Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

Buna seara,

Baietelul meu are 2 ani si astazi l-am luat de la gradi cu rosu in gat si febra 38,5. I-au pus ei acolo un supozitor novocalmin si sosetute cu otet sa ii scada febra.

Exista vreun tratament pentru rosu in gat care sa nu includa antibiotic?

De cand a inceput gradi a facut si pneumonie si alt rosu in gat si deja are la activ doua tratamente cu antibiotic, asta in decurs de 2 luni.

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.

Multumesc frumos!

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Postat
da exista antitermice si atat copiii mei nu au luat pana acum in viatza lor antibiotice cel mic mi a facut febra pana la 6 luni odata la 15 zile (analizele si toate testele nu au relevat nimic decat virusi de toamna iarna sau primavara ) a trecut de la sine ma uitam destul de stramb la medici dar am mers pe mana lor ....
Postat

sanatate multa.

unde i-ai luat temperatura ? rectal 38.5 nu e foarte mare.

te-au instiintat cei de la gradi inainte de a-i pune supozitor ? ca asa ar fi fost normal, sa-ti ceara voie.

eu la 38.5 i-am dat numai nurofen alternativ panadol la 4 ore. plus tantuum verde , 2 pufuri de 3-4ori/zi. e musai sa-l vada un medic. sper sa scape fara antibiotic.

[flo]

............................................................

Mama de papanas Andreiutz id="size3">[copil] id="navy">( 02.10.2007 )id="Script MT Bold">

Postat

Cum spunea si papanash, un 38.5 nu este o febra foarte mare, iar daca ai masurat rectal scade 4 liniute, pentru a obtine temperatura corecta.

Ca prim ajutor : alternativ la 4 ore panadol cu nurofen, spray tantum verde (dupa aplicare macar o jumatate de ora nu bea si nu manaca nimic), iar daca are dureri in gat de mare ajutor este Homeogene,un produs homeopat, o pastiluta pe care sa i-o dai sa o rontaie la 2 ore(baietelul meu a mers foarte bine cu asta).

Totusi nu strica sa-l vada un medic, banalul rosu in gat poate evolua foarte repede in ceva mai grav(cel putin asa a fost in cazul nostru). Nu intotdeauna este nevoie de antibiotic, insa numai medicul poate lua aceasta decizie in functie de starea copilului.

Noi l-am retras pe Andrei de la cresa, are 2.8 luni tocmai din cauza racelilor repetate, am avut 2 recidive de amigdalita pultacee in 2 saptamani. Asta este colectivitatea, plus ca acum pericolul este cu atat mai mare cu cat sunt temperaturile astea caniculare si se face brusc trecerea de la o temperatura mai scazuta, la una foarte ridicata.

Sanatate multa si sa auzim numai de bine.

Unde omul se multumeste, acolo raiul îl gãseste.id="Verdana">id="purple">id="size1">

Vale, mami de ALEXANDRA - NICOLETA si ANDREI - GABRIEL id="green"> id="size1">

cum creste Alexutaid="Verdana">id="purple">id="size1">

cat de mare este Anduid="Verdana">id="purple">id="size1">

CE POT FACE DOUA MAINI DIBACE

id="Verdana">id="red">id="size3">

BAZAR DC id="Verdana">id="red">id="size3">

Postat

Multumesc mult pentru raspunsuri! [pup]

Am ajuns azi noapte cu el la Budimex, pt ca facuse din nou 39. Am stat acolo pe la usa aprox 3 ore, timp in care i-au administrat un supozitor novocalmin.

Se pare ca e doar rosu in gat, nu are puroi sau altceva, si e foarte posibil sa fi luat de la mine ca sunt foarte ragusita si tusesc (eu am apelat la bioparox).

Vad cum evolueaza azi-maine doar cu antitermice, iar in cazul in care tot apare febra, o sa merg la pediatra pentru un antibiotic, ceva, desi asa cum spuneam, acum aprox 1 luna a luat augmentin (alt rosu in gat de la gradi), iar inainte de asta cu aprox 1 luna a facut gentamicina injectabila si a luat si cedax (pneumonie de la gradi). Toate astea de cand a inceput gradi, pana atunci oscillo era foarte suficient si febra nu facea.

