ginad Postat Iunie 27, 2010 Raport Postat Iunie 27, 2010 Suntem foarte multe diagnosticate cu aceasta boala si ma gandeam ca ne putem ajuta cu ceva sfaturi legate de regimul de viata de dupa tratament. Majoritatea medicilor recomanda " regim de viata normal" insa stim ca exista si terapii complementare. Voi luati antioxidanti? Ce si cat? Ce mancati? Beti ceaiuri? Incerc sa mananc mai multe legume si fructe dar nu reusesc intotdeauna si ma simt tare vinovata. Beau cafea. Incepusem un tratament cu argila si l-am abandonat, nu stiam daca fac bine. Voi cum aveti grija de voi? Ce controale faceti si la cat timp? Totodata vreau sa va intreb daca inainte de diagnostic ati trait o suferinta, ati avut o perioada foarte grea. Eu da, am suferit cumplit si apoi m-am imbolnavit. Acum am doua probleme, nu una. 37 ani, chirurgie si radioterapie, 2A, 0/8, Zoladex, Tamoxifen, Zometa. Citează
Deus Postat Iunie 27, 2010 Raport Postat Iunie 27, 2010 SANATATE MULTA[flo] ti-am trimis PM:-) devii ceea ce practiciid="brown"> www.de-azi.ro http://oscarfriends.wordpress.com/ Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin!id="brown"> Erich Maria Remarque. Citează
madyrizi Postat Iunie 27, 2010 Raport Postat Iunie 27, 2010 eu m-am convins singura ca modul de viata al persoanelor cu cancer este foarte important. odihna multa, alimentatia echilibrata, tratamentul urmat cu strictete, aruncate tigarile si cafeaua, sucuri naturale, legume si fructe multe. nu vreau sa va spun de unde stiu, dar stiu. doar atat vreau sa stiti: daca as fi stiut astea mi-as fi ajutat mama sa se faca bine. multa sanatate!!! Mami [9cer]de Mihai siAlex[roker] AlexsiMihai AlexsiMihai Citează
Kariris Postat Iunie 27, 2010 Raport Postat Iunie 27, 2010 Ginad in primul rand sanatate multa si incredere ca va fi bine. Vreau sa te intreb la ce anume te referi cand spui suferinta mare inainte de diagnostic? Te referi la faptul ca tu ai avut o perioada grea, cu probleme, suferinte care a culminat cu acest diagnostic...sau care a fost picatura care a umplut paharul si au aparut simptomele? sau tocmai datorita diagnosticului (al cancerului la san) ai avut parte de toata aceasta suferinta inainte de a afla de fapt ce ai? Iti spun si eu ce stiu in domeniu. Sunt informatii pe care insa te rog sa le verifici. In primul rand viata foarte ordonata. Fara nopti pierdute, fara supraoboseala. somn de minim 8 ore pe noapte. Ideal ar fi 10 ore. Fara tigari, alcool (pt ca scade imunitatea) si daca se poate fara cafea. Carne doar de curcan, peste si fructe de mare. suc de sfecla rosie +morcovi in fiecare dimineata daca se poate pe stomacul gol. Radacinoase ca pastarnac, patrunjel, morcov, telina sunt OK. Varza ca atare in salata sau suc. avocado este iar foarte bun. Nu prea e gustos dar gasesti tu o modalitate de a-l manca. Incearca sa eviti proteinele animale si lactatele. Fara smantana in exces (doar cea mai slaba si f rar). Mai bine pui un oic de iaurt in loc de smantana. Fara branza de vaci, lapte dulce si in general fara lactate grase. Exista niste fructe pe nume goji berry care sunt foarte bune. Se gasesc si la noi in tara in mag chinezesti dar mai bine cauti pe net sunt firme care le trimit acasa. Se consuma max 30 g pe zi. suc de struguri rosii iar este foarte bun. Sau consumati ca atare. Mango e f bun. Cantitatile mari de omega3 (8 g pe zi ) sunt foarte bune in cancer de orice fel. Antioxidantii normal ca sunt buni. Trebuie aport substantial de vit c (eu iau 6 caps de 500 mg pe zi), impreuna cu ganoderma lucidum pe care eu o iau sub denumirea de reishi (iau 9 pe zi), seara iau Stemulin (3 pe la ora 22), deasemenea beta sterolins 2 pe zi. As mai avea de scris dar acum chiar nu am conditii pt ca ma iau cu asalt fetitele mele. Ouale de prepelita sunt bune Evita zaharul, ciocolata, indulcitorii artificiali. Te rog sa te informezi si tu despre ce ti-am scris si mai vorbim pe PM daca vrei. am scris cam haotic, scuze dar imi veneau toate odata in cap. Mi-am adus aminte si de picaturile Nicolit. Intra pe net si citeste si de ele. Sanatate multa tuturor![flo] Lachi mamica de Karina si Iris http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna Citează
mianna Postat Iunie 28, 2010 Raport Postat Iunie 28, 2010 Citat:citat din mesajul lui lachione aport substantial de vit c (eu iau 6 caps de 500 mg pe zi) align="right" id="quote2"> 3000 de mg/zi?? nu e cam mult? supradozajul poate da probleme renale, gastrice si tulburari de coagulare. Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... id="green">id="Arial"> Citează
