Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Endometrioza ne-a unit in lupta pentru BEBE(46)

Postări Recomandate

Postat

am uitat sa mai zic ceva [:D]....am descoperit un baton delicios[pofta] din susan cu miere si migdale , cu siguranta il stiti . Este super delicios si nu ma pot abtine sa nu mananc 1-2 pe zi . Am citit pe net despre susan si am vazut ca este ffffff bun in multe chestii cum ar fii : insomnii , digestie , tranzit , sistem imunitar , fertilitate , este anticancerigen , trateaza afectiunile renale , sistemul nervos ....contine fibre, minerale (printre care fosfor, calciu, fier, zinc, potasiu), in acizi grasi nesaturati (acidul oleic - peste 40%), acizi grasi poli-nesaturati (Omega 6 - 40% ) si 0,5% acid linolenic, la renumele sau de aliment contribuie si acidul folic (Vitamina B 9), esential in formarea celulelor, precum si lecitina un nutriment valoros pentru sistemul nervos, endocrin si cardiovascular.[olala][olala]

Ajuta sa te ingrasi ....asta in cazul in care iti doresti .[:D]

• Răspunsuri 209
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

norastancana......bine ai venit printre noi ! Imi pare tare rau ca si tu suferi de aceasta boala = endometrioza ! Este f bine ca ai ales sa te operezi laparoscopic . Nu-ti face probleme in ce priveste CA 125 , asa se intampla in cazul endometriozei valoarea ei este mare . Eu am avut chist de 6.5 cm pe ovarul stang si valoarea CA 125 a fost de 68. Deci aproape dubla fata de valoarea maxima normala . SI nu am avut cancer , doamne fereste ! Nu te mai gandii la asemenea prostii !

Majoritatea fetelor am avut CA 125 f mare , poti citii in urma si ai sa gasesti multe detalii folositoare .

Multa sanatate !

[flo][pup]

Postat

Nora, in mod evident nu sunt doctor si nici astrolog sau altceva, deci nu pot sa-ti ofer decat o parere cu exact acest titlu.

In mod normal in caz de endometrioza valoarea CA125 este crescuta. Iar valoarea in sine nu e folosita ca "proba de cancer" ci mai degraba ca verficare daca la un cancer diagnosticat si tratat au mai aparut inrautatiri.

Atunci cand mi s-a spus ca exista suspiciune de endo, primul lucru pe care m-au trimis sa-l fac a fost acest marker tumoral. Nu pt a verifica de vreun cancer (repet, acest marker nu este folosit pt a stabili suspiciuni de cancer) ci pentru a inatri suspiciunea de endo. acum cativa ani pt mine CA125 a fost peste 100 (nu mai stiu exact cat). Si eu am petrecut cateva nopti nedormite pe tema asta, mai ales ca medicul de la ultrasunete a parut cam socat si speriat de ce a vazut pe acolo.

Pe urma a urmat operatia si totul s-a rezolvat. In timpul operatiei doctorul se uita si la ce scoate, eventual se trimite si la analize daca exista suspiciuni.

Nu intra in panica. Mai mult ca sigur este vorba doar de faptul ca ai endometrioza si din aceasta cauza markerul e crescut.

Postat

Buna fetelor![flo]

norastancaid="green"> stai linstita ca e normal in endometrioza sa fie crescut CA125, asa cum ti-au spus si fetele. Si eu am avut val. putin marita anul trecut, parca era 35 si o facusem inainte de CM si la un an dupa laparo. Deci chiar si dupa laparoscopie e posibil sa-ti iasa mai mare decat normal, insa asta nu arata ca tu ai avea ceva. Bine ai venit printre noi si multa bafta la laparoscopie![flo]

Mada23id="blue"> multumesc frumos iubita pentru tot.[pup] Ziua mea nu a fost inca, va fi sambata si invit cu aceasta ocazie pe toate fetele care doresc sa pape ceva bun [papica] si sa mai stam la un pahar de vorba![cheers] sambata 16 mai, dupa ora 18, la mine la restaurant. Cine nu stie adresa si vrea sa vina, sa-mi trimita un PM.

aditzaC te mariti in curand??? Ce frumos... si cand va fi evenimentul??[pup]

alina06st felicitari pentru analizele bune![pup] Invingem noi si infertilitatea asta intr-o buna zi![box]

Cine deschide noul capitol???

