Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Trebuie sa ne invatam copiii sa se obisnuiasca cu inteligenta artificiala


Recommended Posts

  • Administrators

Inteligenta artificiala este din ce in ce mai proeminenta in viata noastra:

  • vizibil in diverse aplicatii, in telefon, in comenzile vocale, in technologia auto, etc.
  • invizibil in colectarea datelor si profilingul facut de comaniile mari (Facebook, Google, etc.) in aplicatii de securitate nationala (camere video, ascultari, interceptari, recunoastere faciala, etc.) sau Banking, Marketing, Politica si FakeNews s.a.m.d.

Generatia tanara (generatia alpha) are - spre deosebire de millennials si chiar de generatia Z - o inclinatie nativa (inca putin studiata) de a recunoaste si a interactiona cu diverse forme de inteligenta artificiala. Si totusi am o intrebare pentru voi:

  1. Credeti ca parintii trebuie sa fie mai activi in educatia tehnologica a copiilor si sa-i pregateasca pentru un viitor dominat de Inteligenta Artiviciala, Realitatea Virtuala, Roboti etc.?
  2. Credeti ca scoala si societatea trebuie faca mai mult in acest domeniu?

Din curiozitate intreb si:

- cati dinre voi au experimentat realitatea virtuala cu o casca VR?

- cati dintre voi folosesc acasa sau pe telefon comenzi vocale pentru platforme gen Alexa, Bixby, OK Google, etc?

- va preocupa si urmariti avansul tehnologic? Cititi stiri in domeniu?

- va preocupa ce se intampla cu tehnologia la scoala?

- Merg copiii la cercuri sau activitati extrascolare legate de tehnoloie? 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Da, cu jumatate de gura la prima intrebare, da, cu toata gura la cea de-a doua.

Retinerea referitoare la primul raspuns e datorata faptului ca, de regula, generatia tanara este cea mai informata cu privire la tehnologie, AI, realitate virtuala etc. Deci da, discutam, dar la modul "hai, mama, sa te mai invat cate ceva", si nu invers

Scoala si societatea sunt obligate sa includa tehnologia... Ca nu o fac, asta tine de tarele sistemului romanesc, de lenea celor prea comozi sa schimbe ceva.

Dar sunt multi care fac asta, care aplica tehnologii in predare, care folosesc aplicatii interesante in procesul didactic, care dau proiecte ce includ folosirea tehnologiei.

E singura cale, e viitorul, spre el ne intreptam, nu putem sa continuam cu aceleasi modele prafuite de care rad cu toata gura copiii astia nascuti cu tehnologia in degetul mic.

Am citit odata un studiu interesant care zicea ca 85% la suta din meseriile care vor exista in 2030 inca nu au fost inca inventate. 85%!!! Cum putem pregati atunci tineri pentru un viitor atat de imediat ignorand tendinta tot mai pregnanta spre interconectivitate, recursul la cele mai noi tehnologii, asistentii virtuali si alte forme de inteligenta artificiala, intr-un cuvant, cum putem ignora directia inspre care ne indreptam?

Suntem in cea de=a patra revolutie industriala, Industria 4.0. Interconectivitatea este nolul internet, care era noul tranzistor, care era noul motor cu aburi, care era roata etc..

E doar calea de urmat. 

Mi-as dori ca mai multi educatori sa constientizeze si sa aplice asta, pentru binele copiilor nostri.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pe mine ma sperie acest 85% , si nici nu cred ca e realist.

 

 

Cum " sa-i  invatam sa se obisnuiasca" , poate sa ne obisnuiasca ei pe noi. 

Din fericire , la scoala unde-i copilul meu se mai citesc carti de hartie,se fac teme pe caiete de hartie, au ghiozdana , nu ai Ipaduri la scoala , nu au voie cu telefon( trebuie sa il inchida si sa il tina in locker) dar scoala stie tot ce acceseaza fiecare in parte de pe telefon!!! La biblioteca scolii au o camera cu computere unde pot sa mai printeze sau sa faca ceva la pauza de pranz, iar temele sunt intr-adevar online pe Show my homework. 

Eu zic ca e decent.

Au si ore de Computing science saptamanal.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

1. nu si 2. nu stiu

 

e un subiect care nu ma preocupa deloc.

in schimb ma sperie de-a dreptul cati copii sunt dependenti de telefonul mobil, inclusiv al meu, de la o vreme, am ajuns sa ma cert de mai multe ori cu el din cauza asta.

 

Eu sint speriata de citi Adulți sint dependenți de telefon, Adulți care nu au crescut cu tehnica asta in brațe din pruncie. Deci clar ca nu ma mir ca aia micii sint și ei dependenți. Aschia nu sare departe de trunchi. Trebuie sa ne adaptam la schimbări fie ca ne place sau nu.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Vorbind despre inteligenta artificiala (IA) si meseriile viitoare (viitorul apropiat ;o)): https://jobs.ieee.org/jobs/content/AI-and-The-Future-of-Work-The-Prospects-+for-Tomor-2019-12-03?utm_source=careeralert&utm_medium=email&utm_campaign=careeralert-12-09-19&mkt_tok=eyJpIjoiTlRNMU9USmpNemd5WkRabCIsInQiOiJWNlA1VjZuWDRGOENkWklHSENkWWNtUlluZ1N3dVQzSjVmUm1NclgzdUZGb0Vra2x3bzdmVEpcL21tcHhmTjhRZHhJWGNKaFU0d1JWb3dDdXZ4Y2F6S1VrMWZsYmkyZVduUVg3ZngyTWNYQ2VNeG9Xdkt2eTIyNnFSRFJqb0JMZVgifQ%3D%3D

 

Si vorbind despre "invatarea copiilor sa se obisnuiasca (ccc,,,) cu inteligenta artificiala", eu cred ca IA va exista/exista natural, si in consecinta va fi/este acceptata "par défaut", nu cred ca trebuie sa ii invatam ceva. Eu cred ca foarte importanta este responsibilizarea: https://www.nytimes.com/2020/01/18/technology/clearview-privacy-facial-recognition.html

 

Mai greu cu generatiile care cred ca au inventat roata ;-)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...
×
×
  • Adaugă...