PinkAngel Postat Aprilie 28, 2009 Raport Postat Aprilie 28, 2009 Buna! Sunt noua pe forum...ab acum m-am inregistrat pe site.Am ajuns aici citind despre tiroida si efectele ei asupra unei sarcini. Mi-a fost depistata acum 5 ani tiroida cronica....am facut tratament cu Euthyrox 100.Pe atunci mi s-a spus ca am hipertiroidie, avand TSH 6,89 si asa am continuat pana in ziua de astazi(am 20 de ani), cu resemnarea ca am hipertiroidie cronica si continuarea tratamentului cu acelasi euthyrox.De curand am refacut analizele iar TSH este 4.9 in valorile normale de altfel putin spre limita inferioara a valorilor.Am decis sa schimb doctorul endocrinolog si in urma unui consult mai amanuntit mi-a recomandat sa refac TSH si FT4(TRAb)...stiind destul de putine despre problemele asupra sarcinii am am decis sa o intreb si mi-a confirmat ca in cele mai multe cazuri este necesara supravegherea permanenta atat inainte de sarcina dar si in timpul ei.Maine imi voi face TRAb-ul sa stiu daca este tiroida anti-imuna sau sindromul basedow.Imi este tare frica tot timpul mi-a fost frica, ca nu pot avea copii, desi nu am avut niciun motiv intemeiat sperand ca am mostenit insamantarea mamei care a facut n avorturi.Astazi ma simt foarte rau nu am cu cine vorbii.Exista cineva care nu are bebisor din cauza asta? Exista un test prin care poti afla nivelul fertilitatii? Sper ca v-am plictisit...din prea putine cunostiinte despre aceste lucruri sper ca nu am scris prosti.Astept raspunsul vostru.Multumesc si bafta multa! Citează
ellanik Postat Aprilie 28, 2009 Raport Postat Aprilie 28, 2009 Draga mea, de ce esti atat de pesimista?Iti urez bun venit si nu...nu m-ai plictisit .Asa suntem toate la inceput si incet incet devenim mai pricepute decat medicii.Nu stiu sa iti dau vreun sfat referitor la nedumerirea ta insa iti pot spune ca medicina a ajuns intr-un stadiu la care problemele ajung sa fie rezolvate .Cauta pe aici si vei gasi fete in situatie similara cu a ta.Parerea mea este ca esti tanara si ai tot timpul in fata .Important este sa verifici la medic in ce fel te poate afecta problema ta in a avea un bebic .Daca esti curioasa cum stai cu ovulatia ai doua variante: fie iti iei teste de ovulatie care am auzit ca functioneaza ca acelea de sarcina-eu nu am folosit niciodata pt ca nu am probleme- fie mergi la o monitorizarea a folculilor si echograful si medicul te vor lamuri.Iti urez sanatate si optimism.Un pupic![flo] Oare voi fi si eu vreodata mamica?Siiiiigur ca da! Citează
mara80 Postat Aprilie 28, 2009 Raport Postat Aprilie 28, 2009 pink angel nu te panica!fii increzatoare!eu cred ca ar fi bine sa mergi si la un ginecolog sa faci si analizele hormonale! capul sus!aici suntem niste luptatoare! Citează
pisix Postat Aprilie 29, 2009 Raport Postat Aprilie 29, 2009 PinkAngel - iti recomand sa mergi la dr Corina Neamtu, o gasesti in mai multe locuri dar dureaza luni pt o programare, cel mai usor e la Marinescu Medical Center. Programeaza-te in ziua 12-13 a CM, pentru ca ea are si competente pe ecografie si poate iti face o eco sa vada daca produci foliculi, in ce stare sunt,etc Dr Neamtu este un f bun endocrinolog specializata pe infertilitate deci asa poti impusca doi iepuri de-odata Succes ! Citează