[foto]

Postat

Va pup fetelor! Am intrat si eu sa mai dau raportul: azi sunt ziua 74 dupa ultima injectie de diphe. Am scapat demult de bufeuri si balonari si uscaciuni. Cred ca am si ovulat undeva pe 4 sau 5. De 1 mai am fost ca porumbeii cu cortul in vama (ma rog, stiu ca porumbeii nu stau in cort) si am profitat de inghesuiala si frig [:D]

Mi-am facut ceva teste, nu va mint, toate negative. Tot incerc sa imi bag in cap sa ma relaxez si sa astept cm, dar subconstientul meu o tine langa "femeie! esti insarcinata!".

In rest ma bucur de nepotelul meu, pentru cele care nu stiu (nascut de o frumoasa endometrioasa) care devine din ce in ce mai delicios. M-am apucat de regim de slabire si detoxifiere, ca am mai incercat sa il tin odata in timpul diphe, n-a avut niciun efect si m-am frustrat ingrozitor.

Va pup pe toate si abia astept sa ne regasim pe la "odisei"

Good things happen to good people!

Postat

Da, da, bun regimul de detoxifiere. Ajuta la slabit [:D] Inainte de a pleca din tara, in ianuarie, sotul meu ma alinta "monstrulet", ca ma ingrasasem, mai ales, facusem o burtica de dopil rahitic. Din februarie am incepu regimul si acum se vede. Greu, dar am reusit sa scad burta aia. Incep sa imi aduc aminte de abdomenul plat de acum cativa ani. Si va spun ca in ultimul timp dorm mai bine decat am dormit ...in ultimii 4 ani sa zic. Nici nu mai tin minte. Eu aveam probleme destul de mari. Perioade in care adormeam ffff greu, apoi perioade in care adormeam bine, dar ma trezeam pe la 3 si nu ma mai lua somnul cate 15, 30 de minute si chiar mai mult. Sau adormeam si ma trezeam de cate 3 ori pe noapte. Au dreptate cei care spun ca efectele regimelor naturiste se vad in timp. La mine e cam pe final a 3-1 luna si de vreo saptamana, maxim 2 ma simt asa bine. Adorm destul de repede dupa ce sting lumina si am avut si vreo 2 nopti in care nu m-am trezit deloc!!!! Asta nu mi s-a mai intamplat de ani de zile. Si dimineata as mai dormi...

Ioana, si eu cred ca o vom invinge! Sunt sigura.[pk]

Aditza, multam pt pontul cu susanul. O sa caut si eu. Mie imi placea, dar de cand cu regimul nici nu m-am mai uitat la el, ca aveam impresia ca are zahar. Dar o sa ma uit dupa asta cu miere.[pup]

Va pup!

Postat

neatza fetele ...[pup][flo]

ioana ....[pup]ai fost dulce rauu .....ma scuzi , dar m-ai facut sa rad ! Iubita eu sunt casatorita de 3 ani ...dar anul acesta voi fii nasica , am mai spus si in mesajele anterioare .Tare mult mi-ar placea sa vin si eu la ziua ta ....de asemenea mi-ar placea sa ne intalnim , sa ne vedem . Week asta este deja '' ocupat '' si imi pare rau ca nu voi ajunge . Eu iti urez de pe acum LA MULTY ANY [s] !!! sa fii sanatoasa , fericita si D-zeu sa te ajute sa-ti indeplinesti visul . [pup][pup][pup][pup][pup][pup][pup][flo][flo][flo][flo][flo][flo][flo][flo]

alina ...[pup] incearca batonul cu susan de care iti spun eu ....o sa te indragostesti de el [:D].

crisss....[pup] pe unde umbli??????????????

