Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

Salutare tuturor!!!

Sunt o mamica a unei fetite superbe de 9 luni si m-am hotarat sa va scriu in speranta ca poate cineva ma poate ajuta cu o informatie. Aceasta mica minune a mea are o "problema" cred ca nu-i place mancarea de nici un fel. De micuta a papat mai putin si de la 4 luni a refuzat biberonul...am fost nevoita sa incep diversificarea mai devreme caci nu vroiam lapticul decat prin somn si asa am ajuns la 9 luni cu chiu si vai ...ea nu vrea sa deschida gurita LA NIMIC. Am fost la doctori, i-am facut analizele( au iesit bune cu o usoara anemie si TGO la ficat marit)...nici un DOCTOR NU M-A LAMURIT DE CE NU DECSHIDE GURA. Am incercat diferite metode: distragerea atentiei, cu jucarii, fara jucarii, afara in parc, in carut, in scaun...etc etc ...PARCA NU-I FOAME NICIOADATA.Mereu fac mancare diferita . ma incercat toate cerealele posibile, fructe, lapte, legume...combinatii diferite...la intervale orare cat mai variate la 3h, 4h, 5h, 6h...NIMIC...nu vrea nimic. VA IMPLOR AJUTATI-MA CACI ALTFEL SIGUR INNEBUNESC. Va multumesc.

• Răspunsuri 76
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Postat

Ca si parametri (inaltime, greutate) imi pare ok

Ai (si) alaptat-o? Sau o mai alaptezi? De obicei stiu ca la copiii alaptati apare de obicei aceasta problema, cu refuzul mancarii.

Eu nu m-am confruntat cu probleme de genul asta la copiii mei, dar am mai auzit de pe la alte mamici: sa incerci sa nu-i mai dai tu cu lingurita ci sa ii lasi pe masuta bucati (accesibila ei ca marime si textura) sa le ia ea in manuta, sa le molfaie...bucati de banane, para, legume fierte, carnita etc...

Lichide bea?

Monica cu [zana] Andreea Ioana - 11 iulie 2007 Poze

Povestea sarcinii si a nasterii

si [copil] Ana Maria - 13 noiembrie 2008

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Postat
Buna! Nu am reusit sa o alapatez decat 2luni caci nu am mai avut laptic[bang]. Cam toata lumea zice ca e ok si intr-adevar nu pare slabanoaga dar oare ma intelege cineva ca e un adevart chin sa-i dau de mancare..dureaza cam 1h-1.5h ca sa-i dau 100g de papita? Am incercat tot felul de trucuri : sa nu-i dau cu lingurita, lingurite de diferite culori, marimi, firma, farfuriute diferite mai colorate mai mari,mai mici...i-am lasat tot felul de bucatele de papita pe masuta, peste tot poate le ia si le duce la gurita ...NIMIC..le i in manuta si le arunca.Am lasat-o sa se joace in mancare , cu linguritele cu tot ....nimic. Bea ceiut cam 200-250ml/zi cu canuta avent.
Citat:
citat din mesajul lui monicabo
Ca si parametri (inaltime, greutate) imi pare okAi (si) alaptat-o? Sau o mai alaptezi? De obicei stiu ca la copiii alaptati apare de obicei aceasta problema, cu refuzul mancarii.Eu nu m-am confruntat cu probleme de genul asta la copiii mei, dar am mai auzit de pe la alte mamici: sa incerci sa nu-i mai dai tu cu lingurita ci sa ii lasi pe masuta bucati (accesibila ei ca marime si textura) sa le ia ea in manuta, sa le molfaie...bucati de banane, para, legume fierte, carnita etc...Lichide bea?Monica cu [zana] Andreea Ioana - 11 iulie 2007 Poze Povestea sarcinii si a nasterii si [copil] Ana Maria - 13 noiembrie 2008Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
align="right" id="quote2">
Postat
Citat:
citat din mesajul lui mariana_alex
[ Bea ceiut cam 200-250ml/zi cu canuta avent.
align="right" id="quote2">

de ce ii dai ceai? ce ceai? instant?

1. ceaiul nu aduce nici un beneficiu organismului
2. ceaiul impiedica absortia de fier
3. cele instant sunt otravuri curate, cu arome si alte ingrediente nesanatoase

incearca sa-i dai apa, nu brusc s-o refuze. dilueaza ceaiul din ce in ce mai mult, progesiv, pana ajunge sa primeasca doar apa. poate ... i se face foame!

o puneti intotdeauna la masa cu voi? sa va vada ca mancati? pregatesti mancarea cu ea?

