Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

Bine ati venit noi burtici! Si-a facut careva morfologia de trimestrul 1?

Stie cineva cum se poate intra in concediu de risc maternal?

Sarcina usoara si bebelusi sanatosi!

Eu am facut morfologia, astept rezultul la bitest. Legat de concediul de risc maternal daca ai un serviciu care implica riscuri pentru sarcina si nu pot face in asa fel incat sa iti asigure un mediu sigur sunt obligati sa iti acorde concediu de risc maternal. Trebuie sa anunti in mod oficial angajatorul ca esti insarcinata si sa duci acte doveditoare, o ecografie ar fi ok si o scrisoare medicala de la medicul ginecolog in care acesta sa solicite acordarea de concediu de risc maternal si probabil va trebui ssa faci si o cerere in privinta asta. Ei trimit solicitarea ta impreuna cu actele la medicul de medicina muncii si acesta iti va da un raport de evaluare a riscurilor cu care mergi la medicul de familie si acesta iti da concediul.

Postat

Buna. Eu am facut analiza morfologică de trim 1. Valorile au ieșit ok,  risc scazut de trisomii. Eu am facut ecografia si recoltarea sângelui în aceeasi zi, la 11 sapt si 3 zile. O fi ok? Citisem acum undeva ca recoltarea se face in sapt 9-10 si ecografia in sapt 11-13. Acum eu zic ca e ok. Bebe la eco dadea din picioruse...❤ ma frământă altceva in schimb...ecografiile mai dese sunt nocive?  De regula dr cheamă pacienta la 2 sapt sau 1 luna eu am fost mai des si la alt dr in paralel pt ca aveam dureri cand si cand si asa stăteam cu stres oare cum e bebe...

Postat

Buna. Fetelor voua in săptămâna 12 vi se cunoaste burtica? La mine nu prea...o simt eu mai umflată sus dar sigur e de la balonare, beau aproape numai apa minerală de vreo 3 sapt parca cea plata nu imi mai potolește setea... Am burtica moale si mica o fi de la grasime desi nu sunt foarte grasă ci doar un pic :)). La voi cum e burtica ? Se cunoaște? 

Postat

Eu am facut morfologia, astept rezultul la bitest. Legat de concediul de risc maternal daca ai un serviciu care implica riscuri pentru sarcina si nu pot face in asa fel incat sa iti asigure un mediu sigur sunt obligati sa iti acorde concediu de risc maternal. Trebuie sa anunti in mod oficial angajatorul ca esti insarcinata si sa duci acte doveditoare, o ecografie ar fi ok si o scrisoare medicala de la medicul ginecolog in care acesta sa solicite acordarea de concediu de risc maternal si probabil va trebui ssa faci si o cerere in privinta asta. Ei trimit solicitarea ta impreuna cu actele la medicul de medicina muncii si acesta iti va da un raport de evaluare a riscurilor cu care mergi la medicul de familie si acesta iti da concediul.

Multumesc mult, Mary! Nu stiu de unde ai informatiile, dar mi ai dat cel mai bun raspuns in legatura cu concediul. Eu am intrebat medicul de familie si pe cineva de la resurse umane si nu au stiut sa mi dea un raspuns clar. Lucrez in gradinita cu copii de grupa mare, dar am recomandare de repaus (sarcina cu risc, iminenta de avort).

Peste o saptamana merg la medic pentru morfologie si sper sa rezolv si cu scrisoarea medicala.

Postat

Buna. Fetelor voua in săptămâna 12 vi se cunoaste burtica? La mine nu prea...o simt eu mai umflată sus dar sigur e de la balonare, beau aproape numai apa minerală de vreo 3 sapt parca cea plata nu imi mai potolește setea... Am burtica moale si mica o fi de la grasime desi nu sunt foarte grasă ci doar un pic :)). La voi cum e burtica ? Se cunoaște?

Lily, esti la prima sarcina? La prima sarcina se vede mai greu burta. Eu eram in 22 de saptamani si abia aveam o galma. Acum la a doua sarcina deja mi se vede in 12 saptamani.

Postat

Multumesc mult, Mary! Nu stiu de unde ai informatiile, dar mi ai dat cel mai bun raspuns in legatura cu concediul. Eu am intrebat medicul de familie si pe cineva de la resurse umane si nu au stiut sa mi dea un raspuns clar. Lucrez in gradinita cu copii de grupa mare, dar am recomandare de repaus (sarcina cu risc, iminenta de avort).

Peste o saptamana merg la medic pentru morfologie si sper sa rezolv si cu scrisoarea medicala.

Cu mare placere, m-am lovit si eu de persoane care nu stiau nimic despre asta, inclusiv medicul de familie, dar am reusit intr-un final asa ca daca mai ai intrebari le astept.

Postat

Buna tuturor! Si eu sunt insarcinata in 10 saptamani si am o teama constanta pana voi trece pragul de 14 saptamani pentru ca in iunie anul acesta am pierdut o sarcina...acasa un baietel de 5 anisori❤️ Si ne dorim foarte tare inca un bebe

Postat

Buna. Eu am facut analiza morfologică de trim 1. Valorile au ieșit ok, risc scazut de trisomii. Eu am facut ecografia si recoltarea sângelui în aceeasi zi, la 11 sapt si 3 zile. O fi ok? Citisem acum undeva ca recoltarea se face in sapt 9-10 si ecografia in sapt 11-13. Acum eu zic ca e ok. Bebe la eco dadea din picioruse...❤ ma frământă altceva in schimb...ecografiile mai dese sunt nocive? De regula dr cheamă pacienta la 2 sapt sau 1 luna eu am fost mai des si la alt dr in paralel pt ca aveam dureri cand si cand si asa stăteam cu stres oare cum e bebe...
Buna! Recoltarea se poate face pana la 14 saptamani la fel si ecografia. Eu locuiesc in America si aici e diferit fata de noi si sunt programata la 13 saptamani si cateva zile pt analiza de sange si ecografie in aceeasi zi...aici nu se dau rezultatele decat dupa ambele probe de sange :( si o data pe luna te cheama pt ecografie.. si parerea mea personala e ca ecografiile nu dauneaza ca doar  nu faci zilnic. Iti doresc o sarcina usoara si un bebe sanatos!

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...
  • Creează nouă...