Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Depresia de doliu

Postări Recomandate

Postat

mamagiulieiid="red">[flo]

de cele 4 etape vroiam sa-ti zic si eu deya, dar vad ca s-a pomenit deja asta.

si eu am fost intrebata daca si apoi de ce nu port negru.

cred ca asta se simte mai tare decat poate fi explicat in cuvinte.

inainte sa moara mama si eu imi imaginam doliul un 'doliu' in negru.

cred ca am purtat vreo doua zile dupa inmormantare haine negre.

amintirile mele despre si cu mama aduceau lumina si liniste si nu negura cum imi inspirau hainele alea intunecate, mult prea intunecate si care nu exprimau nimic in comparatie cu sentimentele noi pe care le experimentam.

n-am priceput niciodata ce inseamna ca porti doliu in suflet pana nu am fost in situatia ca exact acolo il resimteam si nu in modul cum ma imbracam si nu mi-a fost rusine sa port haine negre cum nu mi-e rusine nici azi sa ma imbrac cu haine obisnuite.

fiecare isi manifesta diferit doliul si trebuie respectat asta, iar cum gasim fiecare sa ne 'vindecam' cred ca are directa legatura cu relatia dintre cele doua persoane (cel ramas si cel plecat).

la mine prima faza de doliu a fost destul de agitata ca am visat-o pe mama noapte de noapte, poate cu cate o noapte pauza, timp de aproximativ 3 luni. acum, la 6 luni de cand nu ne-am mai vazut, cand o visez ca rade se intampla ceva de bine in ziua aia, imi aduce vesti faine. desi dorul n-a incetat sa existe si am zile cand doar la ea ma gandesc si plang de dorul ei, ii simt totusi prezenta in jurul nostru mai mereu, o prezenta cumva protectiva.

Nela, poate te-ar ajuta sa faci diferite lucruri in memoria surorii tale, orice stii ca-i facea ei placere sa faca, fa-o tu, in numele ei. incearca si asta.

iar daca mergi mai departe nu inseamna c-o uiti, c-o dai deoparte, c-o neglijezi...inseamna doar ca-ti rezervi tie un timp anume doar cand sa fii cu ea in gand, un timp doar al vostru.

[flo]pentru toti cei ce au pierdut pe cineva drag.

_______________________________________________________________________________________

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
id="size1">

Emma este IUBIREid="red"> ******[copil] un copil creste in inima mea [:)] ****** am un inger pazitor [pic]

id="size1">
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

cand l-am pierdut pe bunicu', acum 10 zile.....mi-am zis ca oricat de tare te-ai crede, tot iti scapa o lacrima in cotul ochiului, pentru cel drag....

plangeam si sotul imi era alaturi spunandu-mi ca pe el acum nu-l mai doare nimic, ca s-a intalnit cu bunicii lui, ca sunt fericiti, bucurosi ca ne stiu pe noi bine, ca acum le e bine, ca nu-i mai doare nimic, ca nu-si mai fac griji pentru nimic....si ca el nu vrea sa ma vada ca plang, ca eu trebuie sa fiu tare pentru mama, pentru buni a mea si pentru bb din burtica...

cineva drag mie mi-a spus ca ne poate ajuta gandul ca cei dragi ne devin cumva ingeri protectori....

eu am purtat haine negre la inmormantare...in rest, pana acum doar o bentita neagra...insa imi este foarte clar ca doliul il porti in suflet....asa cum tot in suflet este si credinta.

intr-adevar, e cam greu sa-ti mai revii dintr-o depresie de 3 ani...desi matusa ta nu este singura, are o fetita pentru care ar trebui sa isi continue viata, sa ii fie alaturi...sa fie convinsa ca fetei ei nu-i face bine vazandu-si mama plansa de 3 ani de zile..

bunica mea e acum intre faze....ba vrea sa moara, nu accepta nimic si se considera o povara pt noi...sta si vegeteaza in pat....ba rade cu noi (cu mine si cu mama) si ne pupa si ne spune ce bine ca ne are alaturi...

cand bunica-mea era in starea aia vegetativa si eu vorbeam cu mama....si ii simteam vocea trista...crede-ma ca numai bine nu-mi era.....

matusa ta ar trebui sa-si mai caute cu ultimele puteri forta interioara sa reinceapa sa traiasca pt copilul ei....care sufera ca mama ei plange toata ziua....

fata ei nu merita sa-si mai vada mama plangand.....

krelia [gravi] 14+

tzutzupida noastra creste si pozeaza [il]id="size1">

Postat

E greu sa ii spui unui om nu mai suferi, sau sa il inveti cum sa isi exprime durerea.......

Poate o ajuta totusi sa inteleaga ca durerea ei si lacrimile o intristeaza pe sora pierduta. Si ca daca a iubit-o atat de mult , trebuie sa o lase sa se odihneasca in pace si asta o poate face revenindu-si si oferind dragostea ei familiei.

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...