Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (72)

Recommended Posts

Fetele-dragele, dar ce e cu starile astea de depresie/nervozitate?? Va inteleg - sunteti obosite, dar sigur lucrurile se vor linisti, chiar daca acum par fara iesire. [flo]

Sunt de acord 100% cu ce a spus Ada. Nu totdeauna imi iese, dar... asta e alta poveste. Solutia??? rabdare, rabdare, rabdare... dar de unde atata rabdare???

Nu vin cu sfaturi, ca nu sunt asa de experimentata, dar va pot spune ce am facut eu cu Victor, care era un bebelus SUPER-URLATOR; am mai spus eu ca plangea 23h din 24, din orice motiv, de aceea nu stiu daca a avut colici sau nu si nu stiu cand i-au iesit dintii, pentru ca el oricum PLANGEA TOT TIMPUL.

Pe vremea aceea nu descoperisem wrapul, asa ca-l tineam absolut tot timpul in marsupiu si atunci cand devenea foarte agitat si nu-l mai puteam opri din plans nici la san, incepeam sa tzopai cu el, asa ca si cand ai face "joc de glezna", dar mai intens. Doar asa se calma si reuseam sa-l adorm; dormea doar cate 10 min. ( va rog sa ma credeti ca nu exagerez ), astfel incat intr-o zi se aduna cam 1 ora 1/2 de somn in total, formata din intervale de cate 10 min. de somn. Eram singura acasa toata ziua si nu aveam cine sa ma ajute ( adica o aveam pe soacra-mea, dar am refuzat ajutorul ei preferand sa ma descurc singura ). E adevarat ca de casa nu ma prea ocupam si nici cu gatitul nu ma omoram - prioritatea mea era copilul. Faceam doar atat cat imi permitea el, asa ca un cangur cu puiul in marsupiu. Nasa lui l-a si poreclit atunci Skipy [:D]

Noaptea se trezea din ora in ora, tot asa plangand. Eu mergeam la serviciu deja de la 6 luni si imi venea sa-mi dau cu capul de pereti. Eram un pachet de nervi si de obicei paratraznetul era sotul [:I].

Mi s-a intamplat intr-o noapte, cand eram ajunsa la captul puterilor si a rabdarii, ca l-am trantit mai tare in patut. In secunda urmatoare m-am simtit ca ultima taratura de pe pamantul asta [q].

Dar,... si asta vreau sa subliniez, copilul a crescut, si incet, incet lucrurile s-au linistit.

Deci e normal sa nu mai putem ,e normal sa nu mai avem rabdare, dar... nu trebuie sa ne descarcam pe copii, indiferent ce varsta au ei...

Solutii, nu stiu... eu citesc carti despre educarea copiilor si asa ma auto-calmez. Adica imi inchipui asa... ca sunt eu mama aceea ideala descrisa de carti si incerc sa pun in aplicare sfaturile lor.

[pup] tuturor mamicilor. Tare grea e meseria asta!

LE: si la noi merge uscatorul de par cel putin 6 ore pe zi, adica tot timpul cat doarme Dragos, cu exceptia noptii. Am platit o factura la curent luna trecuta... ametitoare [alcool]!!!

Si tot acum am descopeit infasatul. Ambele - adica atat uscatorul, cat si infasatul, nu sunt inventia mea ci a unui pediatru american care a scris cartea " Bebelusul meu e cel mai fericit". V-o recomand; poate va inspira.

Mama lui [bebic] Dragosid="limegreen"> (04.10.2008) si a lui [bicla]Victorid="green"> (12.09.2003)

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 201
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Neatza!

Andreea_and, ma bucur tare ca avem vesti bune de la voi. Mi-ai lipsit![pup]

Joy, ce frumos se joaca Sophia in jumper. [olala]

Nadina, tu? Depresiva? Hai, hai, lasa-ma sa nu te cred. Nu esti genul, dar neam.

E nu am avut, soro, nicio depresie postpartum. Viata mea e aceeasi, imi fac singura French manichiura, pedichiura, ma epilez, ma vopsesc (bashka le fac si pe alte prietene[:D]), fac ca de obicei exercitii fizice, mai am vreo 4-5 kg de dat jos dar sunt multumita (vreau musai sa am abdomen ultra plat si musculatura la locul ei la vara cand mergem la soacra-mea la piscina si la mare, pana atunci nu am motiv sa depresez, mai ales ca sotzul ar vrea sa nu mai slabesc, sunt mai [balcon], ma rog fac aceleasi lucruri care imi pastreaza selfesteem-ul.

