Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

As dori sa va intreb, poate stiti, poate v-ati mai lovit de asa ceva si daca ma puteti ajuta in urmatoarea problema: o prietena buna a mea a lucrat timp de mai multi ani in Spania,fara carte de munca si acum de cand cu criza a revenit in tara.Aici a cunoscut un baiat,cu care inca nu s-a casatorit.De aproximativ o luna au aflat ca vor deveni parinti.Asa ca ea a mers la un cabinet medical de unde i s-a recomandat tot setul de analize care se cer in situatia aceasta.

Pb e ca ea nu are serviciu si deocamdata nici nu ar dori sa se casatoreasca cu baiatul respectiv(caz in care ar trece pe asigurarea lui).

Intrebarea mea este: poate ea cumva sa faca macar o parte din analize in mod gratuit?Se poate inscrie in vreun program in acest sens?

Inteleg ca fiind majora(are 30 ani) nu se poate folosi de asigurarea nimanui din familia ei.

Ma puteti ajuta cu un sfat?...ea isi doreste copilasul extrem de mult.

Cid="red">oid="green">rid="orange">iid="blue">nid="orange">nid="green">aid="red">id="Comic Sans MS">id="size4">

poze cu familionu'

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Postat
Trebuie sa se inscrie la un medic de familie si sa-si plateasca asigurarile medicale (nu conteaza ca nu e angajata). Altfel, nu stiu daca gravidele fara carte de munca au vreo gratuitate in afara de nastere, trebuie cautata legea. Oricum, neaparat ii trebuie un medic de familie pentru ca va tot avea nevoie de retete, analize etc.
Postat

Exista o suma pe care trebuie sa o plateasca din urma la asigurari?Sau cum ar tb concret sa faca?sa se adreseze la Casa de Asigurari ...nu?

Cid="red">oid="green">rid="orange">iid="blue">nid="orange">nid="green">aid="red">id="Comic Sans MS">id="size4">

poze cu familionu'

Postat
Trebuie sa mearga la CAS si sa intrebe. Daca intre timp nu a avut medic de familie si nici alte servicii platite de stat nu vad de ce ar plati din urma. Totul e sa dea de o persoana cu care sa poata discuta. SUma platita anual nu e mare si se poate plati si in rate. Anul trecut era in jur de 3 milioane.
Postat

Gravidele sunt asigurate,insa sunt analiza si investigatii care nu sunt decontate de casa, deci nu sunt gratuite.

Delia

"Ceea ce suntem contribuie mai mult la fericirea noastra decat ceea ce avem." Schopenhauer

Postat

Sotia fostului prim ministru, Ioana Tariceanu, avea o fundatie, (nu ii mai stiu numele dar sigur la o cautare pe google se poate afla numele acesteia) care sprijinea gravidele fara posibilitati materiale sa isi faca anumite investigatii tipice perioadei de graviditate (ecografii, s.a.). O prietena de-a mea a apelat acum vreo 4 ani la acea fundatie si a fost trimisa la analize complet gratuit. Acum, nu stiu care mai e situatia, insa merita incercat!

Dana [hia] mama lu'[cavaler]Radu Stefanid="size3">(Fecioras de 2003)id="Trebuchet MS">

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"[pup]

Hobby

Postat

Multumesc mult pentru ajutor.O sa merg cu ea la Casa de asigurari sa vedem ce zic acolo.

Oricum toate analizele pe care i le-a dat sa le faca costa cam 600 lei.Asa ca sa dea 300 ar fi f bine.Bine...stiu si eu ca nu toate nu sunt decontate prin casa de asigurari.Ca si eu cand am facut baietii am mai si platit CMV....si altele.

Multumesc inca o data.

poze cu familionu'

Postat

Buna, chiar daca plateste asigurarea, nu va beneficia de gratuitate decat pt sumarul de urina, si cateva analize de sange care privesc mai mult mama decat copilul. Restul de analize costa in jur de 400 ron, sau mai bine zis atata costau in iarna.

[gravi] 29+ [baietel]

Postat
[flo]Trebuie sa plateasca la CAS , in felul acesta nu plateste spitalizarea si eventualele medicamente pe care le primeste. Nasterea e gratuita dar spitalizarea NU si costa mai mult de 600 lei..

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare...

• Creează nouă...