Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

Am si eu o intrebare: atunci cand sunt zile libere, cum ar fi ziua de 1 Mai, s.a.m.d, voi le lasati pe bonele voastre libere?

Bona mea, deja singura si-a luat ziua libera, mi-a spus ca are treaba si doar toata lumea e libera de 1 Mai, asa ca ea nu vine vineri. Nu am comentat nimic, dar nu mi-a convenit, deoarece de-abia asteptam ziua asta ca sa mai ies si eu un pic din 'cotidian', si cum cade si vineri, nici nu m-am gandit ca nu vine. Sambata este libera, nu vine niciodata, normal ca si duminica la fel, dar acum chiar ca m-a enervat. Banii si primeste la fel, deci? Poate sunt egoista, dar voi cum procedati?

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat

daca ar fi cu contract de munca ai fi obligata sa o lasi libera. la fel si daca ar lucra in alta parte. si nici din salariu nu se scade cand sunt zile libere oficiale.

nu poti merge cu copilul la iarba verde sau undeva? sa aveti si destindere si sa fiti si cu el.

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008) id="red">

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

id="size1">

Postat
Citat:
citat din mesajul lui Zina
Am si eu o intrebare: atunci cand sunt zile libere, cum ar fi ziua de 1 Mai, s.a.m.d, voi le lasati pe bonele voastre libere? Bona mea, deja singura si-a luat ziua libera, mi-a spus ca are treaba si doar toata lumea e libera de 1 Mai, asa ca ea nu vine vineri. Nu am comentat nimic, dar nu mi-a convenit, deoarece de-abia asteptam ziua asta ca sa mai ies si eu un pic din 'cotidian', si cum cade si vineri, nici nu m-am gandit ca nu vine. Sambata este libera, nu vine niciodata, normal ca si duminica la fel, dar acum chiar ca m-a enervat. Banii si primeste la fel, deci? Poate sunt egoista, dar voi cum procedati?
align="right" id="quote2">Bona ta are si ea viata ei, familia ei, planurile ei. Mi se pare normal sa fie tratata exact cum este tratat orice angajat, are desigur dreptul la zile libere.Cred ca rezolvi mai multe cu "vorba dulce" decat suparandu-te ca isi cere drepturile. Lucrurile astea se pot negocia, poti sa o rogi daca este de acord sa lucreze si in ziua ei libera in masura in care esti dispusa sa o recompensezi pentru asta (adica dublu decat ii dai de obicei).Eliza si Alex (15 nov. 2004)
Postat
Of, ce sa mai spun, eu imi tratez bona f.f.frumos, ca pe o mama, ii dau un salariu bun, daca sta cumva vreodata o zi in plus (ceea ce nu s-a mai intamplat de jumatate de an), binenteles ca-i platesc acea zi, ii mai dau si cadouri. Problema este ca ea tot timpul spune ca nu mai poate, ca sta numai pana cand face baietelul 3 ani (Rares s-a obisnuit cu ea si nu mai accepta o alta, anul trecut bona a renuntat sa mai vina cateva luni, timp in care am cautat o alta, si nu am gasit nici una mai buna. Pana la urma ea s-a reantors de buna voie). Este o femeie mai in varsta, dar poate mult mai buna ca una mai tanara, vroiam si eu ziua asta libera, ea sincera sa fiu, putea sa vina, dar in ultima vreme nici macar nu ma intreaba, spune direct, multe nu are de facut acasa, asa ca....si era vineri, nu sambata, nu duminica. Eu si sotul nu am mai fost niciunde de 2 ani de zile, nici macar in weekend, pe Rares nu-l luam cu noi, are programul lui, in plus in masina nu sta linistit nici 10 km. In fine, asta este, m-am obisnuit deja cu gandul.
Postat

Gandeste-te si tu ca peste cativa ani o sa ne rugam noi de ei sa mearga cu noi undeva si ne vor da cu flit.

Asta e,ia si tu partea buna a lucrurilor ,doar esti cu copilul tau.

Cand nu mai pot ,eu ma incurajez zicand ca nu mai sunt decat cativa ani[:D]..vreo 18-20 si ma apuc de nepoti.[bibe]

mihaela si [zana]ANA MARIA 27.03.2007

Postat

am sa spun si eu ceva din punctul de vedere al unei bone( ma rog ex, acum sunt fara copil in grija de o luna ) si sper sa nu va suparati

o bona priveste locul de munca ( cel ptuin eu asa am facut mereu in ultimii 4 ani ) ca pe un loc de munca , cu bune si rele ,si cred ca asa cum ai tu ca parinte liber , de la servici asaare si ea nevoie

dar in opinia mea mai conteaza foarte mult si care a fost relatia voastra mama = bona dea lungul timpului , e foarte usor sa dam noi sfaturi cand nu suntem de fata sau in pielea ta id="green">

pana la [nunta] mai sunt cam 4 luni si cam o sapt [bicla]

Postat

Eu nu cred ca cerintele tale sunt ok. Eu nici nu m-am gandit sa tin bona la lucru cand toata lumea are liber si este o zi declarata ca fiind nelucratoare. Ba mai mult, ar trebui sa o platesti extra daca vine intr=o zi ca asta la "serviciu"

Cum adica nici macar nu e sambata sau duminica? Pai in zilele acelea chiar ca nu era nimic de spus, "daca isi lua liber sambata era ok"[:)]?

