Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

retete cu dovlecel


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Am facut in we dovleceii umpluti cu ton - extraordinar de gustosi si rapizi, si ciorbita - de exceptie.

Au trecut cu brio si testul de foc al copilului care se afla acum intr-o faza mofturoasa (sper sa treaca repede [:D]).

 

Mi-am notat si celelalte retete si abia astept sa le incerc. Imi plac foarte mult dovleceii.

 

 

 

Ralucaid="limegreen"> mamica de [copil] Sanzianaid="red"> id="Century Gothic">

 


God didn't bring me this far, to leave me here!id="blue">id="Century Gothic">

Postat

am si eu vreo cateva retete cu dovlecei.

mancarica-de-dovlecei-cu-piept-de-pui

poti face aceasi mancare dar fara carnita, iarasi iese buna.

dovlecei-umpluti

salata-de-dovlecei

 

___________________________________________________________________

De doula: Feminitate si fertilitateid="green">

Ingerasul meu a zburat pe alt cer la 16/17 saptamaniid="red">

Poze noi cu maruta meaid="green">id="size1">

blog 1------blog 2

Postat

Gogosi de dovlecei:

 

Curat 3-4 dovlecei. Ii bag la robot si ii zdrobesc pana obtin un piure din ei.

Adaug 3 oua mari (si continui sa ii amestec).

Zahar vanilat, zahar dupa gust. Idem faina - pana obtin o pasta destul de grosutza, ca la gogosi.

Incing uleiul, si ii pun cu lingura.

 

Dupa gust, puteti pune si un pic de gem, cnd mancati.

 

Al meu baiat, super mofturos, mananca un castron mare pe nerasuflate.

[pofta]

Postat

nu stiu daca pot pune link aici,dar intreati pe forum la culinar.ro si cautati dovleceii crocanti ai laureilaurentiu...........sunt[pofta][pofta][pofta]Se fac la cuptor si pot papa si piticii.daca mai apuc mai fac o tura pana sa nasc.

 

tero Stefan-Alexandru 02.09.2005

shoricica Sara-Maria

30.05.2008

 

[gravi] 39sapt+ [fetita]

 

 

 

Postat

[flo] Mie si familiei mele ne plac foarte mult dovleceii cu sos de usturoi si marar:

-tai dovleceii felii,ii condimentez cu sare si piper,ii trec prin faina si-i prajesc

-separat fac sosul: fac un mujdei de usturoi pe care-l amestec cu iaurt si marar(uneori mai pun si boia dulce).

Sunt o bunatate de mancare si foarte sanatoasa,reteta.[pofta]

 

www.blogulluiaurel45.blogspot.com [flo]

Postat

Cum fac eu budinca de dovlecel care iese super buna:

1 dovlecel il dau pe razatoare(robot), razui si 1-2 cartofi(depinde de marime) dau cu sare si las cam 10 min. dupa care ii storc putin de zeama, adaug 2 oua, cam 200gr branza rasa, 4 linguri de orez, 2 linguri de faina, piper, 1 lingura de ulei de masline.

Ung o tava yena cu ulei si presar putina faina si torn compozitia.

Deasupra torn un dresing din 1 ou batut cu putina sare, 1 lingura de faina si 2-3 linguri de lapte si torn peste compozitia din tava iar deasupra rad inca putina branza sau cascaval. Se da la cuptor pana se rumeneste.

Incercati-o iese super buna!

Pofta buna!

Postat

am sa scriu aici reteta de pe culinar,poate o folosi la cineva [flo]

Se curata si taie dovleceii in bastonase cam de 1,5 cm si lungi cat reti,dar ideal ar fi cam de 10-12 cm,se sareaza si se lasa deoparte cam 15-20 min.In timpul asta facem pregatirile...in aprox 200 ml de iaurt(e am folosit iaurt zdravan de la napolact) se pun cam 2 linguri de ulei-ideal de masline dar merge si obisnuit-se omogenizeaza bine.APoi intr-o farfurie se amesteca pesmet cu ce branzica aveti,mai uscata-eu am pus cascaval-se poate telemea mai uscata,parmezan,etc.Se sterg bine dovleceii se dau prin iaurt si apoi prin pesmetul cu branzica si se pun in tava pregatita cu hartie de copt.Se baga cam 20 de min la cuptor(sau pana devin aurii).Se papa [pofta][pofta][pofta][pofta] cu ce sos va place,noi facem cu tzatziki,am facut de cateva ori in 2 saptamani de cand am descoperit reteta,si sunt tare buni si mai dietetici decat cei prajiti,pot papa si copilasii mai mici.

BAfta celor care vor face reteta si pofta mare

 

tero Stefan-Alexandru 02.09.2005

shoricica Sara-Maria

30.05.2008

 

[gravi] 40 sapt+ [fetita]

 

 

 

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Creează nouă...