ralcat Postat Iulie 8, 2010 Raport Postat Iulie 8, 2010 Maria sa centrul familiei noastre, adica Mihai s-a hotarat sa mearga pe bicicleta. Dar nu oricum, ci a vrut sa-i scoatem rotile ajutatoate. Ceea ce nu-i rau, ne-am gandit noi ca la 4 ani si 8 luni are echilibrul destul de bun. Acu', problema e ca nu prea merge treaba. Unul din noi trebuie sa sustina in continuu odrasla si bicicleta si sa alerge, pentru ca se tot inclina treburile ... Si vin si eu la "sursa tuturor informatiilor" cum lauda sotul meu forumul si va intreb, voi cum ati reusit sa va invatati copiii sa stapaneasca bicicleta? Aveti ceva sfaturi, experiente care ar putea fi de ajutor si incepatorilor, ca noi ? Mulzam fain de tot In sufletul meu Citează
Luna1 Postat Iulie 8, 2010 Raport Postat Iulie 8, 2010 Pe Cosmin l-am invatat sa mearga pe 2 roti la doua zile dupa ce a implinit 4 ani. A avut bici cu doua roti si roti ajutatoare de la 2 ani si la 4 ani mi-am dat seama ca, rotile fiind putin inclinate (deci bicicleta se balansa putin) el deja mergea fara roti care mai atingeau doar uneori asfaltul. Asa ca l-am dus in parc, pe iarba (in caz de cazatura sa amortizeze) i-am scos rotile (tu ai noroc, noi a trebuit sa negociem ca nu vroia copilul) si a durat cred ca 30 min de alergat. Secretul sta in viteza, trebuie sa pedaleze repede, sa prinda viteza (cu tati sau mami alergand si tinandu-l de sa binenteles[:D]) si cand simti ca e stabil ii dai drumul fara sa-i spui insa continui sa alergi putin ca sa il poti prinde daca se dezechilibreaza. La noi asa a fost. Succes.[flo] Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007) Citează
tnicoleta Postat Iulie 8, 2010 Raport Postat Iulie 8, 2010 In primul rand asigura-te ca bicicleta e reglata bine, daca nu te pricepi mergi la un centru. Apoi sa stea comod pe sa. Inalta sau coboara saua in fuctie de inaltimea lui, atunci cand sata in picioare langa ea sa ii vina in dreptul soldului. Ghidonul trebuie sa fie suficient de inalt, cat sa nu stea cocosat, iar atunci cand pedaleaza genunchii sa nu fie prea indoiti. Tine-l doar de sa cand merge si lasa-i lui controlul ghidonului, asa o sa ii poti da drumul fara sa stie. Privirea inainte, nu la roata, si... trebuie sa aiba putina viteza. O sa ti se para ca sunt prea tehnica, dar asa m-am chinuit cu Bia mea sa o invat sa mearga si nu reuseam. L-am rugat pe sot sa ii ridice saua si ghidoul si de atunci merge fata fara probleme. Nicoleta si Bia Ciocarliaid="red"> Sarbatoarea recoltei Filmulete "Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard) id="size2"> id="red"> id="Arial"> Citează
Postări Recomandate
Alătură-te conversației
Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.