Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe-13

Recommended Posts

Fete dragi, va invit sa continuam discutiile incepute in capitolele anterioare, cu mult optimism si incredere ca intr-o buna zi vom reusi!![cheers]id="green">cap.1,cap.2,cap.3,cap.4,cap.5,cap.6,cap.7,cap.8,cap.9, cap.10

,cap.11, cap.12

Endometrioza id="red">id="size4">reprezinta, simplist vorbind, o afectiune ginecologica caracterizata prin prezenta de tesut endometrial functional in afara cavitatii uterine. Cu alte cuvinte, tesutul care in mod normal captuseste cavitatea uterina poate fi gasit, la anumite femei, in mod anormal, si in alte locatii situate extrauterin. Localizarea acestor tesuturi ectopice poate sa fie atat in zone adiacente aparatului genital feminin (ovare, ligamente largi, ligamente uterosacrate, peritoneul pelvin, septul rectovaginal, vezica urinara, etc.), cat si in locuri absolut imprevizibile, precum ar fi Sistemul Nervos Central, plaman sau tesut miocardic.

Diagnosticareid="red">: Endometrioza poate fi diagnosticata de catre medicul ginecolog, care examineaza direct zona pelviana cu un mic instrument numit laparoscop. Laparoscopia este o procedura rapida, care permite depistarea endometriozei doar atunci cand este vizibila in zona genitala. In timpul unei asemenea investigatii, ginecologul sesizeaza mici puncte pe vulva, vagin, colul uterin sau intr-o alta sfera genitala. Aceste puncte sau "insule", cum le mai numesc ginecologii, sunt leziunile cauzate de fragmentele de endometru. Daca fragmentele ajung in afara zonei genitale si se depun pe intestine, depistarea lor este mai dificila.

Totusi, mai ales in astfel de cazuri, contactul sexual dureros este unul dintre principalele indicii care denota prezenta endometriozei. Daca ai aceasta problema, nu ezita sa-i spui medicului.

Un alt factor care intarzie depistarea endometriozei este absenta simptomatologiei. Aceasta afectiune poate fi extrem de dureroasa sau, din contra, poate trece neobservata. Este vorba, mai ales, de persoane care au o forma usoara a bolii.

Care sunt simptomele endometriozei?id="red"> Multe dintre cazuri sunt asimptomatice. Atunci cand simptomele apar, acestea includ:

Crampe abdominale sau dureri lombare in timpul menstruatiei.

Dureri menstruale severe.

Dureri la defecatie (scaun).

Disurie (dureri in timpul urinarii), in special in timpul menstruatiei.

Dispareunie (dureri la contact sexual).

Infertilitate.

Cine poate face endometrioza?id="red"> Orice femeie care are menstruatie regulata poate face endometrioza. Aceasta boala afecteaza cu precadere femeile intre 25 si 40 de ani, dar poate afecta si adolescentele si femei mai tinere de 25 de ani. Apare mai frecvent la femeile nulipare (care nu au avut nici o sarcina).

Interventiile chirurgicale In cazurile mai severe de endometrioza, tesutul cicatriceal poate fi excizat in timpul laparoscopiei exploratorie. Excizarea acestui tesut poate ameliora simptomele si poate creste sansele unei sarcini.

Fertilitatea poate fi afectata? id="red">Cele mai multe femei care sufera de endometrioza pot avea copii. Sansele de a ramane insarcinata depind de severitatea afectiunii si de raspunsul la tratament. Se recomanda o perioada de observatie fara tratament inainte de a lua in consideratie tratamentul chirurgical. id="size1">

Link-uri utile: http://www.endo-resolved.com/diet.html

MODELELE NOASTRE: Fete care au reusit sa ramana gravidute desi au avut endometrioza:id="blue">

Amely id="red">operata laparoscopic(chist endometriozic+endometrioza in zona pelvina), a urmat un tratament naturist, un regim alimentar sanatos si acum e proaspata mamica de baietel.

Alinaalexid="red"> -"am avut si eu endometrioza, operata laparoscopic in decembrie 2004 la Timisoara - prof. Munteanu, iar acum am un baietzel!"

Sorina73id="red">-"si eu am suferit de endometrioza, am avut un chist endometriozic operat laparoscopic in sept. 2005. Din fericire ovarul mi-a ramas intreg, dar sansele de a avea un copil pe cale naturala mi s-a spus ca sunt destul de mici. Din fericire pt. noi in oct.2005, deci imediat dupa prima menstruatie, am ramas insarcinata, iar acum am o minune de fetita."

