Roxxy80 Postat Aprilie 26, 2009 Raport Postat Aprilie 26, 2009 Buna ziua! Sunt gravida in 20 de saptamani (maine intru in 20 de saptamani) si am un baietel de 1 an si jumatate. A doua zi de Pasti a fost pe la noi finutul de 4 anisori. La 4 zile de la aceasta vizita, finutului i-au aparut vreo 2 bubite iar a doua zi i-au aparut mai multe, fara alte simptome (febra, durere in gat). Doctorii de la Victor Babes i-au confirmat ca este varicela. Bineinteles ca parintii mei nu-si amintesc daca eu am avut varicela in copilarie , iar baietelul meu nu a fost vaccinat impotriva varicelei. Ce sfaturi imi dati? Cat timp credeti ca e necesar sa stau in casa? (pt a nu expune si alti copilasi in cazul in care Matei se afla in perioada de incubatie?) Cat de periculos este pt bebele meu din burta in cazul in care fac si eu varicela? Am citit multe pe internet, dar tare mi-ar prinde bine niste sfaturi de specialitate sau din partea unor persoane care s-au aflat vreodata in aceeasi situatie cu mine. Va multumesc. Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si [gravi] cu piciulina roz [fetita] Maria 20+ Citează
gaia.nevia Postat Aprilie 26, 2009 Raport Postat Aprilie 26, 2009 Roxana, imi pare rau de situatie. Daca te ajuta cumva, gasesti la semnatura mea povestea sarcinii cu Teo (ce am patit eu in sarcina cu varicela). Strict la subiect, la 10 saptamani de sarcina am facut varicela. Pentru a sti clar daca ai sau nu imunitate, poti face o analiza pentru markerii de varicela (IGG si IGM). Eu am facut-o ca sa stiu clar ce am, si este relevanta atat ca sa arate imunitatea, daca este, cat si boala in desfasurare, daca este. La mine a fost clar varicela, dar nu a trecut in placenta, am facut o amniocenteza specific pentru a stabili acest lucru (un PCR, de fapt). In cazul in care trece prin placenta varicela poate fi periculoasa pentru fat. Din cate am inteles cele mai nesigure situatii sunt in primul trimestru si in ultimul de sarcina. Cum esti tu in 20 de saptamani nu am date, dar te sfatuiesc sa intrebi un medic bun si sa insisti cu toata taria sa ti se explice si dea date. Eu m-am lovit de prostia asta, toti medicii imi spuneau ca e de rau, dar nu-mi explicau nimic. Mult succes, sa fiti bine cu totii, si daca ai intrebari, da-mi PM. Deci pe scurt: 1) fa analiza markerilor (IGG si IGM) de varicela 2) apoi vb cu ginecologul tau si daca nu e de inteles schimba-l cu unul cu care se poate discuta 3) cauta date despre problema, dar cu rezerva necesara pentru a nu te speria. Doamne ajuta! Ada, mama de baieti: Teo (10a4a2007) si Radu [copil] (22a10a2008), poveste despre inceputuri Citează
Roxxy80 Postat Aprilie 26, 2009 Autor Raport Postat Aprilie 26, 2009 Ada, multumesc din suflet . Tare, tare frumoasa si impresionanta poveste sarcinii si nasterii lui Teo. Vroiam sa te intreb cam in cat timp primesc rezultatele la analiza pt markerii de varicela? Ai mei sustin ca 90 % am avut varicela, dar exista cei 10 % care ma pun pe ganduri. PCR inseamna amniocenteza sau este altceva? Multumesc inca o data. Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si [gravi] cu piciulina roz [fetita] Maria 20+ Citează