Ramonika Postat Aprilie 29, 2009 Raport Postat Aprilie 29, 2009 nu sunt de specialitate, insa din cate am citit/auzit stiu ca, intr-adevar problemele cu tiroida pot duce la infertilitate, insa o infertilitate temporara, care dispare in urma tratamentului. daca dai o cautare pe google dupa tiroida, sarcina etc ai sa gasesti multe explicatii. si bineinteles mergi la un medic bun endocrinolog. Ramonika [sofer] si pisicile Vladutz Maritza Fulgushor Miki Directionati 2% din impozitul pe venit si viata animalutelor comunitare va deveni mai buna www.asociatiaclopotel.com Citează
gudinde Postat Aprilie 29, 2009 Raport Postat Aprilie 29, 2009 PinkAngel, In primul rand: un TSH mare reprezinta hipotiroidie, nu hipertiroidie. Hipertiroidie apare cand TSH-ul este f mic. Daca ai tiroidita autoimuna (Hashimoto) lucrurile se complica un pic dar nu e cazul sa disperi. Mai ales acum, la inceput cand inca nici nu este stabilit clar daca este sau nu t. Hashimoto, nu sti exact gradul de afectare, cum va reactiona organismul tau la tratament etc. Oricum, asa cum au zis si fetele exista o multime de solutii si tratamente in ziua de astazi. Este foarte important sa ai un medic bun, cu care sa colaborezi pe termen lung si sa ti sub control boala. Subscriu recomandarii facute de pisix. Dr Neamtu este un medic foarte bun. Citează
sanziana72 Postat Aprilie 29, 2009 Raport Postat Aprilie 29, 2009 Din mesajul tau am dedus ca ai hipotiroidie care a raspuns insa cum trebuie la tratament (acum s-a normalizat TSH-ul chiar daca e inca la limita superioara). Nu ai de ce sa disperi. Daca ai tiroidita Hashimoto (auto-imuna) va trebui sa iei Euthyrox toata viata ca sa suplinesti functia tiroidei, dar asta nu ar trebui sa te impiedice sa ai copii daca e tinuta sub control. Iei in continuare Euthyrox? Periodic va trebui sa il ajustezi si sa verifici cum stai cu TSH-ul. Mama mea are probleme de tiroida(Hashimoto) din tinerete si totusi existam si eu si fratele meu - conceputi natural, fara tratamente speciale. A luat toata viata Euthyrox, dar cu varsta a scazut cantitatea, iar acum are analizele de tiroida perfecte. Eu am tiroidita Hashimoto care a dus la dereglarea mare a TSH-ului dupa nastere, dar e foarte probabil ca anti-corpii sa fi fost acolo de mai demult. Si totusi am o fetita de 4 ani conceputa natural, fara tratamente speciale. I-au si eu Euthyrox 100 si uneori mai am fluctuatii de TSH, dar merg inainte si sper ca la un moment dat sa mai fac si un fratior. Intradevar, vor trebui monitorizate in cursul sarcinii valorile TSH-ului pt ca au o mare importanta asupra dezvoltarii copilului, dar se va face ajustarea necesara. Iar bebelusul va trebui de asemenea testat sa nu aiba hipotiroidie. Dar lucrurile sunt controlabile si pot merge foarte bine. Capul sus, mai important e sa fii optimista! Esti putin imperfecta la tiroida, dar asta nu inseamna ca nu poti avea o viata perfecta [flo]! "We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997) Citează
ANITA75 Postat Aprilie 29, 2009 Raport Postat Aprilie 29, 2009 Angel, eu am mers la dr. Bajenaru de la Medlife este f cumsecade ,tot de pe forum am auzit de dinsa ca ar fi buna eu o data am mers si mi sa parut ok e decizia ta unde vrei sa mergi Citează
ellanik Postat Mai 1, 2009 Raport Postat Mai 1, 2009 http://www.sanatateatv.ro/sfaturi/endocrinologie/hipotiroidie/ uite aici ceva despre problema ta.[flo] Oare voi fi si eu vreodata mamica?Siiiiigur ca da! Citează
Postări Recomandate
Alătură-te conversației
Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.