Elbiid="red">-"si eu am avut endometrioza descoperita cand incercam sa-l avem pe bebe nr. 2. dupa multe aventuri, caci si mie o somitate imi spusese ca as avea o tumora pe ovar si ca ar dori o interventie in camp deschis, am gasit pe altcinvea, am facut laparoscopie, apoi 6 luni cu danazol, a urmat o luna de refacere, iar luna urmatoare am ramas gravida si acum avem 2 baieti."

Tania2id="red">"-Numele meu este Tania, am 34 ani, am fost diagnosticata in decembrie 2004 cu endometrioza la ovarul stang. Dupa ce am consultat mai multi medici am hotarat sa ma operez laparoscopic in 30 mai 2005. In iulie 2005 am ramas insarcinata, am nascut in aprilie 2006 si am cea mai minunta fetita, Bianca"

Tantiid="red">:"Eu am fost op clasic de chist endometriozic avea 6 cm pe un ovar(stang)iar pe celelalt erau punctulete mici nu stiu daca erau tot de endometrioza, dupa op. mi sa spus sa incerc 1 an de zile iar daca nu, dupa aceea sa incerc stimulare sau fiv, am incercat si am luat si ceva naturist nu stiu daca a ajutat dar dup 5 luni eu am ramas insarcinata, am luat mastodynon care contine vitex agnus castus."(acum deja a nascut Tanti)

Kimid="red">:"am descoperit endometrioza cand s-a nascut fetita mea prin cezariana. Cand incercam sa raman insarcinata am vazut o gramada de dr., toti au dat vina pe un "fibrom" (mare 7 cm- de fapt era chist!), am facut nenumarate ecografii, pana am dat de o dr. care sa ma incurajeze. Dupa vreo 9 luni de incercari si tratamente naturiste si homeopate, am ramas gravida, am avut o sarcina cu risc din cauza "fibromului", aveam dureri noaptea, ma rugam sa ajung pana la 37 de sapt. Sarcina s-a derulat f bine per ansamblu, am vrut chiar sa nasc natural. Pt o monitorizare mai sigura mi-a fost indusa nasterea, am avut un travaliu complet si lung in timpul caruia s-a spart "fibromul" si am intrat in cezariana de urgenta, acolo s-a vazut un chist (nicidecum fibrom) si endometrioza. Acum ea e de parere ca un alt bb ar fi cel mai bun tratament, daca nu, sa intru pe anticonceptionale cand nu mai alaptez."

Alexia27id="red">:"Sunt si eu o (fosta) posesoare de endometrioza. Eu de ex nu am avut prolactina marita niciodata si mi-a fost diagnosticata endometrioza de la 25 de ani (acum am 28) cand mi-am pierdut si un ovar din cauza ei. Nu am facut diphereline pentru ca nu am vrut sa mai pierd 6-7-8 luni pana la revenirea ciclului, si imediat dupa o interventie laparoscopica (in octombrie 2005) in care mi-a curatat din nou focarele de endo, am

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 292
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Buna seara(de fapt e noapte,dar sa mor daca stiu cum sa salut!)[alcool]

Ioanaid="orange">[pup] se pare ca eu voi fi prima care mazgaleste prima fila a noului capitol[hot]Asa ca:multumim pentru noul capitol si sa deie Dumnezeu ca fetele ce sunt acum in focuri-foliculi,monitorizari,IA-ri sau la liber(cum esti si tu) sa va indepliniti dorinta ,gravidutelor nostre sarcina usoara in continuare si BB-ei sanatosi,fetelor care sunt bolnavioare si sub tratament multa sanatate in primul rand-mai apoi vor veni si BB-eii si...sa de-a Dumnezeu mai ales sa nu mai apara nici o fata noua pe motiv ca are endometrioza,a nu mai fie nici una cu porcaria asta de boala!!![cheers]