[pup][pup] pt toate

Postat

O zi frumoasa tuturor [flo]

Parca ieri va scriam prima data, intrebandu-va despre tratamentul cu Diphe, de care imi era asa de teama sa-l incep. Iata ca am terminat si eu de o saptamana injectia 3, si acum numar zilele pina la primul CM,..., care sper eu sa vina fara dureri sau mai bine sa nu mai vina deloc si sa fie [bibe] in loc. [:D]

Acum ce sa va zic? Nu a fost asa de rau cum am crezut, dar nici de ignorat: durerile de cap si bufeurile mi-au dat de furca, lipsa libidoului, dureri de incheieturi si oase, nervi mai accentuati ca de obicei, somn agitat noaptea, cam atat. Bine ca se vor duce si vor veni si zile mai bune.

Felicit pe cele care au ramas gravidute, sunt alaturi de cele care lupta in continuare, v-am citit in fiecare zi, chiar daca nu am scris.

Pot sa spun ca reusitele voastre dupa tratament, m-au incurajat mult.

Va [pup] [flo]

Postat

Vin la voi pentru un sfat si eventual o incurajare. Am 32 de ani. In urma unei operatii de endo si fibroame iarna 2007, am luat 11 luni Yasmin. Apoi in noiembrie 08 am zis ca e cazul sa opresc si sa incerc sa fac un bebe. Probabil ca a fost prea devreme. In ianuarie am luat din nou o luna Yasmin pentru ca doctorita mi-a spus sa nu ovulez in gol (partenerul era plecat). Din februarie am din nou "liber" la incercat.

Deci: 11 luni Yasmin, 2 luni pauza, 1 luna Yasmin, 3 luni deja la "liber" si nu mai iau Yasmin sub nici o forma. Inainte de operatie am avut ciclu "ceas" la 26-28 zile, de cand ma stiu.

De cand cu intreruperea de Yasmin, treaba arata in felul urmator: ciclu la 17, 25, 23, 38!, 30, 31, 16!!! zile. Nu mai inteleg nimic!

In ianuarie cand m-am dus la doctor, ovulam. De atunci nu am mai verificat, e si o chestiune de finante. Iar azi cand tocmai imi faceam socoteala ca fiind ziua 17 probabil ovulez si ma pregateam sa aranjez dormitorul pentru seara.... POC si menstra! (da, chiar e menstra, nu doar pete).

Mi-a luat tot vantul din panze. Sincera sa fiu, mi-e frica sa nu fie o dereglare care sa duca spre o menopauza timpurie, dat fiind ca mi-au taiat un pic din ambele ovare (ele mai exista inca, dar cine stie cat din ele).

Chiar imi vine sa plang acum. Stiti cumva daca se face pe vreundeva in Bucuresti o "numarare" a foliculilor antrali ca sa se vada ce rezerva ovariana mai e? O sa ma duc sa-mi masor hormonii iar, dar e dificil pentru ca mai am 2 saptamani pana ajung in tara, nu am asigurare (mult prea scump) si trebuie sa platesc totul daca ma duc afara. Iar in tara nu stau suficient ca sa nimeresc si ziua 3/5 si ziua 21.

Parca se pun toate contra: si endo, si fibroame, si ciclu neregulat, si partener/sau eu tot timpul pe drumuri, incat e greu sa ne luam din timp bilet de avion...

Aveti vreo idee ce e cu ciclurile astea neregulate? Vreun sfat ceva?

Postat

Se pare ca tot mie imi revine misiunea de a deschide capitol nou, tot am asteptat, sa nu credeti ca pun monopol, dar poate asa va molipsesc de la burtika mea [:)]

Captol nou aici

Ioniculeid="green">..[pup] LA MULTI ANI,SA NE TRAISTI,DD SA AIBE GRIJA DE TINE, as veni cu cea mai mare placere dar drumu-i greu [q], dar ma gandesc la voi si la papa aia buna[pofta]

madutz

[comoara]

miracolul a venit pe stradutza mea [gravi][baietel] grasunu'

Sf Nectarie si Maicutza Sfanta mi-au binecuvantat pantecul cu un mic ghiocel

"Te simti neincrezator, ingrijorat si nu esti sigur pe ce drum s-o apuci? Lasa-L pe Dumnezeu sa te calauzeasca. El cunoaste drumul. "id="blue">id="size1">

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...