Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cresterea imunitatii copiilor in sezonul rece pe timp de pandemie: 7 sfaturi de la medicul pediatru


Recommended Posts

  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Judoka,

 

am inceput sa raspund la celalalt subiect insa poate ca pot da aici ceea ce am gasit eu ca ar fi bine. Prima data trebuie stiut unde, in ce zona se situeaza sistem imunitar sau ce organe in influienteaza. Eu sunt laie/ nu sunt medic da. Insa Tymusul, colonul sunt zonele in care corpul nostru isi produce sa zicem asa celulele imunitare.

Una din problemele cele mai mari sunt alimentele procesate, de la cutie de metal, cele cu adjuvanti. 
Important ar fi legume si fructe cat mai neprocesate, cat mai putin gatite impreuna cu uleiuri calitative ( de masline, de in). Apoi ceea ce mancam sa fie in 2-3 componente, nu tare amestecat. Alimentele pe baza de gluten, minimalizate, zaharul si el, produsele lactate ( cresc inflamatia).

De ce au nevoie copiii ( si adultii), acum in anotimpul rece, mai ales in Germania de vitamina D3 ( adultii cu K2, cat? Se poate lua standardul- care e insa foarte putin.. dupa analize ar trebui dozat de fapt) pentru ca se stie ca in Germania incepand din septembrie nu mai putem asimila bine D3. In Romania probabil ca e ceva mai bine, dar cu noile ordine ( stati in casa.. scade mult nivelul acestei vitamine foarte importante). Atentie e solubila in grasimi, se absoarbe cel mai bine cand mancam ceva cu ulei/unt/slanina ( de calitate buna).

 

Pun aici o un video foarte bun insa in germana 

https://youtu.be/xEU7Hb8KrpM

 

Apoi pre si probiotocele: muraturile cu sare, varza murata, verze, iaurt, kefir.

 

Copiilor mei le dau vitamina D3 zilnic, apoi ceva cu Vit C, Zink. Nu ne lipseste relativ zilnic de pe masa ardei capia biologic, are multa vit C, comandam cutii cu fructe de sezon direct de la producator: avem inca rodie, acum au ajuns portocale, clementine: le fac „limonada“ = fructele, cu tot cu coaja maruntite in apa si apoi scurs sucul impreuna inca cu ceva bucatele ( fibre). 
 

Cam asta facem noi. Sunt mai multe, difuzez in casa si uleiuri esentiale, pentru a mentine un aer „curat“. Incercam pe cat putem ( cu un preadolesct si adolescent) sa avem un vibe positiv in casa.

 

Inchidem TV-ul cu stiri negative, iesim la plimbari si ne imbratisam, ne rugam ( eu). Probabil ca unora li se pare o prostie insa eu pentru mine am

ajuns la concluzia ca sentimentele negative, uneori pe mananca pe dinauntru si nu ne fac bine. 
 

cristina

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cristina,

copiilor nu le dau suplimente deocamdata, ma gandesc ca e bine sa fie prescrise de pediatru pe baza analizelor si a experientei lui.

Cu lactatele, da, pot fi inflamatoare, dar sunt f importante pt ei in perioada de crestere. 
La capitolul probiotice stam bine, zic eu, le plac kefirul, varza murata, ginsengul.
Fructele le consumam intregi sau in placinte/prajituri. 
 

Vara asta am mai investit in covorase de yoga si gantere. Daca se gandesc astia sa inchida iar cluburile sportive, ne bagam la miscare in garaj.  [bib] 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna seara,

 

desigur fiecare face cum crede. Eu am avut medic de familie foarte bun ce a iesit la pensie ( face doar privat in moment) si mi-a atras de acu 10 ani atentia despre nivelul scazut de vitamine din fructe si legume si necesarul suplimentarii. Trebuie insa sa stii si ce sa suplimentezi desigur. 
 

Iar benefic pentru sistemul imunitar sunt supele de oase care se fierb cel mai bine la un slow cooker cu o lingura de otet. Supa de pui cand esti racit nu e doar un mit ci un suport de minerale. 

O alta sursa importanta sunt antioxidantii: fructele rosii: afine, zmeura, goji beeren. Apoi enzyme: papaya, ananas. 
 

Cristina

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...



×
×
  • Adaugă...