Raluid="orange">[pup] nu sunt mascarici ca aia erau platiti[:D],in schimb mie chiar imi place sa glumesc aici cu voi,sa va inseninez fruntile,chiar si pe a mea[:)].Iti multmesc pentru ca esti aproape de mine si incerci sa ma mangai,cum de altfel faceti toate-Ioana,Gabita,Turturica,Adelamaria,Cristy,Liliana,Boo...toateid="orange">[flo][flo][flo][asia][asia][asia][pup][pup][pup]mi-ar place sa intrati la mine in barlog [grup]la un ceai si la niste vorbe de duh[;)],dar nu se poace decat pe forum.Si iti spun sincer ca inca nu am chef de forumeala...acum ca m-ati zgandarit uitati si voi ce imi trece mie prin cap:din dec 2004 am inceput lungul drum,care se pare ca nu mai se sfarseste...si al naibii al meu e cu dureri,ferice de cele cu endo atipica...si pare ca nu se mai inchide,ca nu-i mai dau de capat..si am fost fata cuminte...am facut tratamente si acum o iau de la inceput cu dereglari de CM si chisturi aferente dar mai multe...si m-am cam saturat!Si capul meu prost incepe sa gandeasca...nu stiu daca bine...dar sunt niste ganduri care nu-mi dau pace:cauzele se banuiesc a fi imunologice,endocrine sau mai stiu eu care,dar eu zic ca daca n-am bagat la toate vitaminele si mineralele si intaritoarele si ceaiurile si homeopatele de pe lumea asta si tot nu sunt sanatoasa,apoi careva bate campii in cercetare si la cauza adevarata indiferent care o fi ea nimeni nu s-a gandit si nu a cercetat.Luao-ar vantul si s-o duca unde a intarcat mutu iapa!ca m-am enervat!Vezi de ce nu vreau sa scriu ce simt?Ca uite acum mi se pune un nod cat pumnul de mare in gat si imi vine sa plang si sa nu ma mai opresc.Si voi sunteti si voi cu probleme si nu am nici o pofta sa va incretesc fruntile.Ca eu nu sunt asa.Si voi stiti bine!

Si colac peste pupaza m-am nimerit eu sa postez primul mesaj!De aceea va rog din suflet...da-ti-mi un ragaz sa imi revin.Sunt fete cu care am vorbit si le multumesc din inima ca am mai ras cu ele!Dar asta este pe moment,iar apoi ma intorc la realitate...si asa mi-e greu si nu vreau sa fiu patetica.

Monica id="orange">[pup]imi pare rau pentru vestile primite!Bine ca a curatat tot acolo si ai unda verde la BB!Sa nu lasi nimic sa-ti influenteze timpul acordat indeplinirii acestui vis.Totul poate sa se rezolve,dar cred ca asta trebuie sa primeze cel mai mult acum la tine.Pentru ca acum ai cele mai mari sanse sa ramai gravi.Iti spun asta din propie experienta.Le-am acordat altora intaietate si numai la mine si la sot,la dorinta noastra nu ne-am gandit.Si nimeni si nimic nu merita...Succes!

Zeno,Jubica,Geo,Flori,Tuculucu,Aileene,Alexia28,Smoly,Heydy,Mikiid="orange">...[pup][pup][pup]

Va doresc noapte buna!

KISSESid="red">

[si-eu]

nu mor caii cand vor cainii...id="Century Gothic">id="size1">id="green">

Lucialuid="green"> multimim ca ne-ai permis sa intram la tine in barlog si sa vedem ce te supara de fapt.[grup] E bine sa-ti descarci sufletul iubita si noi pentru asta suntem aici, sa ne spunem of-ul una alteia, asa ca nu te mai scuza, pentru ca nu ai de ce! Te inteleg ca acum esti suparata, ai si de ce, pentru ca acum totul pare ca se clatina, dar nu trebuie sa te lasi prada deznadejdii, pentru ca ar insemna ca ai depus armele si ca endometrioza asta pacatoasa te-a invins! I-mi pare tare rau ca esti tristuta si nu stiu ce sa mai fac ca sa te inveselesc! Noi te-am lasa sa stai deoparte o vreme, dar stiu ca nu-ti va face bine, pentru ca te vei adanci in suparare si tristete si nu stiu cum vei iesi la suprafata. Daca ai sti de cate ori mi-am luat adio de la forum in acesti doi ani, de cand bantui pe aici. Si de cate ori m-am intors cu parerea ca nimeni nu ma poate intelege mai bine decat voi!! Asa ca eu zic sa faci cum simti tu ca e mai bine, dar mai baga si un ochisor aici, pentru ca noi te vom incuraja in continuare si te vom sustine in orice vrei sa faci!!![

Vreti sa-mi votati pisoiul meu pe nume TOMI ? E inscris in concursul Whiskas, are 9 luni si adora sa stea pe tastatura calculatorului. http://www.whiskas.ro/concurs-pisica-lunii.html

Luciaid="orange">, imi pare foarte rau ca te simti asa, dar trebuie sa faci un efort sa iesi din starea asta ca nu faci bine in primul rand tie. Sunt sigura ca toate fetele de aici au momente cand simt ca nu mai pot. Dar asta e, trebuie sa mergem inainte. Probabil cum timpul trece devine toata treaba asta si mai rau, dar trebuie sa speram orice ar fi. Asa ca te rog mult sa iesi si tu din barlogul ala al tau pt ca afara e soare si frumos, a venit vara. Trebuie sa ne bucuram pt lucruri mici pana cand vine bucuria mare. Si chiar daca nu te simti bine, e mai bine sa te descarci, sa ne spui ce te doare si ce simti decat sa tii in tine.