E adevarat ca nu mai pot iesi prin Crystal sau Cabaret sa dansez (si, in linii mari, nici nu prea mai am chef), regret noptile pierdute la sueta cu prietenii rataciti pe la noi, dar incet incet vor veni si ele.

Astept prima noastra vacanta in 3 in Franta, astept sa respir Parisul pt ca imi da mereu forta, astept sa respir marea, sa ma plimb desculta pe nisip impreuna cu fi-miu, toate gandurile astea ma intaresc.

Plus ca cel mai tare ma intareste sa vad ce copil am, ce minune de copil care compenseaza si implinete tot.

Tu ai vazut ce copii frumosi ai? Ce baiat superb e Serban? Ce scumpa este Mara? Lasa caii verzi pe pereti, du-te si vopseste-te ( ca ai mentionat ca te-ar face sa te simti mai bine), fa ceea ce iti place atat cat se poate ( la mine e mai usor ca sunt cam self-made, nu imi place sa ma bibileasca altul cand o pot face eu si mai bine decat ei). Cariera la care te referi o sa isi reia si ea cursul (eu am scris ce parere am de cariera in alt capitol si nu revin), toate se aranjeaza. Gandeste-te la concediul de la vara, la vacanta, libertate, prieteni si te remontezi scurt. Poate esti un pic melancolica, e normal, dar nu te cred o secunda cu depresia. Pupici multi[pup][pup]

Sa stii ca si fi-miu e in plin puseu de 6 luni, ma suge din ora in ora ziua, noaptea cam la 2-3 ore, e vesel tare. Lasa ca le ducem pe toate, o sa treaca si asta.[:D]

Anamona, interesanta faza cu EC, ce sa zic habar n-am daca e eficient. Stiu ca la un moment dat pediatra noastra a zis ca la 6 luni ma invata cum sa fac cu olita sa scapam de mirosul de pipi din scutec repejor. Nu am insistat, m-am benoclat mirata (la 6 luni olita??) si astept sa vad ce zice acum la vaccin. Cam atat.

Te pomenesti ca si tu esti "depresata"? Voua vi s-au spart oglinzile acasa? Hai ca sunteti culmea...pe bune[pup]

Legat de decalotare, noi cam de 3-4 ori pe saptamana decalotam atat cat se poate, tragem pielicica aceea si de la luna la luna se dezgoleste tot mai mult. Nu e nik acolo, nici macar smegma, dar se pare ca daca nu tragem usurel si spalam acolo -doar cu apa!!!- se poate aduna multa si se poate infecta.

Claudinna, o sa arunc si eu un ochi la emisiunea aceea daca am timp, e cam lunga. Prezentatoarea sta in blocul lipit de al meu si are un baietel de vreo 2 anisori efectiv superb plus ca ea e o frumoasa si o lady, arata mult mai frumos in realitate. Asta ca o paranteza. Se vede cat de mult ii plac copiii, cum il ia pe Alexandru al ei in brate si cum se uita la fi-miu, de exemplu, cand ne intalnim intamplator in fata blocului, e ahtiata dupa bebei.

Preety, cheer up! Si noi ne luptam cu puseul e o tzatzeala fara precedent la noi[:D] agitatie pe masura...Multi pupici

Vroiam sa va intreb ceva[flo]: voi in steamer puneti morcovii ( sau legumele) taiate rondele/cubulete sau bucati mari/ intregi? Adica taiate se fac mai bine, mai repede? Eu nici instructiunile la steamer nu le-am citit inca, nu stiu daca mentioneaza ei ceva...

Eid="purple">vid="blue">aid="red">, mid="purple">aid="blue">mid="red">iid="purple"> did="red">eid="blue"> Lid="black">uid="red">cid="purple">aid="black"> Nid="blue">oid="red">aid="purple">hid="black"> (08.id="purple">09.id="red">2008)id="blue">id="Script MT Bold">id="size3">

Sid="red">uid="purple">nid="blue">t id="teal"> cid="red">eid="brown">l id="teal"> mid="navy">aid="black">iid="purple"> fid="red">rid="red">uid="brown">mid="blue">oid="navy">sid="black"> did="blue">iid="red">nid="purple"> Uid="black">nid="brown">iid="teal">vid="red">eid="teal">rid="brown">sid="black">uid="navy">lid="teal"> aid="purple">cid="blue">eid="red">sid="blue">tid="teal">a id="maroon"> id="Script MT Bold">id="size2">[:I]

