Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Postat

Si mie imi place dovlecelul si de preferinta tot pane il mancam si noi dar il mai fac si umplut cateodata.

 

Dovelecel umplut

 

1kg carne de vita sau porc

1 ceapa mare

1 lingura ulei

sare/piper dupa gust

1/2 lingurita scortisoara (optional)

1/2 lingurita nuca de mare (optional)

# de dovlecei depinde de cat de mari sunt...:)

1 cutie sos de rosii

 

Carnea se soteaza cu putin ulei, ceapa si condimente. Dupa ce carnea s-a maronit un pic se ia de pe foc si se lasa vreo 10 minute la racit. Intre timp se spala si se scobesc dovleceii (eu ii scobesc cu lingurita) daca sunt prea lungi ii tai in doua, unul din capete sa fie neaprat inchis ca sa poti indesa cat mai multa compozitie. Se umplu dovleceii cu carnea si se pun intr-un vas termorezistent. Daca mai ramane compozitie de carne se aseaza printre dovlecei. Se toarna deasupra sosul de tomate si se da la cuptor mediu pana se inmoaie dovleceii. Se sevesc cu orice fel de garnitura: orez, paste, cartofi.

 

Postat

Ciorbita de dovlecei buna,buna

 

se ia un dovlecelmai mare(cam de 1-1 1/2 kg, care apare spre sfarsitul verii) se curata de seminte si se da pe razatoarea cu ochiuri mari.Se lasa jumatate de ora amestecat cu sare.

Intr-o cratita se caleste o ceapa mica tocata marunt si se caleste in putin ulei, se adauga o jumatate lingurita boia dulce si 2 linguri de faina.Peste se pune dovlecelul si se amesteca bine sa nu faca cocoloase.Se adauga un o cutie de lapte batut , jumatate de ardei, o rosie mica (decojita si tocata f marunt) si apa pana trece peste dovlecel si ajunge la consistenta unei ciorbite mai groase.Se lasa la foc pana a fiert dovlecelul , se adauga mult marar proaspat si 2-3 linguri smantana

 

------------------------

 

ADINA SI VLAD (17-11-2004)

 

VLAD

POZE CU PUIUTUL MEU

filmulete Vlad

 

 

Postat

eu fac dovlecel umplut cu branza

 

--dovlecei

--branza dulce

--smantana

--marar

--telemea sau sare

--ou

--un strop de lamaie

-eventual pt decor cascaval, rosi, sunca

 

Se taie dovleceii in 2 pe lungime. Se scobesc de miez si se stropesc cu putina lamaie.

Se umplu cu o pasta obtinuta din branza, samantana, ou, marar tocat fin, un pic de unt si sarat cu telemea sau sare.

Se pun int-un vas termorezistent uns cu unt si se dau la cuptor incins (~20-30 min, in functie de marimea dovleceilor).Cu 5 min inainte de a fi gata se scot si se rade putin cascaval si se pun cateva felii de rosii deasupra si se mai baga 5 min la cuptor cat sa se topesca cascavalul.

 

In umplutura se maipoate pune ceapa verde, sunca, etc...liber imaginatiei si gustului.

 

Postat

 

 

-chiftelute de dovlecei....am facut o singura data, dar au iesit f bune...chiar, o sa mai fac[8D]

 

sau

 

- dovlecelul spalat , lasat cu coaja pe el, taiat in doua bucati , apoi acele bucati taiate pe lungime in felii....calite intr-o tigaie cu putin unt pana se rumenesc putin...la fel se pota face si vinetele. Bineinteles ca se pot servi si cu mujdei de usturoi, simple sau ca si garnitura.

Postat

paste cu dovlecel

 

-dovlecelul se spala si se taie rondele

-se pune la prajit cu putin ulei si putina afumatura taiata cubulete

-se adauga putin usturoi(dupa gust),sare,si se stinge totul cu putina smantana dulce.

-cu aceasta compozitie se condimenteaza pastele fainoase care preferati(noua ne plac fusilli[pofta])[cina2]

 

MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)

http://chiccutza.weblog.ro/photoblog/

Postat

Eu fac foarte simplu mancarea de dovlecei. Dovleceii cubulete caliti in ulei, apa, sare, cand sunt gata rosii sau suc rosii marar si patrunjel. Se poate face si cu carne de pui.(cubulete din piept pui)

 

Catalina

 

 

 

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...



×
×
  • Creează nouă...