Sper din tot sufletul sa te simti mai bine.Noi toate suntem alaturi de tine.

Buna fetelor,

Imi cer scuze ca nu am mai scris tare de mult timp ,am fost f.ocupata si pe linga asta pina acum nu mi s-a intimplat nimic ,dar v-am citit tot timpul si m-am bucutat si intristat cu voi de fiecare data ,in functie de ce vesti aduceati.

GABITA imi pare tare rau pt. fiv-ul esuat,te-am asteptat cu nerabdare sa vii cu vesti bune si cind colo....

LUCIALU iti inteleg starea ,de multe ori am fost si eu asa,dar nu trebuie sa ne pierdem nadejdea ,daca am luptat pina acum sigur nu ne putem da batute ,odata tot invingem noi boala asta si o sa-i ridem in fata

Legat de mine noutatea principala este ca mi-a venit menstruatia ,sunt in z2 (va dati seama ca este eveniment ca nu m-am mai intilnit cu asa ceva din luna septembrie)si tare ma bucur ca nu ma doare absolut deloc burta,parca nu imi vine sa cred ca mi se poate mi intimpla asa ceva ,sper sa fie tot asa si in continuate.

Pentru fetele noi ,ca sa inteleaga despre ce vorbesc,eu am fost operata de doua ori cu endometrioza ,o data laparoscopic si apoi clasic si din luna octombrie am facut trat. cu Diphereline,ultima injectie a fost facuta in 26feb. ,desi menstruatia mi-a venit la 82 de zile din ziua cind am facut ultima inj.Cind am facut trat.cu Diphereline (3luni) dupa laparoscopie mi-a venit menstruatia la 70 zile dupa ultima inj.Am dat aceste detalii ,pe zile,pr. ca sunt convinsa ca fetele care fac trat. cu Diphereline tot numara zilele ,pt ca asa faceam si eu si mi se parea ca nu vor trece niciodata ,dar uita ca au trecut

Va pup pe toate si sper sa pot scrie mai des.

Multumesc tuturor fetelor [flo][flo][flo] care mi-au raspuns. Nu va mai enumar ca sa nu sar pe cineva. Imi place "Clubul " vostru[;)] pt ca sunteti f saritoare dar este si cam tristut[V].

Raluid="red"> m-ai facut sa rad cu ....expandatul[:D]. Dc vrei un regim care da rezultate bune spune-mi si ti-l trimit pe adresa de mail. Ac regim l-au facut f multe cunostinte ale mele si kg record date jos au fost 18. Depinde de cat tesut adipos ai si de stilul de a manca inainte de regim. Tb sa mananci exact ce scrie acolo , sa nu schimbi nimic (deoarece are loc o reactie biochimica in organism )si rez vor fi spectaculoase. Regimul este ar unui dr nutritionist din Siria . Astept un PM cu adresa ta de mail si luni ti-l trimit pt ca nu il am in calc de acasa. [pup]

Acum pt voi toate fetele care aveti endometrioza. Stiu ca e f buna tintura de propolis si stiu un amestec care face bine: 500 gr miere poliflora+ 1 sticluta de tinctura de propolis+ 1 sticluta de ulei de catina. Ac preparat este si un antibiotic f bun pt staphilococul auriu, E Coli si streptococi (si alte infectii urinare) , intareste sist imunitar s.a. Luati din ac preparat cate o lingurita inainte de f masa timp de 3 luni dupa care faceti pauza o luna.

Mikiid="blue">

Buna fetelor!

