Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

prima baita

Postări Recomandate

Postat

Fetelor. as vrea sa imi spuneti si mie cam ce trebuie luat de nasi la prima baita a bebelului.

Avem o finuta de 5 zile si cand ii cade buricutul ii facem baita si chiar nu stim cine cumpara cadita si toate cele, alte lucrusoare?//

Chiar v-as fi recunoscatoare daca mi-ati da mai multe detalii...

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Cadita o cumpara nasii. Nasii spala fetita dupa botez(in f-tie de obicei: la cateva zile sau la o saptamana) nu dupa caderea buricului(atat inainte cat si dupa e spalata de catre parinti).

Nasi mai cumpara pt. botez: lumanarea de botez, un set de hainute albe pt. imbracat fetita dupa ce o boteaza, prosopel alb pt. bebe(sunt cu gluga), prosop+sapun(preoti, dascal, omul care aduce apa calda, moase), paturica alba, bucata alba de material parca se numeste crisma(se tine bebe dupa ce-l scoate din apa), nu mai stiu dimensiunea dar ti-o spun ce-i de la mag. de unde cumperi, fasa alba(banda lata de 5 cm, lungime 1,5m), cruciulita si iconita mica sa o pui langa patut - nu-mi mai aduc aminte.

Altele: hainute, jucarii, etc....in f-tie de bugetul vostru puteti ajunge pana la patut, carucior, etc... De obicei patutul si carutul se cumpara de catre parinti.

noi

Postat

Buna Darria!

Am cam inteles despre ce e vorba, dar as vrea sa te mai intreb, cadita cand o luam, la prima baie sau la botez?

Si mai stiam ca se pun diverse obiecte dintre care sa-si aleaga copilul ( carte, oglinda, pieptan, stilou etc), astea cine le ia?

Si pana la botez mai e vreun eveniment mai important la care participa nasii?

[flo]

Postat

Cadita se duce inainte de botez, sa o aiba fetita la prima baita(facuta de parinti, imediat dupa ce iese din maternitate).

Dupa botez, la baita se taie si unghiutele.

Eveniment pana la botez: nu stiu.

Cele 5 obiecte(stiu eu dar difera in f-tie de zona si obicei, ca pot fi mai multe) se pun la implinirea primului anisor. De obicei se pun de catre parinti dar la o finuta am pus noi(ca asa au vrut parintii) - vezi si tu care este dorinta printilor. Atunci se pune un colacel(asa e obiceiul la noi) pe capusorul fetitei si se taie din mot.

Sa va fie sanatoasa finuta si cat mai multi fini si finute [copil]

Vezi ca mai sunt subiecte despre botez.

noi

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...