-----------------------------------------------------------------------id="purple">

" Thereid="black"> isid="red"> onlyid="blue"> oneid="teal"> prettyid="maroon"> child id="red">inid="navy"> the id="black">worldid="purple">, andid="red"> everyid="purple"> motherid="teal"> hasid="maroon"> it.id="red"> (Chinese id="navy">Proverbid="black">)id="size1">id="Script MT Bold">
id="right">

Eva, un post la inaltime, ca de obicei. Hai ca mi-ai dat si mie un target pentru ganduri, atunci cand sunt down - vara la mare, de manuta cu Carla si cu sotul meu iubit, pasind prin nisip, cu valurile spargandu-se in picioarele noastre [cool].

Referitor la steamer, eu tai legumele in cubulete/rondele cam de 2 degete grosime. Asa le pot si blendui mai bine dupa aceea.

[9cer]Mamicaid="red"> fericitaid="blue"> deid="limegreen"> [bebic] Carlaid="purple"> Alexandraid="orange">id="red"> (13id="red">.08id="limegreen">.2008)id="navy"> id="size2"> [i]

[copil] Pitiid="purple"> micid="orange"> seid="red"> faceid="limegreen"> mareid="red">id="size2">id="Script MT Bold">

Muuh, mie mi se pare de bun simt unele chestii din carte.Gen 'nu certi copilul cand ii dai o placinta cat el de mare si o scapa pe jos, ca e vina ta ca nu te-ai gandit cat poate duce'....asta nu e metoda, dar e o chestie la care poate unii parinti nu se gandesc.

Iar in privinta metodelor...eu nu vreau sa judec nici un parinte din cei din emisiune. Am mai citit ca emisiunea poate fi 'regizata'...desi nu stiu cat poti regiza cu un copil de pana in 5 ani....dar pareau copii cu care nu mai mergea alta metoda.

Nu vreau sa ajung acolo si sper sa reusesc sa am cu David o relatie de respect, intelegere si comunicare.Dar mie care nu aveam copii cand urmaream emisiunea nu mi se pareau barbare sau traumatizante metodele ei....

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)id="size2">id="navy">

Citat:
citat din mesajul lui iepurila
tocmai asta e problema mea acum. mi-a zis la ultimul control sa o urmaresc sa nu ii scada pulsul sub 120. eu... nebuna si speriata nu am crezut, nu am gandit... nu ... si ca atare nu am intrebat ce sa fac daca se intampla acest lucru.

acu cred ca e undeva la 120 si chiar sub. de 2 zile nu i-am dat digoxinul. nu stiu ce sa fac [bang][bang]

dr e in strainatate si la control mergem pe 17.
poate imi raspunde babymom [asia]

Cea mai fericita mami - ELENA (21 Octombrie 2008)
Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.

align="right" id="quote2">

Nu stiam ca bebeii au puls atat de mare in mod normal. Stiam ca le bate inima mai des... dar cat de des? Poate ar fi bine sa suni. Este un caz apartesi nu are de ce sa se supere pe tine. Tine-ne la curent....

[mamica] de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

b de la bebe, blog...

Citat:
citat din mesajul lui tzitziri
Felicic[pup], ma bucur ca ne-am lamurit ca nu stiam cum sa ma mai explic[flo]Si nu cred ca stilul relaxat sau panicat ne face mame mai bune sau mai putin bune.Suntem toate supermame[:)].Eu mi-as dori uneori sa vad lucrurile putin mai relaxat, sa stii....Apropo de olita.....bunica alui meu tot povesteste ca l-a invatat de la 6 luni la olita...initial (pana sa fie David) nu m-am bagat.Acum cand il vad cum arata el la 6 luni imi e imposibil sa cred ca intr-adevar statea si facea pe olita.Poate doar ca o coincidenta - il punea cand facea el...facea la ore fixe?Am citit ca de-abia pe la un an si ceva se poate incerca sa inveti copilul constient cu olita, pentru ca doar atunci simte ca 'ii vine'...asa ca si eu raman cu o totala nedumerire cand aud chiar si de 6 luni la olita.Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)id="size2">id="navy">
align="right" id="quote2">Si eu am fost invatata la olita tot de la 6 luni. Insa nu stiu care a fost modalitatea ca nu-mi aduc aminte...[:I]Matei Gabriel 24.08.08 fotoMatei Gabriel povestea nasterii

Preety, imi pare rau ca esti la capatul puterilor. Ziua cum doarme? Ai incercat sa o adormi la san si sa dormi si tu cu ea?