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
Postat

1.De cand ii dai ceai? Daca ai fi zis ca i-ai dat ceai doar acum cu caldura, ash fi inteles. Dar banuiesc ca nu-i dai doar de o saptamana. Si 200-250 ml mi se pare mult ceai in conditii normale (n canicula cand cei mici au nevoie de hidratare suplimentara). E cred ca ceaiul ii taie senzatia de foame.

2. Cat lapte bea si la ce intervale de timp. Bea si in timpul zilei? Laptele in exces taie si el apetitul. Oricum 500 ml ar fi ok, unii vor mai mult, altii mai putin. Daca ziua ii dai mai mult de o masa de lapte (cea de la somnul de pranz), e posibil de asta sa nu manance. Baietelul meu de 10 luni are 3 mese de mancare pe zi: dimineata, la pranz si seara. Desi e un mancacios si nu ma plang cu el, a refuzat total mancarea solida cand i-a iesit ultimul dintisor. Unii copii sufera mai mult la eruptiile dentare, poate fi asta si cazul vostru?

3. Ca greutate pare ok, deci se hraneste. I-o fi ajungand laptele pe care il bea. Asa a fost fetita mea. Alaptata dificil, trecerea la biberon dificila, apoi a facut o pasiune pentru lapte si mi-a refuzat orice alta mancare. La un an si ceva eram disperata ca nu manca, dar m-a linistit un doctor: s-o las in ritmul si-n legea ei si o sa-si revina. Asa a fost. Spre doi ani a inceput sa manance multumitor. Exista pur si simplu copii mofturosi.

Sanatate.

Ana Teodora (22.12.2005), Razvan Dimitrie (26.10.2007) si Petru Octavian (11.08.2009)

Postat
Ii dau ceai baby drink de cand era bebel mic...acum ii pun un pliculet de ceai la 200-250 ml apa, adica f diluat...am incercat si alte ceaiuri dar acesta este singurul ce-l bea, apa bea f putin. Gatesc cu ea si vb cu ea si am incercat sa fac un ambient cat mai placut sa radem, cand ii pasez frcutele sau legumele ii place f mult zgomotl de la blender caci rade si mereu ii spun"ura, face mami manacare la fetita " si ea rade ...dar la masa gata stop. Mancam cu ea de fata si mereu ii pun si ei in fata ceva(ce poate si ce e permis ptr varsta ei), se uita f atenta dar nu vrea sa pape. Am incercat si cu tati sa-i afcem pofta si am reusit de-i curgea balutele dar de vrut nu vroia sa deschida gura si am renuntat la aceasta practica caci ii fac mai mult rau. Ea este un copil f vesel si f activ si nu-mi explic de unde atata energie.
Postat

Ceai bea de cand era de 2luni, atunci f putin si bea ceiut mai mult acum de cand este cald ...caci daca nu prea papa am zis macar sa fie hidratata.Specific ca fetita mea de la 4 luni AREFUZAT BIBEREONUL CU LAPTE TREAZA...lapticul bea doar prin somn in rest mancare doar cu lingurita.

Programul ei de masa este urm.:

1. 8-8.30- 100g lapte + cereale...la lingurita

2. 12-12.30- 100g piure fructe cu branzica sau cereale.

3. 15.00- 80 ml biberon cu lapte ...prin somn...

4. 18.00 -80g legume cu pui, peste

5. 21.00-80g lapte cu cereale

Ii mai dau prin somn biberonul cu lapte noapte si mai suge cam 150-200ml in jurul orei 3.

Mentionez faptul ca ii dau asa des manacare la indicatiile dr. gastro care mi-a zis ca papa putin si trebuie alimentata mai des . Inainte de aceste program manca cam 3 mese/ zi ...fara gustari dar cantitativ tot cate 100g/ mancare/la masa.

Postat

Pai iarta-ma dar mananca foarte bine. Din prima postare reiesea ca nu mananca mai nimic. Acum scrii ca are aproximativ 5 mese pe zi in care vad ca mananca variat si cam tot ce ar trebui sa manance la varsta ei. Nu vad care e problema. Poate ce as incerca in locul tau sa schimb putin ordinea meselor: adica la pranz sa-i dau peste sau carne de pui si dupa amiaza gustare cu fructe. Dar nu are cine stie ce relevanta asta, pana la urma. Daca iti ia macar alea 100 g de mancare e foarte bine.

Blogul graseiid="orange">

Androix Bijouxid="red">

Niste copii si toti copiii! [;)]

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...