countesa Postat Mai 15, 2009 Raport Postat Mai 15, 2009 as avea si eu nevoie de un sfat.Am o fetita de 1 an si 5 luni si sunt insarcinata in 20 de saptamani dpan este 16.09.2009,iar fetita va implinii 2 ani in decembrie 2009.as dori sa stiu daca mai am dreptrul la concediu de maternitate si pt.al 2 lea copil.m-am interesat la directia muncii si mi s-a spus ca pana implineste primul copil 2 ani primesc cei 85% iar la nasterea celui de al 2 lea copil pe langa cei 85% mai primesc inca 2 mil.dar dupa aceea pt.al 2 lea copil cand trebuie sa depun actele pt.indemnizatie. si am mai aflat ca se poate sa nu se mai dea cei 2 mil.alocatie pt.copii??????voi ce stiti? am nevoie de un sfat. multumesc. Citează
corina30tg Postat Mai 26, 2009 Raport Postat Mai 26, 2009 Ai o situate asemanatoare cu a mea, doar ca eu nu am prins legea cu 85%. Deci: De la nasterea celui de al doilea copil si pana ce acesta implineste 2 ani primeste alocatia de 200 ron.Pana cand primul face 2 ani, primesti, pt el, 200 ron alocatie si 85% indemnizatie cic. Dupa ce primul face 2 ani, pt el primesti doar o alocatie de 44 ron,aproximativ. Daca intre data nasterii copilului 2 si cei 2 ani ai primului, sunt mai putin de 42 zile, in acest interval iti faci dosarul pt cic cu copilul 2 si concediul marge in continuare inca 2 ani. Nu stiu insa ce prevede legea in ceea ce priveste valoarea indemnizatiei in acest caz, s-ar putea sa fie mai mica decat la primul. Daca intre nasterea copilului 2 si terminarea primului cic sunt mai mult de 42 zile, trebuie sa te duci la serviciu sa-ti faca reangajare pe perioada care nu e acoperita de primul cic, iar pt aceste zile trebuie sa duci concediu de lauzie de la medicul de familie. Contractul de munca se resuspenda si intri in cic 2. Eu am avut 2 zile diferenta intre cele doua cic-uri si a trebuit sa fac toata acesta hartogaraie, pt ca altfel e posibil ca unii rauvoitori sa spuna ca ai intrerupere si nu ai dreptul la cic2 sau ca ai lipsit nemotivat de la locul de munca si sa iti pierzi postul la intoarcera la munca. Corina, mama lui Mihai-Alexandru si Diana-Maria http://community.webshots.com/user/corina30tg Citează
rmoglan Postat Mai 29, 2009 Raport Postat Mai 29, 2009 Buna corina30tg, Am si eu o intrebare.. Situatia mea este urmatoarea: - sunt in CIC pana pe data de 18 ian 2010 - as vrea un bb2 - DPN probabil o sa fie pe undeva prin martie 2010 Deci din ianuarie pana in martie sunt mai mult de 42 de zile...ar trebui sa ma duc la angajator si sa imi dea concediu prenatal, nu? Multumesc Citează
corina30tg Postat Iunie 1, 2009 Raport Postat Iunie 1, 2009 Pt rmoglan: cu data de 18 ian trebuie sa-ti faci reangajarea. Trebuie sa vorbesti cu medicul tau sa-ti calculeze exact cum te incadrezi in concediul de maternitate de 128 zile, din care obligatoriu 42 zile dupa nastere. Trebuie sa ai grija cand calculezi pt ca DPN poate varia, ia in considerare cateva zile in plus de rezerva. In principiu, se da prenatal de la 7 luni si 10 zile. Daca ai mai putin cand termini cic1, poate "aranjezi" un medical pt sarcina. In orice caz, sa ai grija sa ai acoperite toate zilele de reangajare cu medical, prenatal sau altfel, ca sa nu ai probleme. Prenatalul nu ti-l da angajatorul, ci medicul de familie. Corina, mama lui Mihai-Alexandru si Diana-Maria http://community.webshots.com/user/corina30tg Citează
Postări Recomandate
Alătură-te conversației
Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.