Iti sugerez cateva "smecherii" cum sa gastigi timp. Tu stii cel mai bine ce merge. Stiu, ideal e ca tati sa inteleaga ca esti obosita si sa se implice.

Afara cum doarme? Daca doarme bine in carucior poti sa incerci sa o scoti pe balcon si sa furi si tu o ora de somnic.

In weekend sa stabiliti o zi in care sa stea si tati cu ea la plimbare si tu sa stai sa te odihnesti.

Noi seara il mai tinem in carut si il plimbam prin casa astfel ca tati poate sa stea cu el fara prea mare efort si tu sa te duci sa-ti faci de cap.

Noi am ajuns la medic tot din pricina ca nu dormea noaptea ca lumea, cu multe treziri, agitatie, etc. Si medicul ne-a zis sa incercam cu Calma Baby (tot din gama Lass Baby) dar i-am dat o singura data fara rezultat.

Harri adormea fff tarziu, pe la 12- 1 si am schimbat programul de baie, am facut-o mai devreme, max la 8. Si asa am reusit sa-l adormim pe la 9:30 - 10. Asa... Ei bine, eu la 10 am fugit in alta camera la somn. Sotul mai sta cu el pana pe la 12 - 1 cand vine schimbul meu. Ma ajuta f mult acele cateva ore de somn fara grija. Si stau linistita pt ca copilu e satul si tati nu vine sa ma trezeasca nici daca plange. Il linisteste el.

[pup]

Poze Harri Alexandru (10-sept-2008)

http://family.webshots.com/album/567137447KvLEdN

Evaf[pup] are dreptate Anca - esti la inaltime ca intotdeauna

La mine am zis - depresia e de fapt o fitza: vine si trece repede atunci cand ma gandesc la ce am in schimb.

Si eu cam le fac singura pe toate - numai ca acum sunt mai dezorganizata si nu mai imi gasesc timp de toate. Cu batranetea in schimb va trebui sa invat sa o accept...asta e vine si nu ai cum sa scapi[q]

Preety poti incerca sa o adormi tinand-o in brate si leganand-o usor in fatza televizorului ce ruleaza un film interesant (dar atentie fatzuca ei sa nu fie orientata catre TV)- noi asa facem atunci cand nu adoarme repede si simtim ca ne pierdem rabdarea. Ea va adormi cu siguranta linistita de miscare si caldura corpului tau.

Tzitziri cred ca acum percep diferit copii, inainte nu eram capabila sa inteleg ce inseamna din punct de vedere emotional alaptatul pentru copil. dupa ce am inteles asta, s-au schimbat multe in modul meu de gandire cu privire la abordarea copilului: ca de ex ca e chiar benefic sa tii tot timpul copilul in brate sau sa il culci noaptea anga tine.#supernanny e o emisiune de divertisment, ce vreau eu sa zic e ca atunci cand nu ai copii o pirivesti ca atARE.[pup]

Citat:
citat din mesajul lui simodina

Sondaj: Fetelor, voi va mai luptati cu depresia sau ati scapat de ea? Ca mie mi-a revenit in forta de pe la inceputul anului si nu-i mai dau de capat, parca e din ce in ce mai nashpa [bang] La naiba, parca trebuia sa dispara!

Nadina, mama de Serban (20.08.05 ) si Mara (27.08.08)

align="right" id="quote2">

Am senzatia ca scapasem ieftin cu o tristete post partum dar cred ca si la mine a revenit in forta, iar sotul meu incearca sa ma ajute dar nu reuseste. e ex. ieri a venit acasa devreme si-mi spune daca vreau sa ies si eu singura sa-mi vad de treburi. Afara ploua torential.

Apoi s-a uitat la Hitler si eu m-am invartit intre copil si mancat langa el. Amandoi vazusem filmul dar la ora aia parea interesant. Inceca sa vorbeasca blajin, sa ma pupe. Si seara a plecat la un amic in regie sa ia ceva pt calculator. S-a intors la 9 suficient de tarziu sa fi ratat baia - vreau sa fac la 8 nu la 10 um mi se intampla cannd ma bazez pe ajutorul lui. Si mi-a trezit fetita ca s-a apucat sa fosneasca. I-am zis sa ia o jucarie pentru dentitie si a venit cu ceva de forma unei acadele plate. Explica-i unui copil de 4 luni cu muiscari haotice cum sa faca sa bage dunga in gura fara sa se loveaca peste fatza. Cica alea misto nu aveau pret, era produs neiidentificat. Putea sa nu mai cumpere...

