MayanMistica Postat Aprilie 27, 2009 Raport Postat Aprilie 27, 2009 Acest ciorapel l-am facut ptr mos Nicolae , zi care are o mare importanta aici in Olanda. Blat: 150 gr margarina 225 gr zahar 1/2 lamaie 3 oua 125 gr.faina 125 gr.amidon alimentar 3 lingurite praf de copt Crema la plic cu aroma de zmeura -2 pachete lapte ...eu pun intotdeauna cu 100-150 ml mai PUTIN decat scrie pe pachet si asta pentru a fi sigura ca nu ma trezesc cu ciorba de crema gelatina 8 gr martipan blat : se bate la mixer margarina impreuna cu zaharul , dupa care se adauga zeama de la o jumatate de lamaie.Se adaga ouale pe rand si se continua cu batutul.Cand e gata se adauga faina , amidonul si praful de copt toate cernute printr-o sita.Se continua amestecatul cu telul de data aceasta.Intotdeauna cand amestecati faina in compozitia de blat e bine sa se faca cu telul. Se baga la CUPTORUL PREINCALZIT LA 180 GRADE, GAS NR 4 , 150 GRADE LA CELE CU VENTILATOR , PENTRU 50 MINUTE SAU 40 LA CELE CU VENTILATOR. crema se prepara dupa instructiunile de pe plic .Crema sa fie din aceea care se prepara cu lapte RECE !! Gelatina se prepara la fel dupa instructiunile de pe plic.E preferabil sa luati din aceea de la dr Oetker.Un pliculet e deajuns pentru fiecare crema .Se adauga la crema si se bate putin in continuare.ATENTIE !!! Intotdeauna in craticioara in care aveti gelatina se pune putina crema si se amesteca dupa care se pune aceasta compozitie in vasul cu crema initiala .SI NU INVERS!!! Asta din cauza sa preveniti aparitia diverselor bucatele de gelatina formate in crema. Se taie blatul pe 3 nivele si se umplecu crema.Se lasa la rece peste noapte , dupa care cu ajutorul unui sablon se taie in forma de ciorapel.Daca doriti puteti sa acoperiti cu martipan inainte de a decupa pentru a va fi mai usor .Deoarece daca decupati blatul si pe urma asezati martipanul e posibil sa se lase marginile la martipan. Cand ati terminat de " decupat" ornati cu icing de diferite culori si marginile le manjiti cu frisca si puneti migdale fulgi. Enjoy it! http://i305.photobucket.com/albums/nn225/MayanMistica/Cakes/100_2211.jpg http://i305.photobucket.com/albums/nn225/MayanMistica/Cakes/100_2220.jpg http://i305.photobucket.com/albums/nn225/MayanMistica/Cakes/100_2219.jpg sectiunile : http://i305.photobucket.com/albums/nn225/MayanMistica/Cakes/100_2221.jpg http://i305.photobucket.com/albums/nn225/MayanMistica/Cakes/100_2223.jpg Citează
louisea Postat Aprilie 27, 2009 Raport Postat Aprilie 27, 2009 Tare dragut Multumim de retetaid="Comic Sans MS"> ----------------------------------------- Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci id="size1">id="red"> Citează
Postări Recomandate
Alătură-te conversației
Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.