Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

Salutare! Sunt in cautare de retete de inghetata care se pot face cu aparatul special. Am avut una pe care o adaptam, dar din pacate am pierdut-o si aparatul sta degeaba in dulap [bang]. Va multumim anticipat, atat eu cat si strumful meu pofticios care ar manca inghetata non-stop![:D]

Daca au mai fost postate pe undeva si stiti, dati-mi va rog link-ul, ca sa nu se repete subiectele. Eu nu am reusit sa gasesc [:I]

 

"Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue." Carl Sandburg

  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Postat

Floaredemac daca te ajut iti dau eu cateva retet care le am in carticica de la aparatul meu de facut inghetata ( ca o paranteza eu sunt nemultumita de el [:D] ca nu iese inghetata chiar cum trebuie, iese prea moale si trebuie congelata inca putin ) .

1. Serbet de capsuni ( inghetata tipic italieneasca se poate face din orice fructe e fara lapte sau oua , f buna iese din pepene galben) :

150 ml apa, 750 grame capsuni, 125 grame zahar, sucul de la o jumatate de lamaie.

Preparare Se spala si curata capsunii, 100 grame se taie bucatele mici si restul se face un piure cu blenderul. Se pune apa la fiert cu zaharul si se lasa 2 minute sa clocoteasca. Se amesteca apoi siropul de zahar cu piure-ul de fructe si bucatele de fructe si zeama de lamaie. Pentru cele mai bune rezultate se lasa la frigider 12 ore inainte de preparare.

 

2. Inghetata crema de vanilie

1 tija de vanilie ( se poate inlocui cu esenta de vanilie ), 150 ml lapte, 1 plic de zahar vanilat, 2 galbenusuri de ou, 50 grame zahar, 150 ml frisca lichida.

 

Preparare: Se taie in 2 tija de vanilie si se grateaza semintele de vanilie cu ajutorul unui cutit f ascutit. Se pune laptele cu tija de vanilie la fiert si se lasa sa clocoteasca. O luam de pe foc si o lasam la racit 10 minute.Mixam galbenusurile de ou cu zaharul timp de 5 minute. Se scoate tija de vanilie din lapte si se amesteca inca caldut cu galbenusurile. Se reincalzeste incet fara sa mai lasam sa clocoteasca pana vedem ca se ingroasa putin. Se lasa 12 ore la frigider. Inainte de a se pune in masina de inghetata se amesteca cu frisca batuta in prealabil.

 

3. Inghetata crema de piersici:

Ingrediente: 400 gr de piersici decojite din compot ( cred ca se pot inlocui si cu cele proaspete facute piure) , 120 gr zahar, 1 lingura de zeama de lamaie, 150 ml iaurt gras, 150 ml de frisca lichida.

Se fac piersicile piure cu blenderul. Se adauga zaharul putin cate putin, sucul de lamaie si iaurtul si se amesteca bine. Se bate frisca si se adauga la continut. Se lasa la rece 12 ore la frigider. Se amesteca din nou inainte de a se pune in masina de inghetata.

 

Sper ca te ajuta cu ceva, eu ti-am tradus si reprodus exact retetele de la mine, cred ca poti sa inlocuiesti fructele sau sa pui cacao in loc de vanilie, spor la facut inghetata.[flo]

 

BUCATARIA SYLVIEI

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

 

Postat

Multumesc mult, Sylvi, pentru efortul tau![pup] Aia de piersica pare un deliciu, o sa ii fac maine la baiat! Nici aparatul meu nu o face gata de consum, dar credeam ca asa e normal (adica sa o pun la congelator dupa ce termina de amestecat aparatul) [:I]. Intre timp am mai gasit retete normale de inghetata, doar ca in loc sa o tot pun la congelator, sa o scot sa o mixez iarasi, apoi din nou... si tot asa! eu o pun direct in aparat. Am deja una la congelator de ciocolata, dar inca nu am gustat-o [:D]

 

"Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue." Carl Sandburg

  • 9 luni mai târziu...
Postat

buna,

 

as vrea si eu un aparat de inghetata.

 

dar aveam impresia ca e ceva similar masinii de facut paine - adica pun ingredientele, mixeaza el, dupa care eu doar pun inghetata in forme si la congelator.

 

daca e mai greu de atat, pentru ce imi mai trebuie aparat, daca tot trebuie sa amestec separat, apoi sa spal mixer, robot, aparatul...

 

ce ma sfatuiti?

 


Eu

stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.

S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste

drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

id="size1">id="Comic Sans MS">id="navy">


Postat
Pai cam asa e, ca o masina de facut paine. Numai ca daca vrei sa adaugi fructe trebuie sa le pasezi separat, daca reteta cere galbenusuri, trebuie mixate inainte, si eventual tinute un pic pe foc, daca nu vrei sa le pui crude in inghetata, etc. Aparatul consta intr-un vas care tine rece si o paleta care malaxeaza ce pui tu in vas. Dar nu mixeaza ca un mixer, ci doar invarte amestecul constant, o perioada determinata.
Postat

multumesc pentru raspuns.

 

noua ne place cel mai mult inghetata de cacao, cu bucati de fructe sau de ciocolata - gen "nirvana".

 

sper sa ma ajute doar aparatul sa o fac (fara mixer, robot, storcator de fructe etc), pentru ca i-am promis baiatului ca luam unul :)

 


Eu

stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.

S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste

drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

id="size1">id="Comic Sans MS">id="navy">


Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...



×
×
  • Creează nouă...