Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

Indraznesc sa repostez acest subiect si la generale din cauza caracterului urgent pe care il are problema pentru mine si in speranta ca voi obtine mai multe raspunsuri, mai ales un sfat concret care sa ma ajute sa inteleg ce e de facut. Reiau ceea ce am scris pe sectiunea legislativa:

Am cumparat un apartament. Proprietarul anterior incheiase un contract neoficial de inchiriere pentru un an, cu plata chiriei in avans pe 3 luni, fara sa-l autentifice la notar sau la administratia financiara. Dupa vinzarea apartamentului fostul proprietar e de negasit (cel mai probabil a plecat din tara) iar chiriasii refuza sa paraseasca apartamentul daca nu sint despagubiti si in general nu au nici un gind de plecare. Vreau sa ma mut in casa mea (de altfel in curind imi expira dreptul de habitatie in apartamentul pe care l-am vindut la rindul meu). In plus, chiriasii ne ameninta voalat si incearca sa ne intimideze incit imi e aproape teama atunci cind mergem la apartament sa discutam cu ei. Cum procedez? Cui ma adresez? Contractul acela neoficial dintre chiriasi si cel care mi-a vindut apartamentul ma priveste citusi de putin?

Astazi am fost la sectia de politie de care apartin si am depus o plingere inregistrata solicitind macar legitimarea acelor persoane care locuiesc ilegal in apartamentul meu. Ni s-a spus ca situatia nu e de competenta lor si ca in orice caz nu ne vor furniza datele personale ale chiriasilor decit in cazul unei actiuni judecatoresti. Am fost indrumati spre judecatorie spre a cere o ordonanta presedintiala de evacuare. Mi se pare absurd... pe cine cer sa evacueze atita timp cit nu am dreptul sa aflu identitatea chiriasilor?

Ce fel de legi sint in tara asta atita timp cit un contract facut de mina in sufragerie e mai puternic decit un act de proprietate incheiat in fata unui notar public?

Intre timp am incercat sa iau legatura cu un avocat dar mai dureaza pina cind vom putea discuta in detaliu. As vrea sa stiu ce e de facut pentru a lua masuri in cel mai scurt timp mai ales daca e vorba de proceduri care dureaza, dat fiind ca perioada noastra de habitatie in apartamentul vechi va expira la sfirsitul lunii.

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat

Tu cand ai cumparat apartamentul nu ai stiut ca sunt chiriasi in el?

Mai ales daca chiriasii NU au nicio forma legala acolo, acestia trebuie sa plece!

Ba mai mult, cui platesc ei chiria acum??? Cu tine nu au niciun contract, apartamentul e al tau...tu nu vrei chiriasi,deci?

Ei stau abuziv intr-un apartament, fara forme legale si nu vor sa plece. Asa vad eu situatia. Trebuie scosi prin evacuare.

EDIT:

contractul care il au chiriasii cu fostul proprietar nu te priveste pe tine, mai ales ca nu ai semnat nimic, cum ca ii iei ´´cu totul´´ si esti de acord sa-l lasi in chirie in continuare.

Ce despagubire vor? Este doar un gest de intimidare, fii mai artagoasa si vezi ce frumos pleaca.

Tu esti acum proprietar acolo si nu ai niciun act legal cu ei.

Postat

Foarte simplu!

Dar te costa cam 100 de lei. Te prezinti la centrul Electrica avand la tine contractul de vanzare-cumparare si buletinul si soliciti debransarea de la reteaua electrica.

Come to The Dark Side ... we have cookies!
id="right">
Postat
Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Tu cand ai cumparat apartamentul nu ai stiut ca sunt chiriasi in el?
align="right" id="quote2">Nu. Cind am vizitat apartamentul cu agentul imobiliar era acolo o persoana despre care ni s-a spus ca e o ruda. In extrasul de carte funciara nu aparea ca apartamentul e afectat de sarcina inchirierii. In contractul incheiat la BNP vinzatorul declara ca apartamentul nu e inchiriat... deci totul in regula, noi cumparatori de buna credinta. LadyJ... si mie mi se pare normal sa plece... mai mult, mi se pare o situatie absurda, revoltatoare, numai ca oamenii legii le dau dreptate, culmea, celor care locuiesc ilegal acolo iar noi se pare ca pe moment nu avem nici un drept :(Xeno [:D], ar fi o idee... mai ales daca e usor sa te rebransezi apoi.
Postat

nu ii poti evacua decat cu executor judecatoresc, deci musai avocat care sa iti spuna exact pasii.

Intre timp vorba lui Xeno ...ctr de lumina e pe numele tau deci faci ce vrei cu el. Sincer l-as taia pentru simplu motiv ca tu esti proprietar si tu platesti toate cheltuielile acelui apartamnet.

Marinaid="Arial">id="blue">

Postat
Citat:
citat din mesajul lui eloise
Xeno [:D], ar fi o idee... mai ales daca e usor sa te rebransezi apoi.
align="right" id="quote2">

Oricum trebuie sa schimbati contractul de furnizare a energiei electrice. O sa vina un nene sa va ia contorul cel vechi si'l poti ruga sa'l monteze pe cel nou la o data care va fi comunicata ulterior [:D] Intre timp poti rezila contractele de cablu tv si telefon.

Come to The Dark Side ... we have cookies!
id="right">
Postat
Citat:
citat din mesajul lui Marina
nu ii poti evacua decat cu executor judecatoresc, deci musai avocat care sa iti spuna exact pasii.
align="right" id="quote2">Buna treaba. Deci din partea legii eu as putea foarte bine sa stau cu copilul in strada in timp ce este protejat dreptul inalienabil al chiriasului ilicit de a-mi ocupa apartamentul. Chirias care a incheiat o amarita de invoiala cu altcineva. Astazi la politie ofiterul caruia ne-am adresat ne-a luat la rost "Pai asa se face dom'le, umblati cu chestii d'astea?" ca si cind tot noi am fi fost vinovati. A ramas sa "imi dea el un beep" peste citeva zile sa-l sun sa-mi spuna daca a fost sa-i legitimeze pe chiriasi.Absurd pe toata linia.
Postat

Doamne feri, ce absurditate..!

Si daca ai suna la 112 reclamand ca ti-au intrat "hoti" in casa? Oare i-o da careva afara?

Flavianaid="navy"> si Tiana Mariaid="red"> (20.03.2004)
id="left">
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.id="navy">
id="right">id="size1">
Postat
Citat:
citat din mesajul lui Marina
nu ii poti evacua decat cu executor judecatoresc, deci musai avocat care sa iti spuna exact pasii.Intre timp vorba lui Xeno ...ctr de lumina e pe numele tau deci faci ce vrei cu el. Sincer l-as taia pentru simplu motiv ca tu esti proprietar si tu platesti toate cheltuielile acelui apartamnet.Marinaid="Arial">id="blue">
align="right" id="quote2">Chiar, cine plateste lumina acolo? Cheltuielile de bloc? Ca daca stau acolo asa..fara forme legale te vei trezi cu o suma frumusica restanta peste tot.Maine dimineata, daca as fi in locul tau as fi deja la avocat.
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...