Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

Se poate ca o organizatie privata sa nu aiba contract colectiv de munca si nici sa nu se conformeze prevederilor celui colectiv national?

Cand am solicitat prima de nastere mi s-a raspuns sec ca NU avem contract colectiv,ci individual,fara prea multe explicatii.

Acum,m-am reintors la lucru si vreau sa solicit reducerea programului de lucru fiindca imi este destul de greu cu program de 8 ore.

Dar,inainte sa sustin cu tarie ca nu exista societate care sa nu se conformeze unui contract colectiv,chiar daca exista si contract individual,as vrea sa fiu sigura de acest lucru.

Va rog sa ma ajutati.

Daca exista un astfel de sb,va rog sa ma indrumati intr-acolo.

Multumesc.

mami de TEODORA (1 apr. 2008)id="red">id="teal">[copil]

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Postat

Conf.art.236 din Codul Muncii ,art.2,, Negocierea colectiv#259; este obligatorie, cu excep#355;ia cazului în care angajatorul are încadra#355;i mai pu#355;in de 21 de salaria#355;i". Deci daca firma la care lucrezi nu are mai mult de 21 angajati, nu sunt obligati sa aiba CCM. Deci esti la mana lor..

Coca

Postat

Va multumesc tare pentru raspunsurile rapide.

Coca,din pacate firma are mai putin de 21 angajati[q].

Asadar,nu este obligatoriu sa fie respectate prevederile CCMN,asa e, Marius? Offf... :(

Postat

Mstela-pune-i sa citeasca art.241, lit d, din Codul muncii, unde zice clar ca in cazul CCM la nivel national, acesta produce efecte pentru toti salariatii incadrati la toti angajatorii din tara.

cristina si Andreiid="blue">id="Verdana">[auto]

Postat

Cristina,multumesc, dar dupa cum m-a lamurit Coca,se pare ca, fiindca firma este mica,si nu are 21 angajati, nu este obligat patronul sa aiba contract colectiv,deci nu prea am in baza a ce sa cer program redus[:(]..

Postat

Stela, daca societatea are mai putin de 21 de salariati, nu este obligata sa incheie contract colectiv de munca. DAR este OBLIGATA sa respecte prevederile Contractului Colectiv de Munca la nivel national ( cred ca in CCM national este prevazut lucrul asta, nu am vreme sa caut acum...)

Asa ca tu poti cere program redus in baza CCM la nivel national! Cristina22 si Marius spun acelasi lucru.

Olga [hippi] mamica de [zana]Sophie, 25 feb 2008

Postat

Va multumesc.M-am lamurit acum.

Am rasfoit CM si CCMN,dar cu asa clauze ambigue,nu eram sigura ca nu au ei dreptate.

Multzam inca o data.[flo]

Postat

Vroiam sa va spun ca sunt happy.Mi-au aprobat reducerea programului de lucru,dupa multa munca de lamurire.Incercau sa sustina in continuare cum ca NU toti angajatorii trebuie sa respecte prevederile CCMN..bla bla..

[asia][recevere]

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...