Bona mea nu vine vineri pt ca este 1 mai si nici vinerea viitoare pentru ca i-am spus eu sa nu vina pt ca plecam la munte cu totii.

Bine, eu nu as pleca la munte fara fetita noastra scumpa, noi ne facem programul impreuna, iar intimitate cu sotul dupa 9 jumate cand doarme asta mica avem mai mult si mai entuziast decat orice cuplu [olala] [:D]

Si eu ii dau cadouri bonei mele, mai ales ca are 2 fete de varsta mea (ea are 57 ani) cand imi reorganizez garderoba sau dulciuri fara motiv, bonus de paste (mai mic) si de craciun (ca iau si eu de craciun). Dar Alessia este atat de bine cu ea, o iubeste, e calma si creste frumos incat merita. Si bineinteles ca are zile libere.

Si din proprie initiativa face curat cat doarme cea mica ziua, zilnic aragazul si bucataria, face paturile in dormitoare si aeriseste, arunca gunoiul etc.

Nu i-am spus niciodata sa vina intr-o zi suplimentar dar ar veni. Daca intarzii o ora dupa program la cumparaturi e iarasi ok.

Te inteleg si pe tine, eu mai am zile libere diferite de ale statului roman, diverse sarbatori de la mine de la birou si atunci nu o las libera ci petrec o zi pentru mine. Asa ca te inteleg ca sperai la asa ceva. Dar nu ii poti ingradi drepturile de salariat totusi.

Pupici

Clau [gravi] 19+ si Alessia Maria [zana] 13 iulie 2007

varsta bb2

Postat

In primul rand, va multumesc la toate pentru raspunsuri.

Clauciaid="red">, ea nu este angajata la mine cu carte de munca. Toate zilele legale libere, weekend-urile a fost libera, poate a fost mai libera ca mult altele....

Spre deosebire de tine, copilul meu doarme cu mine noaptea, asa este invatat el, timp de mine si sot nu am deloc. Asa ca din acest motiv speram ca bona sa vina vineri, sa pot fi si eu un pic libera. Ea nu are nici o obligatie in familie, nu vreau sa intru in amanunte, dar stiu sigur ca daca dorea putea veni. Nu i-am cerut sa faca un asa efort de mare. In fine, asta este.

Binenteles ca si noi am iesit cu baietelul, dar nu pe distante de sute de km, noi stam in Deva, ca sa mergem la munte ne ia 4-5 ore cu masina, iar Rares nu este genul de copil care sa stea cuminte in scaunelul lui. "Ar termina" pe orice in 10 minute. Si eu am ajuns intr-un grad de oboseala f.ridicat.

Va dores la toate o zi frumoasa.

Zina si Rares(26.10.2006)

Postat

Draga mea, te inteleg foarte bine cu oboseala. insa uite, baietelul tau e marisor, in curand o sa vrea sa asculte si sa stea in scaunelul de masina si mai mult, eventual sa doarma singurel o parte din noapte etc. Fetita mea e nascuta in 2007 si asteptam a doua printesa in septembrie anul acesta. Atunci sa ma vad!

Iti spuneam de carte de munca cum ar fi legal si cum ar putea sa iti solicite. Si tie nu ti-ar conveni prima pentru ca ai avea de platit si impozit la stat pe langa salariu. Eu nu consider ca zilele legale si weekendurile inseamna ca este foarte libera. Eu ii mai dau si in rest, cate 1 zi la doua luni, fara sa fie ceva exact, asa se nimereste.

Cat despre viata ei, chiar daca sunteti f apropiate, sincer, nu ar trebui sa gandesti asa, si anume ca nu ar avea ce face, ca nu prea are obligatii si ca nu ar fi un efort asa de mare. Viata fiecaruia o stie fiecare. si mie mi se pare cateodata ca multi, inclusiv parintii ar avea muuuult timp sa ma ajute si ca problemele lor sunt sub ale mele dar vezi, nu putem sa hotaram noi cat de ocupat sau ce impact are un lucru asupra unui om. Eu de ex nu consider ca e asa obositor sa stau cu cea mica a mea, dar ea e cuminte. si cand am fost in Grecia (am mers cam 13-14 ore) ne-am facut griji degeaba, a stat f cuminte in scaunelul de masina. De drumuri de cateva ore nu mai vorbesc, sta f cuminte.

Succes si spor la treaba, sper sa gasesti o zi cat mai curand [:D] cand si bona e disponibila si ai si tu timp.

Clau [gravi] 19+ si Alessia Maria [zana] 13 iulie 2007

varsta bb2

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...