Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

Matei (6 ani jumate) s-a procopsit cu o carie adinca - era intre doua masele pitita si nu am realizat ce mare e decit cind a descoperit-o dentistul.

acusica tb sa mergem "sa umble pe canal".

am fost acu 2-3 saptamini la prima sapatura ca sa zic asa, apoi a fost concediul, o raceala, o alta spitalizare etc, chestii care ne-au intirziat.

acum M spune ca il doare la atingere de alta masea sau cind "isi suge dintii"

dentista e f ok, rabdatoare si explica tot.

insaaa ... simt nevoia sa merg un pic pregatita si sa am ceva info sa il pregatesc si pe M in drum spre.

deci: la ce sa ma astept? cit de tare doare? se poate face o minima anestezie? din astea - la noi conteaza mult pregatirea psihologica prealabila si e f important sa ii explic dinainte cit mai corect la ce sa se astepte.

multumesc! [flo]

@

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat

acum o luna am fost si eu cu baietelul meu de 7 ani la dentist. din ce stiam eu ca are o carie s-a ajuns la 3 carii. tot asa zicea si el ca il doare. medicul dentist, o doamna rabdatoare si draguta, i-a explicat inainte toata procedura (ca va lucra cu albinuta, ca ii va pune o ratusca in gurita sa absoarba saliva, ca va pune soricelul sa sufle aer etc.) inainte sa inceapa procedura i-a spus ca daca il doare sa ridice mana si ea se va opri. apoi i-a zis ca daca va fi cuminte si o va asculta ii va da o surpriza (la alegere dintr-n dulapior cu surprize pe care il au in cabinet).

a stat baiatul meu nemiscat, a suportat totul fara sa ridice mana. a primit surpriza si admiratii de la mine cat de curajos a fost si ca nu ma asteptam sa fie atat de mare incat sa nu tipe.

era tare mandru de el ca a fost la dentist si ca e curajos.

eu zic ca daca ii explici ce si cum, asa pe intelesul lui, si mai este si un medic priceput intr-ale copiilor, nu o sa aveti probleme.

[flo]

Mami [9cer]de [baietel]Mihai siAlex[roker]

AlexsiMihai

AlexsiMihai

www.andreibabyfashion.shopmania.biz

Postat

M a mai fost la dentist pt chestii usoare, e familiarizat cu instrumentarul si cu doctorita. sint amici buni.

intrebarea mea e la ce sa ma astept la treaba asta cu scosul nervului samd.

@

Postat

buli, da' nu cred ca ii scoate nervul!!!!

umblatul pe canal ar insemna dupa logica mea ca vrea sa curete bine tot locul acolo, mai ales fiind intre doua masele si locul mai putin accesibil. si cred ca ii va face si anestezie. (asta doar cred, nu stiu [:)])

succes!

Roxana

Postat

asa ti-a zis? ca-i scoate nervul? lui Alex i-a curatat-o, i-a pus pansament si apoi i-a plombat-o. nici vorba de scos nerv. si il durea si pe el.

asa o fi cum zice doctora. e totusi destul de suportat la un om mare (de omorat un nerv)... dar la un copil...

atunci nu stiu ce sa zic. poate a mai experimentat altcineva.

succes[flo]!

Mami [9cer]de [baietel]Mihai siAlex[roker]

AlexsiMihai

AlexsiMihai

www.andreibabyfashion.shopmania.biz

Postat

La scos nervul se face anestezia cu spray apoi injectia.

Scosul efectiv nu-l simti.

Insa ... fiind vorba de un copil, nu stiu cum va sta la procedura [grup]

Daria & felina fioroasaid="Trebuchet MS">id="red">[zana] GIULIAid="Trebuchet MS">(2004 08 16)id="Trebuchet MS">id="red"> cuid="Trebuchet MS">id="red"> [buburuza] Selaid="Trebuchet MS">id="red">

_____________________id="red">"Meglio sole, che mall`accompagnate !"id="red">id="size1">

Avem foto in concurs si acum ne laudamid="purple">[:D]

Postat

pai nu sta al meu sa ii faca injectie in gura ...

la spary - poate - dar tot o sa protesteze.

mi-a zis insa doctora de data trecuta ca la copii nu e asa nasol ca la adulti - dar vedem - mama ei de masea

@

Postat

Buli, stai linistita, nu e dureroasa obturatia de canal.

Am trecut si noi prin asta, o cariuta abia vizibila care a avansat extrem de rapid si a fost nevoie de obt. de canal (e maseluta de lapte).

Ii pune un anestezic acolo (nu injectie!!!) si copilul nu simte nimic.

Mergeti linistiti, mai ales daca spui ca doctorita e rabdatoare si se intelege bine cu M.

Mai ramane sa aiba si cabinetul dotat cu substante dintr-astea speciale pentru copii.

Eu te-as sfatui sa discuti tu inainte cu ea, sa o intrebi daca doare si in ce constau procedurile si, in functie de asta, sa ramaneti la ea sau sa cautati alt cabinet pentru interventia asta.

Pentru parinti, de dragul copiilorid="red">
id="size1">

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" [:)] - din jurnalul unei mãmici de bãietel.id="Comic Sans MS">id="limegreen">id="size1">

Postat

ah, denizel, aproape ca m-ai linistit - muah!

mi-a explicat doctorita, dar am uitat [alcool]

a zis ca tb sa ne vedem clar de doua ori, o data ii pune o subst care ii omoara nervul si apoi il finalizeaza.

@

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...