M-am odihnit f prost azi-noapte si i-a sunt alarma de dimineata - un intro de chitara electrica.

Parca pana acum nu ma deranja asa de tare, dar am tresarit si eu si anda la el. Asa incat o ora jumate pana a binevoit sa se trezeasca eu tot readormeam la anda. Normal ca s-a schimbat alarma cu una pe house dupa ce m-am luat de el. a nu mai zic ca prima oara telefonul era pe masa si vibra?

Cand imediat pana sa plece mi-a si scartait o usa de la dulap si anda a facut ditamai ochii si a inceput sa vorbeasca, eu am izbucnit intr-un plans frustrat si mi-am bagat capul sun perna.

Deci probabil sunt depresiva ca nu reusesc sa apreciez gesturile frumoase ale celor din jur.

[mamica] de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

b de la bebe, blog...

Citat:
citat din mesajul lui anamona
Evaf[pup] are dreptate Anca - esti la inaltime ca intotdeaunaLa mine am zis - depresia e de fapt o fitza: vine si trece repede atunci cand ma gandesc la ce am in schimb.Si eu cam le fac singura pe toate - numai ca acum sunt mai dezorganizata si nu mai imi gasesc timp de toate. Cu batranetea in schimb va trebui sa invat sa o accept...asta e vine si nu ai cum sa scapi[q]
align="right" id="quote2">Anca, Anamona[pup]..Anamona, asa e cu anii astia care trec... zboara cu o viteza nebuna...peste o saptamana si un pic fac 32 de primaveri...cu toate ca pe strada lumea mi se adreseaza cu apelativul "domnisoara" desi am copil atarnat de gat[:D]. Dar cred ca anii au trecut frumos, am ascumulat atat cat am vrut sa acumulez, nu am regrete ca nu am facut cutarte si cutare. Cred ca asta trebuie sa fie cumplit, un om cu frustrari, un om care simte ca trece viata pe langa el, ca ar fi putut face mai mult in anii cutare, care nu a profitat destul si rabufneste mai tarziu... Daca viata este implinita pt 32 ani, am cam ce imi imaginam ca voi avea la varsta aceasta, eu zic ca e f bine. Mai vad si eu cand apare un rid nou si zambesc trist, acum asta e normal. Cata vreme nu sunt prea multe inca nu ma gandesc. Nu sunt ipocrita sa zic vaaaai, un rid in plus nu ma afecteaza, ba inca cum ma afecteaza, dar...contrabalansez cu alte plusuri.Mai am un motiv sa fiu si eu "depresata". S-a produs o invazie comunisto-rusofila in viatza mea. Ca tot faceam sondaj saptamana trecuta[:D] dar nu m-au afectat, doar ca uitasem cu eraEid="purple">vid="blue">aid="red">, mid="purple">aid="blue">mid="red">iid="purple"> did="red">eid="blue"> Lid="black">uid="red">cid="purple">aid="black"> Nid="blue">oid="red">aid="purple">hid="black"> (08.id="purple">09.id="red">2008)id="blue">id="Script MT Bold">id="size3"> Sid="red">uid="purple">nid="blue">t id="teal"> cid="red">eid="brown">l id="teal"> mid="navy">aid="black">iid="purple"> fid="red">rid="red">uid="brown">mid="blue">oid="navy">sid="black"> did="blue">iid="red">nid="purple"> Uid="black">nid="brown">iid="teal">vid="red">eid="teal">rid="brown">sid="black">uid="navy">lid="teal"> aid="purple">cid="blue">eid="red">sid="blue">tid="teal">a id="maroon"> id="Script MT Bold">id="size2">[:I]-----------------------------------------------------------------------id="purple">
" Thereid="black"> isid="red"> onlyid="blue"> oneid="teal"> prettyid="maroon"> child id="red">inid="navy"> the id="black">worldid="purple">, andid="red"> everyid="purple"> motherid="teal"> hasid="maroon"> it.id="red"> (Chinese id="navy">Proverbid="black">)id="size1">id="Script MT Bold">
id="right">

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Adaugă...