Sper sa tin febra in frau doar cu antitermice. Doamne ajuta sa nu ajung din nou la antibiotic, pt ca mi se pare exagerat de mult, dat din luna in luna.

V-am pupat!

Postat

1. temperatura 38.5 (mai ales luata rectal) NU inseamna febra. este o stare febrila. cat de cald era in gradinita?

2. NU se administreaza novocalmin la asemenea temperatura. atentioneaza personalul din gradinita sa nu ii mai administreze tratament fara acordul tau.

3. "rosu in gat" se poate trata cu un tantum verde spray si cu niste inghetata (nu glumesc absolut deloc). in niciun caz nu trebuie sarit cu un antibiotic.

4. datorita valului de caldura au cam inflorit virozele. asa ca sunt relativ normale simptomele astea. hidratare, ceva antitermice daca temperatura creste peste 38.5, racoare e tot ce ii trebuie.

sanatate!

Roxana

Postat

papanash temperatura i-am luat-o sub brat. Sper sa fie masurata corect. I-au masurat temperatura si la budimex, si avea tot 39.

Intr-adevar cei de la gradi nu m-au sunat sa ma informeze sau sa imi ceara parerea ref la tratament, dar asta o sa o discut in momentul in care il voi duce din nou la gradi, pt ca acum e acasa.

Cred ca au actionat de la ei putere, datorita faptului ca frecventeaza aceasta gradinita de aprox 3 sapt, inainte de asta mergand la o alta gradi tot particulara, la care am renuntat din cauza pneumoniei si a rosului in gat anterior.

Eu din cate stiu novocalmin este chiar ultima varianta in cazul in care nu ii cedeaza febra cu altceva.

Tantum verde am incercat la anteriorul rosu in gat si a varsat imediat dupa administrare. O sa mai incerc, poate il accepta acum.

[pup]

Postat

Febra=Temperatura corporala mai mare de 37 grade C, masurata in gura, sau de 37,7grade C masurata in rect.

Rosul in gat poate sa fie si bacterian , caz in care e nevoie de antibiotice, nu trebuie mers pe ideea ca e rosu in gat , deci sigur ceva viral.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro

www.adoptiipisici.ro

Postat
Citat:
citat din mesajul lui XIO
Febra=Temperatura corporala mai mare de 37 grade C, masurata in gura, sau de 37,7grade C masurata in rect. Rosul in gat poate sa fie si bacterian , caz in care e nevoie de antibiotice, nu trebuie mers pe ideea ca e rosu in gat , deci sigur ceva viral.***Fur is for petting**http:/www.4animals.ro/ajuta.html/www.adoptiicaini.rowww.adoptiipisici.ro
align="right" id="quote2">Xio, in cazurile astea 80% din infectii sunt virale. mai ale pe tractul respirator superior. supra-infectarea bacteriana apare in foarte putine cazuri. (Vidal a publicat niste studii prin 2005 care chiar de-consiliaza folosirea antibioticelor - chiar de uz local (bacitracina, fusafungina, etc) - si demonstreaza ca patologiile de genul asta au curs spontan favorabil).Roxana
Postat

Ceva asemanator am avut si noi si de la caldura copilul s-a supraincalzit si la 3 noaptea avea 39,5[bang] In afara de ce ti-au zis fetele - antitermice si alte leacuri - important e sa il tii cat mai dezbracat (eu l-am lasat in pampers) si sa-l racoresti cu dushuri; la noi o baitza de 20 de min a scazut temperatura cu 8 gradatii! Si l-a si inviorat.

Oricum, pt antibiotic ar trebui facute niste analize (un exudat faringian cu antibiograma), ca degeaba iti da, de pilda, ampicilina, daca crocobaurul e rezistent la ampicilina!

Monica mami [8**] de [biz] CRISTIAN - "domnu' injiner"id="green">

(7.03.2009)id="green">

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...