimbat multe in Romania, recunosc: viata e mai stabila, oportunitatile de cariera sunt mai bune, s-au facut mall-uri, etc. Dar esenta vietii, motivele pentru care eu am plecat, sunt tot acolo: oamenii nu se respecta si nu sunt respectati, sistemul de sanatate e destul de jalnic, etc. Mie mi s-a parut ca oamenii s-au inrait, imi pare rau sa o spun si mi-a lasat un gust amar sa o vad. Setea de bani, de capatuiala rapida, distruge familii si vieti. Am vazut oameni care profitau de parintii lor pentru bani, am vazut femei in varsta tratate cu dispret de medici din cauza varstei lor, am vazut rapacitate dusa la extrem in zonele rurale, si asta m-a intristat. Nicaieri nu e ideal, si aici m-am ciocnit recent cu un exemplu de birocratie imbecila, dar situatiile de acest fel sunt o raritate, nu normalul.

• 2 săptămâni mai târziu...
Postat

Eu de când locuiesc in Suedia MOR sa ma ia cineva cu dumneavoastră, sau cu doamna. :))) Eu ii iau pe toți cu TU ca așa e in Suedia :)). 

si eu la fel, cand aud dumneavoastra !  in america nu exista aceasta distinctie, intre persoana a doua la singular si la plural.

Postat

revin ca sa va fiu mai clara .  nu s-au folosit cuvinte grele ca nici nu stiu cum sa mai scriu ca sa nu deranjez pe cineva , dar ideea este ca suntem liberi sa ne exprimam frumos.

nu avem voie sa spunem ca esti prost, desi poate intr-un moment esti pentru ca nu intelegem ca a fi prost nu e o jignire, e o intamplare, ni se intampla tuturor sa fim prosti cateodata.

dar nu pot sa inteleg ca exact persoanele care striga in gura mare ca acest trend de political discurs e ca un pumn in gura persoanelor care vor sa spuna ce gandesc dar nu sunt lasate , sunt exact aceleasi persoane care sunt deranjate cand li se spune verde in fata ca sunt deplasate cateodata.  sau poate pot sa inteleg pentru ca stiti vorba aceea : cine spune ceva,  spune despre el  nu despre altii.

Postat (editat)
revin ca sa va fiu mai clara . nu s-au folosit cuvinte grele ca nici nu stiu cum sa mai scriu ca sa nu deranjez pe cineva , dar ideea este ca suntem liberi sa ne exprimam frumos. nu avem voie sa spunem ca esti prost, desi poate intr-un moment esti pentru ca nu intelegem ca a fi prost nu e o jignire, e o intamplare, ni se intampla tuturor sa fim prosti cateodata. dar nu pot sa inteleg ca exact persoanele care striga in gura mare ca acest trend de political discurs e ca un pumn in gura persoanelor care vor sa spuna ce gandesc dar nu sunt lasate , sunt exact aceleasi persoane care sunt deranjate cand li se spune verde in fata ca sunt deplasate cateodata. sau poate pot sa inteleg pentru ca stiti vorba aceea : cine spune ceva, spune despre el nu despre altii.

Dar ti se pare cumva ca i-a pus cineva pumnul in gura lui Marius sau ca a tras consecinte pentru cele scrise?

Adica sustinatorii lui PC au voie sa se infoaie la fiecare boare, cei ce nu sunt adeptii curentului sa puna o banda la gura, sa accepte  orice mizerie doar pentru ca nu e PC-ist?

Editat de andacos
Postat

Dar ti se pare cumva ca i-a pus cineva pumnul in gura lui Marius sau ca tras drei consecinta pentru cele scrise?

Adica sustinatorii lui PC au vor sa se infoaie la fiecare boare, cei ce nu sunt adeptii curentului sa puna o banda la gura sa accepte  orice mizerie doar pentru ca nu e PC-ist?

Sint din ce in ce mai convinsa ca nu stii de fapt ce inseamna "political corectness". Iti place doar sa arunci termenul la intimplare cind nu coincide cu punctul tau de vedere si nu ai nici un argument care sa iti justifice pozitia. 

Postat

Dar ti se pare cumva ca i-a pus cineva pumnul in gura lui Marius sau ca tras drei consecinta pentru cele scrise?

ca sa vezi ca nu ai inteles nimic din ce am zis!  

verifca textul inainte de trimitere  , imi e greu sa inteleg ce scrii.

Postat

ca sa vezi ca nu ai inteles nimic din ce am zis! verifca textul inainte de trimitere , imi e greu sa inteleg ce scrii.

Ba am intelessi am reactionat ca atare.

Si cred ca si si Intels foarte bine de ai reactionat.

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...
  • Creează nouă...