ginad Postat Iunie 28, 2010 Autor Raport Postat Iunie 28, 2010 Multumesc mult pentru raspunsuri, de unele produse am auzit, pe altele am sa le caut pe net. Am vrut sa trag un semnal de alarma, la mine s-a verificat, suferinta si problemele care scapa de sub control, duc la boala. Am avut o problema, se incadra perfect la "in unul sau in doi mergem mai departe". Nu pot sa spun ca situatia s-a schimbat, eu ma schimb incet, incet si vad situatia altfel. Am citit undeva..uneori, o boala poate salva o viata. Pare de necrezut, dar asa e. Va doresc numai bine! Citează
Kariris Postat Iunie 28, 2010 Raport Postat Iunie 28, 2010 da mianna, in mod normal 1 gram se recomanda zilnic. Daaar chiar si pentru o metroragie doctorul meu mi-a recomandat 2 g pe zi asociate cu calciu. Eu fac schema aceasta pentru intarirea sistemului imunitar pentru scaderera colesterolului si a glicemiei, dar asociate si cu altele pe care nu le-am scris. Iau tratamentul la recomandarea unui nutritionist.[flo] Lachi mamica de Karina si Iris http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna Citează
Daiopri Postat Iunie 30, 2010 Raport Postat Iunie 30, 2010 Deus[flo] eu te admir grozav, din umbra pentru modul in care mananci[flo] De ce nu stau si eu pe langa tine? Poti sa imi trimiti si mie ce i-ai trimis ginei (daca nu e secret) te rog?[flo] Noi acum incercam pe cat posibil sa cumparam organic si sa mancam cat mai sanatos, desi zic eu ca nu eram nici "inainte" asa de rau. Dar oricand e loc de mai bine. Ar trebui sa mananc mai asa cum zice deus,dar mi se pare grozav de meticulos de pregatit toate alea, numai cat imi ia spalatul[bang] Eu am zis ca daca as castiga la loto mi-as angaja bucatar. Apoi mai am de lucru si la mobilizatul cu gimnastica[bang] Dar, din cele citite pana acum e clar ca se impune schimbarea stilului de viata la toata lumea chiar. Si iau si eu vitamine. Dar trebuie avut grija cu antioxidantele ca nu e voie in timpul chimo si radiatiei. Eu mai iau niste suplimente din curcumin (ceva ce se gaseste in mustar parca) care cica e bun la prevenire. Iau coenzima q10, calciu, magneziu, ulei de peste.Toate astea de 2 ori pe zi dim si seara. Din pacate mai beau cafea, dar decofeinizata, si desi beam doar o cescuta pe zi incerc sa o sar si pe aia cand pot. Nu, nu am avut nici o suferinta inainte:) Am fost in perioada de glorie [gravired] Numai bine tuturor[flo] Citează
Deus Postat Iunie 30, 2010 Raport Postat Iunie 30, 2010 Daiopri - ti-am trimis PM devii ceea ce practiciid="brown"> www.de-azi.ro http://oscarfriends.wordpress.com/ Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin!id="brown"> Erich Maria Remarque. Citează
gabriela80 Postat Iunie 30, 2010 Raport Postat Iunie 30, 2010 Buna tuturor, Foarte interesant subiectul , felicitari Gina! Eu am terminat chimioterapia in urma cu aproape o luna; nu iau nici un fel de supliment alimentar sau vitamine,dar nici nu mi-au fost recomandate. Din informatiile de pe net,am selectat cate ceva si mi-am facut singura un program zilnic: 1.beau 2 cani de ceai (un amestec de galbenele, coada soricelului, macese, ceai verde) 2.in jurul orei 11.00 - mananc fructe; capsuni, cirese-a fost sezonul lor..vin caisele , pepenii..sau imi pun pe o farfurie un kiwi,o portocala, mar, 2 morcovi; 3.masa de pranz - o salata din: cateva frunze de salata verde, rosie, castravete,ardei,1/2 sfecla rosie, putin ton maruntit,patrunjel, ulei de masline,sau o salata de varza, la care adaug pulbere de curry si busuioc 4.in Week-end (pt ca la serviciu nu am cum)- recuperez si mananc din belsug usturoi si ceapa; 5.seara , de obicei mananc ceva pregatit - o ciorbita, mancarica...) 6.o data pe saptamana , mananc un avocado bine copt, adica sa il pot face pasta ( imi da impresia de salata de vinete) In Weekend ,imi fac poftele, adica mananc si un cotlet de porc, si ceva dulce, beau si putin Cola[:I],stiu ca nu e f bine, dar nu cred ca exagerez.. La toamna , cand apare catina ,vreau sa mai fac o cura (catina+ miere); As vrea sa fac o cura cu aloe, dar inca nu m-am decis; Am auzit in spital de beneficiile ciupercii Ganoderma - din nou , nu stiu ce sa fac ,sa iau ,sa nu iau.. Am avut si greutati financiare,si suferinte sufletesti care sunt sigura ca m-au macinat si au contribuit la declansarea bolii.E o alta poveste asta,dar DA. Deus , pot sa primesc si regimul dat fetelor? Multumesc.Va pup ! Si sanatate multa! Citează
Postări Recomandate
Alătură-te conversației
Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.