Miki-Miki nu vreau sa te contrazic spunandu-ti ca acest tratament nu e indicat in endometrioza, dar nu stiu nici daca face bine. Din mai multe puncte de vedere: mierea si propolisul sunt estrogenice si deci contraindicate in endometrioza. Eu am simtit-o pe propria-mi piele cand am facut trat. prof. Andirtoiu, care la fel se bazeaza pe miere si propolis si pot sa-ti spun ca de la el am facut o frumusete de polip cervical, plus ca am avut doua luni de dereglari menstruale, mici sangereari intre menstre si de la un CM ceas de 28 zile, am ajuns la cicluri de 36 si 38 zile. Chiar si dupa ce l-am terminat luna urmatoare am avut dereglari. Deci eu consider ca mierea si propolisul nu sunt indicate in endometrioza. Pe endo-rezolved, site-ul in care se scrie despre endometrioza atat de mult, scrie la fel ca mierea nu e recomandata in endometrioza din cauza estrogenului din ea. E pe lista alimentelor interzise, mierea ca si zaharul de altfel. Asta nu inseamna ca trebuie exclus de tot din alimentatie, dar trebuie luata cu moderatie si in nici un caz in fiecare zi. Eu am simtit-o pe propria piele si-mi pare rau ca nu pot s-o mananc zi de zi, eu sunt chiar fan miere. Nu-mi plac dulciurile, dar mierea e preferata mea ca desert. Asa ca incerc sa ma abtin si sa nu mananc asa cum mi-ar place, pentru ca nu e buna in endometrioza. Asta e doar parerea mea si din ce-am citit pe alte site-uri, nu inseamna ca trebuie sa ma si luati in seama, fiecare face cum considera ca e mai bine pentru sanatatea ei.

Fetelor eu mi-am luat azi de la plafar, mai mult pentru sot, dar o sa iau si eu: Ulei din ficat de rechin si Septilin. Stiu ca acizii grasi omega3 sunt foarte buni in endometrioza, si Amely lua regulat. Si stiti ce am citit pe prospectul de la ulei de rechin?? Ca e bun si in combaterea celulitei, interesant nu??

Geo30 bine ai revenit iubita si felicitari pentru noua luna inceputa dupa aceasta pauza lunga. Multa bafta!![cheers]

Vreti sa-mi votati pisoiul meu pe nume TOMI ? E inscris in concursul Whiskas, are 9 luni si adora sa stea pe tastatura calculatorului. http://www.whiskas.ro/concurs-pisica-lunii.html

Iuuuu !!!! Azi a fost urat asa ca nu am mai plecat nicaieri. Pot sa va dau raportul.

Am fost iar la monitorizare dimineata si foliculul meu de 14 ieri a ajuns la 17 mm, ca sa-l citez pe dr Ion Ionut "a crescut ca Fat Frumos". Am endometru de 9 mm.

A zis sa e posibil sa se sparga duminica seara sau luni asa ca [xinpat] duminica seara si luni seara. Si ma mai duc marti iar sa vedem daca s-a spart.

Am avut o discutie mai lunga pe tema chistului de pe OD. Mi-a spus ca mai mult ca sigur e ramas de la operatie, nu a aparut dupa ea si nici nu avea cum sa dispara de la D. Singura modalitate de a-l face sa dispara e operatia [:(] Asa ca i-am spus planul meu: inca cateva luni de monitorizari si daca tot nu iese atunci o noua laparo si o iau de la capat. A zis ca e ok si ca singura alta varianta ar fi FIV. Si asta pentru ca am acel chist... [bang] A zis ca altfel, natural si prin IA sansele sunt mult mai mici atata timp cat am chistul care poate da aderente care pot strangula trompele si ca FIV-ul e singura procedura prin care chistul nu afecteaza scopul.

Cam astea sunt noutatile ! In rest ca sa schimb subiectul am facut iar paella [pofta] Excelenta !!!! Ma gandeam ca e mancarea perfecta, nu are nici un aliment interzis. Am luat si toate tincurile pe care mi le-am cumparat ieri. Asa ca sunt cuminte.

Ioana [pup] inca o data multumesc mult ca m-ai luat cu tine. De abia astept sa ne vedem cu toatele luni si sa mai povestim. Il anunt de pe acum ca vin dimineata acasa ! [:D]

Lucia [pup][pup][pup][pup][pup][pup][pup] te inteleg ca esti trista. Si pe mine m-au apucat aseara nervii, cateodata mi se pare ca nimeni nu ma intelege si nu stie prin ce trec, nici una din prietenele mele, nici mama.. parca vorbesc la pereti. Parca as fi o obsedata si o nebuna cateodata. Si evident ca toate s-au spart in capul lui [:I] Asa ca Ralu ne luam de mana ... cred ca cel mai bine ne retragem la Lucia in barlog ca acolo nu ne mai certam decat intre noi. ufffffffffffffffffff [bang]

Break_fast9 manifestari de osteoporoza cred ca am avut eu, adica m-au durut tare de tot genunchii cel putin dupa a doua injectie .. Dar vad ca acum e muuuuult mai bine. Nu perfect, dar clar se simte diferenta. Sincer nu bag mana in foc ca e de la injectii dar parca prea s-au potrivit toate.

[pup] la toata lumea .. daca mai e cineva acolo !!!

[foto] [hippi]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...