Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Africa de Sud - experiente

Recommended Posts

• Administrators

Buna, are cineva experiente cu Africa de Sud? Am niste prieteni buni care planifica o vacanta acolo anul viitor si ne-au intrebat daca vrem sa mergem impreuna. Nu stiu de ce - dar am asa un fel de frica - am citit probabil prea multe stiri despre crime acolo si nu ma prea inghesuie sa merg pana acolo. Pe de alta parte - sunt multe de vazut, spun ei. 

Are cineva experiente cu Africa de Sud? Mi-ar place sa aflu impresii personale. 

Distribuie pe alte site-uri

N-am sfaturi personale, ca mi-ar fi frica sa merg acolo. Coafeza mea a crescut acolo dar dupa ce a facut copil, a revenit in UK. Criminalitatea e foarte crescută, nimeni nu respectă legea e îngrozitor. E o țară minunată, păcat ca e locuită. Ai ce vedea, dar merita riscul? Poate sint țări africane mai safe? Am găsit asta pe site-ul guvernului UK.

Safety and security

Terrorism

There is a high threat of terrorist attack globally affecting UK interests and British nationals, including from groups and individuals who view the UK and British nationals as targets. Stay aware of your surroundings at all times.

UK Counter Terrorism Policing has information and advice on staying safe abroad and what to do in the event of a terrorist attack. Find out how to reduce your risk from terrorism while abroad.

Terrorism in South Africa

Terrorists are likely to try to carry out attacks in South Africa.

The main threat is from individuals who may have been inspired by terrorist groups, including Daesh, and who may carry out ‘lone actor’ attacks.

Attacks could be indiscriminate and could target public spaces and places visited by foreigners, such as:

• tourist sites
  • shopping centres
  • high profile events
  • crowded places

Stay aware of your surroundings, keep up to date with local media reports and follow the advice of local authorities.

Israel and the Occupied Palestinian Territories conflict

The current conflict in Israel and the Occupied Palestinian Territories has led to heightened tensions around the world. Terrorist groups, such as Al-Qaida and Daesh, have called on their supporters to carry out terrorist attacks in response to the conflict. The conflict could also motivate individuals to carry out attacks. Terrorist attacks could target Jewish or Muslim communities, or the interests of Israel and its allies. Attacks could also be indiscriminate and happen without warning.

Political situation

There are regular protests and demonstrations in South Africa which can turn violent at short notice. Violence could affect participants and bystanders anywhere in the country. 

Avoid areas where protests, demonstrations or marches are taking place, especially in city centres and townships. Do not cross protester roadblocks. This could provoke a violent reaction. Monitor local and social media for updates, including local radio. Where possible stay on main roads. Be aware GPS could lead you to less secure areas. 

Protests can happen at some land border crossings, particularly with Mozambique. 

Crime

There is a high crime rate in South Africa, with incidents including:  

• violent muggings
  • snatching jewellery and valuables
  • carjacking
  • ‘smash and grab’ attacks on vehicles
  • house robbery
  • rape and sexual assault
  • murder

continuarea

https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/south-africa/safety-and-security

Personal, nu m as duce intr o vacanta care imi creează disconfort, sunt atâtea locuri minunate pe lumea asta . 
Am niște prieteni care au fost printr o agenție rom. in Zanzibar , cu prețuri f ok.

Sau aș alege altă destinație africana , cum a scris Letiția . Namibia ar fi o variantă , de ex. 

In asemenea destinatii, nu as merge decit in grup organizat, asta nu inseamna ca deja esti scutit de diverse probleme.

Eu urmaresc un site, care organizeaza divesre excrusii, uite ce am gasit despre Südafrika, au recenzii foarte bune.(site-ul e in germana insa cred ca poti umbla la setari)

https://www.asi-reisen.de/r/sajnb01e

• Administrators

Da, m-am gandit si eu la ce ati spus voi - dar si eu aveam mari dubii. Timpul este pentru noi cea mai mare valoare si parca nu imi vine sa merg undeva unde sa nu ma simt confortabil. Ideea este ca am fi mers doua cupluri intr-o vila mare intr-o rezervatie de pe langa Krugger Parck - unde se intra cu amprenta digitala si exista paza 24.24... 

Chiar si asa, m-as simti ca intr-o rezervatie ... nu cred ca vreau sa zbor 12 ore pana intr-un loc in care sa ma tem sa ma plimb pe strada.

Mai bine nu.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...