gaia.nevia Postat Aprilie 26, 2009 Raport Postat Aprilie 26, 2009 eu sunt arondata la CMU, am facut analiza de urgenta si am primit rezultatul in 2 zile. Am platit o taxa de urgenta, si imi amintesc ca medicul de familie a insistat tare sa se grabeasca, avand in vedere situatia... PCR este o analiza restransa (cauta aceeasi markeri - ma rogm markeri ai diverselor boli) dar tot o analiza a lichidului amniotic, deci recoltarea e aceeasi ca la amniocenteza. Cand am vazut ditai seringa cu lichid am cerut sa faca si patternul cromozomial pe langa PCR si asa au facut... dar nu e obligatoriu sa le faci pe amandoua - diferenta e ca costa o gramada de bani [alcool] Si mama se jura ca am avut varicela... se poate sa fi avut, dar imunitatea nu s-a pastrat, sau era foarte redusa. Sau tulpina era alta, si una foarte puternica... God knows... Ada, mama de baieti: Teo (10a4a2007) si Radu [copil] (22a10a2008), poveste despre inceputuri Citează
Nicoleta Postat Aprilie 26, 2009 Raport Postat Aprilie 26, 2009 Roxana, PCR este proteina C reactiva. Detalii aici. http://ro.wikipedia.org/wiki/Proteina_C_reactiv%C4%83 Poti afla valoarea ei din sange. Nicoleta, mama lui Stefan [cavaler] si a lui Matei [copil]id="green"> Citează
gaia.nevia Postat Aprilie 26, 2009 Raport Postat Aprilie 26, 2009 Citat:citat din mesajul lui NicoletaRoxana, PCR este proteina C reactiva. Detalii aici.http://ro.wikipedia.org/wiki/Proteina_C_reactiv%C4%83Poti afla valoarea ei din sange.Nicoleta, mama lui Stefan [cavaler] si a lui Matei [copil]id="green">align="right" id="quote2">Nicoleta, vorbim aici despre PCR / Reactia de polimerizare in lant (PCR) (http://www.materno-fetala.ro/pagini/importanta-reactiei-de-polimerizare-in-l-1.php).Nu orice google e... orice google.Ce are ea nevoie nu se poate din sangele ei, pentru ca din sangele ei afla daca ea are sau nu imunitate la varicela, sau boala in sine.Din analiza asupra lichidului amniotic, poate afla daca fatul e afectat de diverse.In cazul de fata PCR e de fapt doar metoda de a obtine mostrele pe care se fac ce analize recomanda medicul (se repeta pe N esantioane, daca au toate acelasi rezultat se pune un diagnostic ferm, bla-bla).In fine, ce vroiam eu sa zic este ca mi s-a recoltat lichid amniotic (asta o fi amniocenteza?[alcool]) iar la laborator au zis ca fac PCR pentru varicela.Adica au multiplicat ADN pana au avut destul si s-au pus pe cautat markeri de varicela pe-acolo...Nu le-a iesit nik, asa ca au zis ca sunt "aproape" siguri ca n-a trecut nimic prin placenta.Cu "aproape" sigur asta am citit eu la acatistul Sf Nectarie pana am nascut.[flo]Ada, mama de baieti:Teo (10a4a2007) si Radu [copil] (22a10a2008), poveste despre inceputuri Citează
Nicoleta Postat Aprilie 26, 2009 Raport Postat Aprilie 26, 2009 Scuze, am incurcat oalele :). Ma gandeam ca se face PCR-ul de care stiam eu ca sa se vada "gradul" de infectie. Nicoleta, mama lui Stefan [cavaler] si a lui Matei [copil]id="green"> Citează
gaia.nevia Postat Aprilie 27, 2009 Raport Postat Aprilie 27, 2009 nicoleta, recitind ce am scris nu-mi place deloc tonul mesajului meu. [alcool] Asa ca scuza-ma... m-am repezit ca berbecu si nu m-am mai uitat cum suna... Datele sunt corecte, dar pentru ton, ma scuzi, te rog... [iartama] Ada, mama de baieti: Teo (10a4a2007) si Radu [copil] (22a10a2008), poveste despre inceputuri Citează
Roxxy80 Postat Aprilie 27, 2009 Autor Raport Postat Aprilie 27, 2009 Fetelor, va multumesc mult de tot . Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si [gravi] cu piciulina roz [fetita] Maria 20+ Citează
Postări Recomandate
Alătură-te conversației
Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.